Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
68
Favori
683.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Neasta

quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Önce sonra başvurmayla bir alakası yok otomatik seçilir.

Ben yeni mezunum, tecil bozdum.Şimdi eylül sonuna kadar tekrar tecil gibi bir şansım var mı? Bilginiz var mıdır?

Evet. Tecil hakkın var ise edebilirsin; ancak yerin belli olduktan sonra da tecil ettirirsen yerin değişmez, aynı yere gönderirler.

Yani hocam yer belli olduktan sonra da tecil ettirebiliyorum ama tek fark, ileriki zamanda gittiğimde yer aynı oluyor.Doğru muyum?

Bir de bazıları dava olur, sıkıntı olur demiş.Doğruluğı var mıdır bunun?

Evet. Misal; sana acemilik burdur, usta birliği samsun çıktı. Eğer tecil hakkın var ise şubeye gidip tecil hakkını kullanabilirsin fakat tecilin bittikten sonra tekrar kuraya tabi tutulmazsın. Çünkü yerin daha önceden belli olmuş. Çanakkale ve samsun'a gideceksin. Vaktin var ise şimdiden tecilini yap, yerlerin açıklanmasını bekleme bence.

Dava olur dediğin şeyden kastettiğini anlamadım. Biraz daha açar mısın?

Önceki yorumların birinde okudum ben de hocam, ondan sordum.Teşekkürler cevabınız için.Son anlara doğru bi tereddüt düştü içime ama bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen yıl kasım 2016 celbinde çok yedek subay alınmış diye duydum.Menfur malum olaydan dolayı subaylık(bilhassa alt rütbedeki subaylar) kadroları boşaldığı için tahminim asteğmenlerle ikame edilmiş kadrolar. Bu yıl onlar terhis oluyor kasım'da. Bakalım bizim 2017 kasım celbi nasıl olacak , yedek subaya ayrılan diğer celplere göre nispeten çok olacak mı merak ediyorum. Kendim de yedek subay evet, komanda hayır diye tercih belirttim. Herkes için hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürşat alp -- 25 Eylül 2017; 21:5:55 >
  • Arkadaşlar tartışma oluşturur gibi olmak istemem ama sizce yedek subaylık mı yoksa kısa dönem olarak mı daha iyi oluyor?

Ben yedek subay tercihime evet yazdırdım ama çevremde sürekli doğuya gidersin neden yedek subaylık istedin filan diyip moralimi bozuyorlar.Aslında daha çalışmadığım okulumu yeni bitirdiğim için birikim toplayabilmek adına yedek subaylık istemekteyim.

Sizce bu isteğimden vazgeçmeli miyim yoksa kararımda sabit kalmalı mıyım? Anlayışlı insanlar ise senin için hayırlısı olan olsun diyorlar.

Yorumlarınızı bekliyorum.
  • Vio35 kullanıcısına yanıt
    Eğer sivil hayatta işin varsa ya da maddi durumun iyi ise kısa dönem daha iyi bir tercih.

Yedek subaylık meslekçi olarak iyidir fakat takım komutanı olmak biraz zorlu bir süreç 2.5 ay hem sıkı bir eğitim hemde birliğiniz ile alakalı subaylık dersleri alacaksınız sınavlara gireceksiniz. Görev alacağınız birlikte ise bir çok sorumluluklarınız olacaktır fakat bu size çok şey katabilir.

Aslında daha önemlisi nerede veya ne şekilde değil kimlerle vatani görevini yapacağın.

Evet desen bile çıkma ihtimali oldukça düşük lisans mezunlarının anca %5 ½10 civarı yedek subay oluyor.
  • arkadaşlar merhaba

kısa bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    bu kasım celpi için kısa dönem askerliğe başvurdum. kişisel sorunlarımdan dolayı uzun dönem çıksın istemiyorum. makina mühendisiyim. uzun dönem yedek subay çıkma olasılığı nedir. bir de malum ırak kerkükle ilişkiler çok kötü olası bir savaş halinde uzun dönem yedek subay olarak ırak'a atarlar mı?
    cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba Arkadaşlar Bende kısmetse kasım celbinde gideceğim

önlisans elektronik
    aöf iktisat
    elektrik-elektronik müh. ( uzattım )

Yedek subay evet komanda evet dedim ama büyük ihtimal kısa dönem çıkar. Hakkımızda hayırlısı olsun

Askerde iken okulu dondurmama gerek var mı ?
  • Merhaba,

Bir mahkemem var ve katılmam gerek. bu da askerde acemilik yaptığım döneme denk geliyor. Böyle bir durumda askeriye izin hakkı tanır mı mahkemeye katılmam için?
  • quote:

Merhaba,

Bir mahkemem var ve katılmam gerek. bu da askerde acemilik yaptığım döneme denk geliyor. Böyle bir durumda askeriye izin hakkı tanır mı mahkemeye katılmam için?

Bunu bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine sorun hocam. Kulaktan dolma bilgilere riayet etmeyiniz böyle bir konuda.
  • quote:

Merhaba,

Büyük ihtimal ya vekalet ile avukatın katılacak sadece yada mahkeme kararı ile gittiğin yerden belirli şartlarda izin ile gidiceksin.Askerlik şubesi yada bir avukat işin en doğrusudur hocam yinede yani belirli bi prosedürü vardır.Yani o prosedürü önceden öğrenip gerekli işlemleri yapman lazım.Sonrası için sıkıntı olabilir.Sorumluluğu sana yüklerler yoksa.
  • Pekala, teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Askerlik şubesine de sorayım. Acemilik yaparken izin hakkı yok dedikleri için belki izin konusu sorun olabilir diye düşündüm.
  • Merhaba arkadaşlar ben üniyi bırakma kararı aldım.Ve hemen askerlik görevimi yapmak istiyorum.Kasımdönemini kaçırdım ama dilekçeyle felan şubatı beklememe gerek kalmıyormuş.Ne kadar doğru bilmiyorum daha şubeye gidip bilgi almadım.

Sizce böyle bir şans var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BayGlock

Merhaba arkadaşlar ben üniyi bırakma kararı aldım.Ve hemen askerlik görevimi yapmak istiyorum.Kasımdönemini kaçırdım ama dilekçeyle felan şubatı beklememe gerek kalmıyormuş.Ne kadar doğru bilmiyorum daha şubeye gidip bilgi almadım.

Sizce böyle bir şans var mı?

üni yi bırakıp 5 ay gitmek yerine 12 ay mı yapacaksın askerliği? özel bir sebebin yoksa bırakma üniyi.. abi tavsiyesi..

soruna gelecek olursak, evet böyle bir ihtimal var. dilekçe yazıp erken gidebiliyorsun. ama alınacak asker kontenjanı ile ilgili. sen dilekçeni ver, olursa çağırıyolar zaten..
  • 307. kısa dönem olarak elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışırım.

varsa sorunuz alabilirim.. tabi ozamandan bu zamana değişiklikler olmuş olabilir, ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailor_33

Merhaba Arkadaşlar Bende kısmetse kasım celbinde gideceğim

önlisans elektronik
    aöf iktisat
    elektrik-elektronik müh. ( uzattım )

Yedek subay evet komanda evet dedim ama büyük ihtimal kısa dönem çıkar. Hakkımızda hayırlısı olsun

Askerde iken okulu dondurmama gerek var mı ?

şimdi şöyleki.. bizim zamanımızda sınav vardı. sınava girmeden önce son ana kadar soruyorlardı. komando isteyen var mı diye.

var diyenleri özel olarak ayırıyorlardı. ama şimdi sınav yok sanırım.

ama yine de özel olarak komando evet dediysen muhtemelen uzun gideceksin.. yani sistem çok fazla değişmediyse. gönüllü komando isteyenleri alıyorlardı..

okulu dondurmazsan devamsızlıktan kalıp okulu otomatik olarak uzatmış olmuyomusun zaten. ama dondur istersen, en azından harç parası vermezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vio35

Arkadaşlar tartışma oluşturur gibi olmak istemem ama sizce yedek subaylık mı yoksa kısa dönem olarak mı daha iyi oluyor?

Ben yedek subay tercihime evet yazdırdım ama çevremde sürekli doğuya gidersin neden yedek subaylık istedin filan diyip moralimi bozuyorlar.Aslında daha çalışmadığım okulumu yeni bitirdiğim için birikim toplayabilmek adına yedek subaylık istemekteyim.

Sizce bu isteğimden vazgeçmeli miyim yoksa kararımda sabit kalmalı mıyım? Anlayışlı insanlar ise senin için hayırlısı olan olsun diyorlar.

Yorumlarınızı bekliyorum.

selam,

şimdi şöyle anlatmaya çalışayım.. tabi ben eskiyim. 307.ksd

kariyerini asker (subay) olarak devam ettirmek istiyorsan mutlaka uzun dönem yazmalısın. ama benim mesleğim var, sivil hayatta kendi mesleğimi devam ettirmek istiyorum dersen mutlaka kısa dönem.. hatta maddi durumun iyiyse bedelli.

diğer durumda maddi durumun çok kötüyse para biriktirmek adına uzun dönem gidip asteğmen maaşı alarak kenara para atabilirsin.

kendi özel durumuna göre bunu sen ayarlamalısın.

gelelim doğuya gitme durumlarına..

bi kere meslekçi çıkmazsan ki çıkman çok zor ihtimal. -bizim zamanımızda öncelik öğretmen ve doktorlarındı.- mutlak suretle komando olacaksın. 2,5-3 ay komando eğitimi, şartlar çok ağır ya izmir foça ya ısparta eğirdir dağ komando birliği.. sonrasında da yüksek ihtimal doğuya ya da eğitim birliklerine takım komutanı olarak gideceksin..

bana sorarsan kısa dönem gidip bir an önce bu engeli geçip sivil hayatına devam etmendir..

• insane1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam dersleri alttan alıyorum 2 dersim kaldı onları da 5er defa aldım birtürlü geçemedim. Ctesi günü nişanlandım seneye kısmetse düğün var askerliği aradan çıkarmam gerekiyor. Askerde iken vizelere gelmek için izin alabilme durumu nedir sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailor_33

Hocam dersleri alttan alıyorum 2 dersim kaldı onları da 5er defa aldım birtürlü geçemedim. Ctesi günü nişanlandım seneye kısmetse düğün var askerliği aradan çıkarmam gerekiyor. Askerde iken vizelere gelmek için izin alabilme durumu nedir sizce?

resmi olarak hem okuyup hem asker olunamaz diye biliyorum. askerliğe başvururken diploma ibraz etmeden nasıl kabul ettiler ki zaten? noter onaylı diploma ya da bitirme belgesi isterler askerliğe başvururken..
  • insane1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şuan önlisans + aöf lisans mezunu durumdayım 3. üniversite olarak mühendislik okuyorum aöf diplomasıyla askere gideceğim :)
  • Merhabalar,

Geçen sayfalarda da yazmıştım. Kasım ayında askere gideceğim. İşveren halen daha son zamana kadar çalışmamı istiyor ve baskı yapıyor. Ekim ayının başı gibi ayrılmak istiyorum. Notere gittiğim zaman benden yazı istedi. İşveren uzlaşma yanlısı değil ve notere ne gibi yazı verip işten ayrılabilirim? Araştırdığım kadarıyla iş kanununun önü açık.

Yardımcı olursanız sevinirim. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: -AnthraX-

Merhabalar,

Geçen sayfalarda da yazmıştım. Kasım ayında askere gideceğim. İşveren halen daha son zamana kadar çalışmamı istiyor ve baskı yapıyor. Ekim ayının başı gibi ayrılmak istiyorum. Notere gittiğim zaman benden yazı istedi. İşveren uzlaşma yanlısı değil ve notere ne gibi yazı verip işten ayrılabilirim? Araştırdığım kadarıyla iş kanununun önü açık.

Yardımcı olursanız sevinirim. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Askerlik kağıdı almadan ekim başı gibi ayrılabiliyor musun ki? İlk öncelikle şunu sorayım kıdem tazminatı hakkın var mı 1 yılın doldu mu? Eğer alıcaksan kağıdı beklemen lazım.Yok almıcam yada dolmadı diyorsan sana tavsiyem samimi bir arkadaşının çalıştığı yerdeki muhasabeye rica et sordur.Yani başka bi işyerindeki kişiye sor.Muhasebeciler bu konulara gayet hakim.Sen gerekli evrakları verdinmi zaten muhasebeye yapacakları birşey kalmaz.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.