Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
68
Favori
683.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Askerlik şubeleri gönderim zamanı askerlik yaşı gelen tecil ettirmeden askere gidenler için geçerli.

Tecil var ve tecil iptal edip askere gitmek istersen en yakın celp döneminde gidersin

2018 Şubat Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2017

2018 Mayıs Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2018

2018 Ağustos Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2018

2018 Kasım Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos 2018'dir.
  • 30 eylül'de tecilim bitiyor.
    1.grup-2.grup ayrımı neye göre yapılıyor?
    en azından 2.grup olarak aralık ayında gitmek için bir şey yapabiliyor muyum?
    bu ayın sonuna kadar gidip sevk öncesi işlemlerini yaptırmam gerekiyor sanırım değil mi?
  • İkinci gruba kalmak için yapabileceğin hiçbir şey yok,
    birinci yada ikinci grupta olma işi tamamen şansa bağlı bir şey.
    Bildiğim kadarıyla tecilin bitiyorsa bu ay içinde yoklama vermen lazım.
  • Konuyu takibe alıyorum Kasım 2017 askerim 😅

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam o zaman kasım yada aralık askeriz umarım 1.grup çıkar sağlık ocağında muayene olduktan sonra zarfı verdim daha sonra bana verilen kağıtta kasım yazıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neasta

quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Önce sonra başvurmayla bir alakası yok otomatik seçilir.

Ben yeni mezunum, tecil bozdum.Şimdi eylül sonuna kadar tekrar tecil gibi bir şansım var mı? Bilginiz var mıdır?

Evet. Tecil hakkın var ise edebilirsin; ancak yerin belli olduktan sonra da tecil ettirirsen yerin değişmez, aynı yere gönderirler.

Yani hocam yer belli olduktan sonra da tecil ettirebiliyorum ama tek fark, ileriki zamanda gittiğimde yer aynı oluyor.Doğru muyum?

Bir de bazıları dava olur, sıkıntı olur demiş.Doğruluğı var mıdır bunun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kasımda gidebilmek için basvuru surelerı geçtı dıye bılıyorum kasımda sonra ki gidişler şubatta galiba şubatta gıdebılmem ıcın en gec ne zaman tecılımı bozdurmam gerekıyor ?
  • 20 ekimi bekliyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Erhannn10

20 ekimi bekliyoruz...

biz de bekliyoruz üst devreleriniz olarak

• Selam millet. Sormak istediğim bir kaç konu var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
    Kasım 2017'de bende askere gideceğim. 6 yıldır bir firmada çalışmaktayım. İş yerimden askerlik nedeniyle ayrılacağımı belirttim ve sıkıntı yarattılar. Tazminat konusunda ve ayrılma konusunda sık sık sorun çıkarıyorlar.
    Ben 5-6 ekim gibi işimden ayrılmak isteğimi belirttim. Lakin onlar askere gideceğim güne kadar çalışmak zorunda olduğumu, son güne kadar çalışırsam kıdem tazminatımı vereceklerini söylüyorlar.
    Askerlik şubesinden almış olduğum celp kağıdı ile noterden ihtar çeksem ayrılmak için yeterli olur mu? Yoksa 20 ekimde gelecek olan silüsümle mi müracaat etmeliyim notere?
    Bir de askerlikte ihbar süresi oluyor mu? 1 ay önceden işten ayrılabilir miyiz? Bu konuda bilgisi olan var mıdır?
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -AnthraX- -- 23 Eylül 2017; 16:7:48 >
  • -AnthraX- kullanıcısına yanıt
    Ben bizim insan kaynakları ile görüştüm. Dediler ki sülüs çıktıktan sonra sülüsünü getirip istediğin gün çıkışını alabilirsin. Kıdemin ve hak edip kullanmadığın izin günün için tazminatını alacaksın.

Bana istediğin zaman çıkabilirsin demelerine rağmen ben son güne kadar çalışacağım. Neden boş durayım ki. Bence şirketinin tek istediği son güne kadar çalışman ise çalış. Yasal olarak sülüsün elindeyken çıkışını isteyebilirsin. Ama erken çıkarsın da onlar tazminat ödemezlerse mahkemeye taşınabilir konu. Mahkeme ile uğraşmaya değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 23 Eylül 2017; 16:41:20 >
  • Teşekkür ederim. Mahkeme işi sıkıntı dediğiniz gibi. Kim bilir kaç yıl sürecek. Bakalım bir çaresini arayacağım.

• arkadaşlar şimdi normal uzun dönem askerlik için ekim 15-20 arası açıklanacak deniyor.peki uzun dönemde kasım çıkarsa kasımın ilk günlerimi giderim yoksa kasımın 20 sinden sonramı giderim askere kısa dönemler ay başı gidiyor ama uzun dönemler aybaşı gitmiyormu?
  • tahsindev T kullanıcısına yanıt
    Uzun dönem erler kısa dönem er hemen hemen aynı tarihlerde gidiyor.

A Grubu çıkarsa Kasım İlk günlerinde B grubu çıkarsa Aralık ortasında gidersin.

Muhtemelen 13 Ekimde açıklanır yedek subay adayların 20'sinde açıklanacak uzun dönem erler 1 hafta erken açıklanıyor.
    eyvallah hocam
    hocam ağustos celbi konusunda da yardımcı oluyordun, burda da, tebrikler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Neasta

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Önce sonra başvurmayla bir alakası yok otomatik seçilir.

Ben yeni mezunum, tecil bozdum.Şimdi eylül sonuna kadar tekrar tecil gibi bir şansım var mı? Bilginiz var mıdır?

Evet. Tecil hakkın var ise edebilirsin; ancak yerin belli olduktan sonra da tecil ettirirsen yerin değişmez, aynı yere gönderirler.

Yani hocam yer belli olduktan sonra da tecil ettirebiliyorum ama tek fark, ileriki zamanda gittiğimde yer aynı oluyor.Doğru muyum?

Bir de bazıları dava olur, sıkıntı olur demiş.Doğruluğı var mıdır bunun?

Evet. Misal; sana acemilik burdur, usta birliği samsun çıktı. Eğer tecil hakkın var ise şubeye gidip tecil hakkını kullanabilirsin fakat tecilin bittikten sonra tekrar kuraya tabi tutulmazsın. Çünkü yerin daha önceden belli olmuş. Çanakkale ve samsun'a gideceksin. Vaktin var ise şimdiden tecilini yap, yerlerin açıklanmasını bekleme bence.

Dava olur dediğin şeyden kastettiğini anlamadım. Biraz daha açar mısın?

• Merhaba arkadaşlar,

Konunun ilk sayfasında;
    - A grubu çıkacaklar 3-8 Kasım 2017 tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olacaklardır.
    - B grubu çıkacaklar Aralık ayının ilk iki haftasında teslim olacaklardır.

MSB Askeralma Müd. Duyurularda;
    BİR AYLIK TEMEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK YEDEK SUBAY ADAYLARI İLE İKİ
    BUÇUK AYLIK TEMEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK YEDEK SUBAY ADAYLARI
    30-31 EKİM 2017, KISA DÖNEM ERBAŞ/ER STATÜSÜNE AYRILANLARIN BİRİNCİ GRUBU
    30 EKİM-01 KASIM 2017, İKİNCİ GRUBU İSE 13-15 ARALIK 2017 TARİHLERİ ARASINDA
    TERTİP EDİLDİKLERİ BİRLİKLERE SEVK EDİLECEKLERDİR.

Tecili bozdurduğumda bana en geç 8 Kasımda'da teslim olacağımız söylenmişti. Ama duyurularda yazana göre kısa dönem erler 30 ekim-1 kasım arası teslim olacak. Bir heyecan sardı.
  • tahsindev T kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz Ekim 20'de yer belli olur dediler ... heycan yaptık biraz neresi cıkacak acaba diye 90+'lardaki uzatma anları gibi... heycan :D yapıyor insan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enver1818 -- 25 Eylül 2017; 13:2:21 >
  • Trakya ekonometri 2.86 ortalama
    Yüksek lisans uluslararası ilişkiler 4/3
    Ielts 6.5

Subaylık sorusuna hayır dedim ama arkadaşlarım olsun vs olsun herkes evet de çıkma şansı yüksek diyor. Siz ne diyorsunuz :=)
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.