Şimdi Ara

37 bin hasar kaydı ne anlama gelir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mrb.Bir vatandaştan sıfır değeri 65 bin tl olan bir araç buldum.10 bin kmde ve 38 bintl yazılmış fiyat olarak sadece motor kaputu değişmiş ve sol ön çamurluk boya yazılmış.Adamı aradım yazdıklarını doğruladı ancak aratırsan bu araçta 37 bin tl hasar kaydı var dedi.O zaman pert mi dedim hayır dedi pert olması için aracın yarıya yakını zarar görmeli dedi.Aracın arka camları bile sağlam diyor.Bu daha önceki sahibinin sigortayla anlaşması üzerine kağıt üstünde olan bir hasar dedi.İstediğin servise ustaya göster diyor çoluğunun çocuğunun üzerine yemin edyor.Sizce böyle bişey mümkün mü?bu işteki bit yeniği nedir?37 bin tl hasar kaydı var diyo ama sadece tampon ve çamurluk değişmiş istediğin servisede göster diyor.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Arkadaşlar mrb.Bir vatandaştan sıfır değeri 65 bin tl olan bir araç buldum.10 bin kmde ve 38 bintl yazılmış fiyat olarak sadece motor kaputu değişmiş ve sol ön çamurluk boya yazılmış.Adamı aradım yazdıklarını doğruladı ancak aratırsan bu araçta 37 bin tl hasar kaydı var dedi.O zaman pert mi dedim hayır dedi pert olması için aracın yarıya yakını zarar görmeli dedi.Aracın arka camları bile sağlam diyor.Bu daha önceki sahibinin sigortayla anlaşması üzerine kağıt üstünde olan bir hasar dedi.İstediğin servise ustaya göster diyor çoluğunun çocuğunun üzerine yemin edyor.Sizce böyle bişey mümkün mü?bu işteki bit yeniği nedir?37 bin tl hasar kaydı var diyo ama sadece tampon ve çamurluk değişmiş istediğin servisede göster diyor.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar..

Uzak durun bence. hiç bir mantığı yok. araç hurdadan toplanmış olabilir.
    Üstelik sıfırı 65.000 olan araca 38.000 tl istemesi bile herşeyi açıklıyor.
    Yemin etmesine falan inanmayın. Bunlar böyledir. Para için herşeyi yaparlar.

• Abi 37000 hasar kaydı yazan araba alınır mı allah aşkına ha versin 15000'e al bin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar mrb.Bir vatandaştan sıfır değeri 65 bin tl olan bir araç buldum.10 bin kmde ve 38 bintl yazılmış fiyat olarak sadece motor kaputu değişmiş ve sol ön çamurluk boya yazılmış.Adamı aradım yazdıklarını doğruladı ancak aratırsan bu araçta 37 bin tl hasar kaydı var dedi.O zaman pert mi dedim hayır dedi pert olması için aracın yarıya yakını zarar görmeli dedi.Aracın arka camları bile sağlam diyor.Bu daha önceki sahibinin sigortayla anlaşması üzerine kağıt üstünde olan bir hasar dedi.İstediğin servise ustaya göster diyor çoluğunun çocuğunun üzerine yemin edyor.Sizce böyle bişey mümkün mü?bu işteki bit yeniği nedir?37 bin tl hasar kaydı var diyo ama sadece tampon ve çamurluk değişmiş istediğin servisede göster diyor.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar..

esnaf adamın yemini ve sözü olmaz demediler mi hiç sana !!! Acı ama gerçek ticaret artık böyle herkez bir üçkağıdın peşinde saniyede bile abi tamir edelim değiştirmeye gerek yok nasılsa satacam diyorsun diyen adamlar var ben bu arabayı bu şekilde satamam dediğinde o bakışlarımı yok mu herşeyi özetliyor zaten

• Firma sahibinin kızında BMW 118i vardı 2007 modeldi galiba şu anda sıfırı 80,000
    altı ay evvel 35,000 ne satış yapıldı tramerde 30,000 hasar kaydı çıkıyor alan adam borusana gitti hasar kayıtlarını gördü
    1. kapıda göçük kapı değişti
    2. far kırılması
    3. arka tampon park sensörü geri vites kamerası
    4. ön tampon değişti
    bu dört hasarın borusanda tamiri 30,000 tutmuş
    adam bu hasarlar benim için önemli değil deyip hemen aldı aracı
  • 37 binlik hasarı olan bir araç için bknz : öldümde uyandım gülüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 21 Mart 2013; 13:09:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Firma sahibinin kızında BMW 118i vardı 2007 modeldi galiba şu anda sıfırı 80,000
    altı ay evvel 35,000 ne satış yapıldı tramerde 30,000 hasar kaydı çıkıyor alan adam borusana gitti hasar kayıtlarını gördü
    2. far kırılması
    4. ön tampon değişti

Böyle müstesna durumlar olabilir.
    Ama iki durum arasında şu fark var:
    Konuda bahsedilen aracın piyasa değerinin 60.000 civarında olması beklenirken, satış fiyatın bunun çok altında olması durumu 38.000 tl
    Sizin şahit olduğunuz durumda aracın piyasa değerinin zaten satış fiyatına yakın seviyede olması durumu.

İşkillenmemizin asıl nedeni budur.

Evet olabilir arabada hiç bir fonksiyonel problem olmamıştır da 37.000 tllik bir masraf olmuştur. Çok zor bir ihtimal de olsa olabilir.
    Peki madem öyle neden bu kadar ucuza satılıyor bu araç diye sormak lazım. Hurdadan alıp toplamadıysan o zaman ederine satması lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle iyi günler ....
    1. Olarak- Motor kaputu değişmişse O Araç alınmaz.
    2. O araba pert.......
    3. Benim meganım vardı 20.00 tl kasko değeri vardı.Arabada ne sökülme nede değişen vardı 2 parça yüzeysel boya vardı 10 bin tl ağır hasar kaydı çıkıyordu sonuç olarak aracım pertti.
    4-O aracın Muhtemelen Airbagları açılmıştır.Sigortacı airbagın tanesine 5 bin tl hasar yazar...
  • quote:

Firma sahibinin kızında BMW 118i vardı 2007 modeldi galiba şu anda sıfırı 80,000
    2. far kırılması
    4. ön tampon değişti

Air baglarıda açmıştır yoksa 30 bin tl tutmaz onlar
  • Aslında bu tür araçların tek dezavantajı kasko yaptırmak isteyen yaptıramıyo değişeni olmadıktan sonra sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agirretxe -- 21 Mart 2013; 17:01:50 >
  • Nikahına Çağır Beni Sevgilimmm.. Ümit Besen ne şarkı yapmış...
  • Arkadaşlar ben bu tür şeylerden işkillenirim zaten.Hani gidip arabayı aldım da değil.Bu adam şöyle bir vatandaş mesleği galericilik felanda değil.Çevrem vs geniş diyor bu tür ara.çları takip ediyorum az hasarlı alıp tamir ettirip uygun fiyata satıyorum diyor.Hadi aracın modelinide söyliyeyim size focus 3 dizel titanium x paket araç yani en full versiyonu.Ben şunu çözemedim.Bu adam hasarlı alıyor bu aracı sadece tamponu ve çamurluğu değiştirdim diyor araba düzeliyor.Ama hasar kaydına bakınca 37 bin tl hasar çıkıyor.Ancak istediğin servise gel beraber götürelim söylediklerimin harici çıkarsa masraflarda benden garantisini veriyor.Şimdi 37 binlik hasarlı bir aracı yetkili servisteki esxpertiz çözemeyecek mi?Hadi adam haklı çıktı götürdük serviste dedikleri harici bişey çıkmadı o zaman bu 37 bin neyin tutarı ?araç pert de demiyor.Ancak paraya sıkıştığım içöin bu fiyat dedi adam pzrtesi itibaren 45 yazıcam dedi ne derece inandırıcı bilemem orasını..Benim merak ettiğim bu adamın haklılık payı var mı?

• quote:

2. far kırılması
    4. ön tampon değişti

sanırım bu olayla aynı bir durum benim yazdığım..
  • pert kaydı olmasa bile kesin toplatılmıştır o araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armitron

pert kaydı olmasa bile kesin toplatılmıştır o araba.

servis toplama demez mi böyle bişey olsa benim takıldığım yer orası..
  • quote:

quote:

Servis size şu şu parçalar değişmiş boyanmış der.
    Aracın airbag'lerinin açılması için ön şase kafalarının darbe alması gerekir. zaten araba lifte alınınca şase başlarında ezikler ve düzeltilmeler görülür.
    Diyelim bu araba önden bir darbe aldı. Hadi şase başlarıda zarar görmeden atalet sensörü ndeniyle airbagler açıldı diyelim.
    ön airbagler, ön göğüs, direksiyon göbeği, ön panel, kaput, çamurluk, tampon, radyatör, klima radyatörü, ön çelik bar, farlar, panjur, sis farı bilememne bilmemne. Ben sadece yüzeysel parçaları saydım. Bizim servisimizde ufakcık bir hasarda bile bir çok parça değişiyor. yapacak birşey yok yeni araçlar bu şekilde dizayn ediliyor. Haliyle parça fiyatları işçilik derken binlerce Tl hasar çıkıyor.
    Size alın ya da almayın demiyorum. uzun süre binilecekse, satarken edeceğiniz zararı kafaya takmayacaksanız ve ve en önemlisi aracın şase direkleri hasar görmemişse alınabilir. Hemen toplanmıştır demek olmaz. araştırılması gerekir. Ankara'da iseniz buyrun getirin aracı biz bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 21 Mart 2013; 20:02:25 >

• geçen sene eniştem bi araç almıştı skoda fabia 15.000 TL lik hasar kaydı vardı fakat pert kaydı yoktu araçta,aracı almaya gittiğinde son bir kez tanıdığı ustaya göstermiş,aracı havaya kaldırmışlar sanayide ortadan ikiye bölünmüş bir araç meydana çıkmış ortadan başka bir fabia ile birleştirmişler aracı. O yüzden alırken çok dikkatli olmanız lazım millete güven olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

Servis size şu şu parçalar değişmiş boyanmış der.
    Aracın airbag'lerinin açılması için ön şase kafalarının darbe alması gerekir. zaten araba lifte alınınca şase başlarında ezikler ve düzeltilmeler görülür.
    Diyelim bu araba önden bir darbe aldı. Hadi şase başlarıda zarar görmeden atalet sensörü ndeniyle airbagler açıldı diyelim.
    ön airbagler, ön göğüs, direksiyon göbeği, ön panel, kaput, çamurluk, tampon, radyatör, klima radyatörü, ön çelik bar, farlar, panjur, sis farı bilememne bilmemne. Ben sadece yüzeysel parçaları saydım. Bizim servisimizde ufakcık bir hasarda bile bir çok parça değişiyor. yapacak birşey yok yeni araçlar bu şekilde dizayn ediliyor. Haliyle parça fiyatları işçilik derken binlerce Tl hasar çıkıyor.
    Size alın ya da almayın demiyorum. uzun süre binilecekse, satarken edeceğiniz zararı kafaya takmayacaksanız ve ve en önemlisi aracın şase direkleri hasar görmemişse alınabilir. Hemen toplanmıştır demek olmaz. araştırılması gerekir. Ankara'da iseniz buyrun getirin aracı biz bakalım.

sizin dediklerinize hak veriyorum ben.Ama satıcının söylediği şu:sadece motor kaputu ve çamurluk değişti diyor onun dışındaki herşeye kefil oluyor.Değişen motor parçalarını bilmeyecek mi servis?..Ben ona takıldım.

• O arabadan uzaklaş anlamına gelir
  • quote:

Arkadaşlar ben bu tür şeylerden işkillenirim zaten.Hani gidip arabayı aldım da değil.Bu adam şöyle bir vatandaş mesleği galericilik felanda değil.Çevrem vs geniş diyor bu tür ara.çları takip ediyorum az hasarlı alıp tamir ettirip uygun fiyata satıyorum diyor.Hadi aracın modelinide söyliyeyim size focus 3 dizel titanium x paket araç yani en full versiyonu.Ben şunu çözemedim.Bu adam hasarlı alıyor bu aracı sadece tamponu ve çamurluğu değiştirdim diyor araba düzeliyor.Ama hasar kaydına bakınca 37 bin tl hasar çıkıyor.Ancak istediğin servise gel beraber götürelim söylediklerimin harici çıkarsa masraflarda benden garantisini veriyor.Şimdi 37 binlik hasarlı bir aracı yetkili servisteki esxpertiz çözemeyecek mi?Hadi adam haklı çıktı götürdük serviste dedikleri harici bişey çıkmadı o zaman bu 37 bin neyin tutarı ?araç pert de demiyor.Ancak paraya sıkıştığım içöin bu fiyat dedi adam pzrtesi itibaren 45 yazıcam dedi ne derece inandırıcı bilemem orasını..Benim merak ettiğim bu adamın haklılık payı var mı?

hocam uzak dur o araç alınmaz alırsanızda muhakkak bir yere götürün

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.