Şimdi Ara

37 ekran TV arızası yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bizim eski tvde bir sorun var tv ye enerji verince tv de ses geliyor fakat ekran kapkara şekilde kalıyor daha sonra bi 10 dk sonra ekran yavaş yavaş geliyor ve 15 dk sonunda tam gelmeye başlıyor birde tv de sürekli kulağı çok rahatsız eden cızzzz sesi var bu nedendir birde o karartının sebebi nedir cevaplarınızı bekliyorum...
    tv marka:beko 11 system

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41ugur41 -- 31 Ekim 2010; 14:36:27 >

• R413, R414 dirençlerini ve ve C407 ve C806 kondansatörünü yenileriyle değiştirin.
  • konu açılmışken bende bi soru sormak istiyorum.
    bizim televizyonda da hoparlorlerden hafif bir cızırti geliyor bi süredir. ayrıca tv'nin sesi arasıra azalıyo sonuna kadar açmak zorunda kalıyorum sonra tekrar geliyor. ses sorunları yaşıyorum yani. sorun nedir acaba? ya da ne kadar bi masrafı vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcp1rates

konu açılmışken bende bi soru sormak istiyorum.
    bizim televizyonda da hoparlorlerden hafif bir cızırti geliyor bi süredir. ayrıca tv'nin sesi arasıra azalıyo sonuna kadar açmak zorunda kalıyorum sonra tekrar geliyor. ses sorunları yaşıyorum yani. sorun nedir acaba? ya da ne kadar bi masrafı vardır.

birkaç kondansatör değişimi yeterlidir.

bu arada 41ugur41 arkadaşın cevabına ek olarak C806 kondansatörü RGB kartındadır.
  • command_4 arkadaşım çok saol dediklerini yarın yapıcam sonucu buraya yazarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcp1rates

konu açılmışken bende bi soru sormak istiyorum.

tda serisi entegrende sorun olabilir ses çıkış katındaki entegre olabilir
  • sayın command_4 ve sayın pehlionemusti ilginiz için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sayın command_4 arkadaşım bu c806 kondansatörü 4 adet mi yani tv nin şeması elimde var ordan baktığımda böyle körü diyodun etrafında 4 adet var altında ise c806 4700x4(ac250v)x4 yazıyor yani kutupsuz 250v kondansatör demek istiyor heralde ama kapasitesi 4700pf mı onu anlamadım ayrıca bu r414 direncinide buldum şemada altında p91 yazıyor sadece bunun değeri 91 ohm mu,c407 kond. altında yine 0,03 yazıyoryuvarlak içinde M harfi var birde yanında 413 direncinin değeride 2.2k yazıyor ama normal direnç sembolünden farklı biraz yani bildiğimiz direnç sembolü ama kenarlardan gelen bağlantıların dirence girdiği yerlerde küçük yuvarlaklar var ve direncin içinde 1 yazıyor bunlar tam olarak ne anlama geliyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41ugur41 -- 1 Kasım 2010; 16:57:26 >
  • tam olarak şase kodu kaç? beko 11 siesta mı? 11.1 mi? 11.2 mi?
  • u902 main board pw6411 yazıyo şemada ve şasede köşede ise 575 199 yazıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41ugur41 -- 1 Kasım 2010; 21:03:30 >
  • şase numarası öyle olmaz, eht trafosunun karşı köşesinde ya da altında bekoteknik 11, 11.1, 11.2 vb gibi yazar.
  • şase numarası bulamadım ama resimlerini çektim koyuyorum şimdi
  • ya fotoları koyamıyorum gerekli alanlarda bilgi yok diyo??
  • işte resimler

• ...

• ...

• ...

• ...

• fotoğraflardan görüldüğü üzere bu cihaz bayaa bi tamir görmüş. hatalı tamir ve veya başka sebeplerden sabit bir çözüm sunamayabilirim. elektronik konusunda yeterli tecrübeniz var ise eht nin çevresini kontrol edin veya televizyoncuya verin.
  • ya en azından o vızzzzz diye ses neyden kaynaklı olabilir bi kondansatörden falan mı yani o cızırtıyı kesebilsek??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.