Şimdi Ara

371. Dönem 98/2 [Mayıs 2018] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
746
Cevap
24
Favori
99.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazır elleri değmişken bizide açıklasaydınız. 1 hafta daha bekleyeceğiz :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ;
    Uzun dönem erlerin bugün (13.04.2018 ) , kısa dönem veya yedek subay olarak yapacakların 1 hafta sonra( 20.04.2018) tarihinde mi belli oluyor ?
  • Arkadaşlar tecilim 19 Mart'ta bitti şimdi erteleme nedeni "sınıflandırılmış yükümlü" olarak görünüyor ve "4/05/2018 TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI
    YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR" yazıyor.

Şimdi Mayıs celbine mi almışlar beni? :)

Kasım celbinde gitmek istiyordum ama 1-2 ay kaçak olup kasım celbinde gitme imkanım var mıdır?
  • Çanakkale Ezine 3. Jandarma eğitim taburu çıktı haziranda gidiyorum b grubu olarak
  • kayali94 K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bilen birisi bir cevaplasa hayrına :)
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    askerlik şubenle bir görüş derim ayrıca sen uzun dönem er sınıfındamısın yoksa kd. veya yedek subay adayımı

• quote:

Orijinalden alıntı: kayali94

Arkadaşlar bilen birisi bir cevaplasa hayrına :)
    Kısa dönemler 20 sinde belli olacak dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

askerlik şubenle bir görüş derim ayrıca sen uzun dönem er sınıfındamısın yoksa kd. veya yedek subay adayımı
    Görüştüm hocam, çıkmadı dediler. Er sınıfındayım ama 6 aydır bekliyorum böyle iş mi olur.
  • Teşekkür ederim . Bu duyurulara nereden bakıyoruz acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    allah allah ilk defa böyle bir şeye denk geliyorum senin celp dönemin mayıs 2018 miydi peki eğer öyleyse ilginç çok ilginç

• BİLECİK 9.J.EĞT.A.K.LIĞI/BİLECİK/BİLECİK

yaptığım iş şöförlük, okuduğum okul bilgisayar prog. açıklarmısınız ne alaka ?
  • 369 kd yim. Bence kasimda gidin askere. Yaz vakti askerlik cekilmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

allah allah ilk defa böyle bir şeye denk geliyorum senin celp dönemin mayıs 2018 miydi peki eğer öyleyse ilginç çok ilginç
    Ekimde tecil bozdurdum, şubatta gidecektim ama çıkmadı. Şube'de mayısı bekle dediler, mayısta da çıkmadı şimdide ağustos diyorlar, cana tak etti. Şimdi yine boşu boşuna bekle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: adminastör

Kısa dönemler 20 sinde belli olacak dostum

Alıntıları Göster
    Teşekkürler. Bu bilginin ayrıntılarını nereden öğrenebilirim acaba. Neden ayrı ayrı açıklanıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayali94

Teşekkürler. Bu bilginin ayrıntılarını nereden öğrenebilirim acaba. Neden ayrı ayrı açıklanıyor ?

Alıntıları Göster
    Daha önceden açıklandı televizyonlarda haber sitelerinde filan. Uzun dönemler 13 nisan kısa dönemler ise 20 nisan denildi. Yedek subay olayları yüzünden daha geç açıklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adminastör

Daha önceden açıklandı televizyonlarda haber sitelerinde filan. Uzun dönemler 13 nisan kısa dönemler ise 20 nisan denildi. Yedek subay olayları yüzünden daha geç açıklanıyor.

Alıntıları Göster
    Ben bugun sube ile gorustum dedigin gibi lisans mevzunlari 1 hafta sonra aciklanacakmis

• 371 a grubu gelinde biz de gidelim artık :) 369 kd B KIBRIS kaldı 46

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pvp_headshot -- 13 Nisan 2018; 19:45:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-45

369 kd yim. Bence kasimda gidin askere. Yaz vakti askerlik cekilmez.
    Tam tersi, kış vakti askerlik hiç çekilmez.

Sabah 6’da kalkıp buz gibi soğukta ellerim şişene kadar(abartmıyorum) köpekleri eğitirdim(devriye köpeği eğitimi), o yorgunlukla gecenin o ayazında her gece(yine abartmıyorum evet her gece) üçer saat(!) nöbet tutardım ve ayaklarımın donduğunu hissederek bayılacak duruma gelirdim. O uykusuzluk o yorgunlukl hoop bir gün daha. Geçmezdi lanet zaman hiç.

Kimseyi korkutmak icin demiyorum, ama askere kışın gidilmez arkadaşlar. Yedek Subaysanız farketmez o ayrı.

Arkadaşı tenzih ederim, ben de bir saftirik arkdaşımın sözüyle kasım celbinde gitme kararı aldım, 180 günlük askerliğin 150 günü o arkadaşa sövdüm :)

• Ayrıca 365 kd olarak naçizane tavsiyelerim;

a) Askerlikte kafanızı meşgul edecek öyle saçma şeyler olacak ki, “Giderken yanıma ne alsam?” sorusu en masum soru olarak kalacak. Kamerasız bir eski model telefon ve şu anki kullandığınız hattınızı alın yeterli. Hattı cüzdana falan saklayın, kimse açıp bakmıyor, şehir efsanelerine mahal vermeyin. Ha birkaç kitap alırsanız bu da acemilik sürecinde kafanızı dağıtmanıza yeter

b) Acemilik işin en kolay kısmı. Nöbet yok sorumluluk yok. Evet sonuçta o da askerlik fakat gırgır şamata, “nereye geldim lan ben” derken biter gider.

c) Esas askerlik ustada başlıyor. Usta birliğinde sizin bölüğünüzü yurt, bölük astsubayını ise yurt müdürü olarak düşünün. O ne derse o olur, o kimleri nöbet listesine yazarsa onlar nöbete gider. Ve onlar o kadar o.... cocugudur ki, vatanına hizmet etmeye gelmiş asker çocuklar arasında kendisine yalakalık yapanları korur kollarlar. Sessiz sakin efendi kimsenin hakkını yemeyenleri ise bol bol nöbete ve boktan işlete gönderirler. Askeriyede DİSİPLİN gibi bir şey görmeyi umuyorsanız üzgünüm :)

d) Anlı şanlı meşhuuuuuur TÜRK ORDUSU sadece okul kitaplarında arkadaşlar. Ne hakkınızı kollarsınız, ne bir beş liralık yağmurluk alırsınız, ne yemediğiniz laf kalır, ne görmediğiniz ayrımcılık kalır, “hastayım” demeye korkarsınız yalancılıkla suçlanacaksınız diye falan fistan. Üzgünüm bunları söylediğim için.

e) Bütün bu saydıklarım şehirden şehire, kışladan kışlaya, taburdan tabura ve hatta bölükten bölüğe değişir arkadaşlar. Ama bizim yaşadığımız askerlik böyleydi. Bunu da ben mi düşüneyim, ordu disiplinini, eşitliğini, adaletini sağlaması gerekenler düşünsün a.koyim.

f) TÜM BU SAYDIKLARIMA RAĞMEN, siz bölüğünüzde güzel bir askerlik geçirebilirsiniz.

g) Berbat bir askerlik geçirseniz bile güzel yanları da var. Çorumlu bir Fatihle tanışacaksınız mesela, köylü çoban ama has adam. Yavşak bir İzmirli Hüseyinle tamışacaksınız mesela, hem yavşak hem ückagitci :) Bunlar hep tecrübe

• Mbiwa M kullanıcısına yanıt
    Bİr hafta daha bekleriz artık 😊 hayırlısı olsun

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.