Şimdi Ara

376. Dönem (Ağustos 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.794
Cevap
27
Favori
268.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başka sitelerden araştırdığımda 20 gün öncesinden gelmeye başlamış.O yüzden dağıtılmaya başlandığını düşünüyorum.
  • cazador1453 kullanıcısına yanıt
    Açıklanmadan 1 hafta önce geliyor yaklaşık olarak. Haftaya gelir muhtemelen...
  • E devletten başvurdum aile hekiminede gittim bir sorun yok ama Edevletten başvuru takibi yaptığımda son aşama olarak cuma gününden beri "askerlik şubesi tarafından tarafından onaylanmanız beklemektedir." yazıyor başvururken celp dönemi falan da sormadı benim gibi olan varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korbokor kullanıcısına yanıt
    E devlet -> aile hekimi -> askerlik şubesi şeklinde başvuruyorsun şubede soruyor celp dönemi,yedek subaylık,komando gibi soruları ardından belgeni veriyor başvuruya dair ve bitiyor
    Ben bu hafta içinde yani açıklanmadan önce 1 hafta önce gidip tecil edicem ağustos celbinde gitmeyeceğim kart gelirse ne olacak ?

• ALAYINA-GİDER kullanıcısına yanıt
    Ben de tecil ettirmeyi dusunuyorum hocam 28 temmuzda alan sinavim var riske edemem sinavi

• Kutsal Libido kullanıcısına yanıt
    Açıkçası yarın öbürgün gidip , ilk ne zamana kadar tecil edebilirim onu soracağım.
    2 temmuzdan yani celp yerleri belli oluduktan sonra edilebiliyorsa edicem çünkü belki 2. Grup çıkarsa eylülde gitmek tam istediğim takvim olur.

Zaten ağustos denen celpte temmuzun ortasında gitmek kadar saçma birşey olamaz ben bütün planımı ağustos ortası veya sonunda gitmeye ayırdım ama bunlar kurban bayramından dolayı önce çekmişler ne alakaysa niye sonrasına çekememişlerse

Neyse gidip sormamın sebebide foruma sordum heryere sordum net bir cevap yok.

Bu kadar bekledik bari celp yerlerini ve tarihini öğrenseydik geçiyor hep içimden eğer sülüs sevk belgesi almadan öğrenilip tecil olabiliyorsa böyle yapıcam edilemiyorsa artık yapacak birşey yok celp açıklanmadan bu hafta içinde kasım celbine kadar tecil yaparım.birde çıkacak yeri öğrenmek istemem kasımda da aynı yerin olacağından dolayı.böyle sonradan texil ettirenleri okudum internette sonraki yıllar sonraki celplerde bile gidişlerinde aynı yer çıkmış değişmiyormuş bari kasıma kadar nere çıkacak diye beklememiş olmak maksatlı.

Şubeleri telefonla arayıp soruyorum ama netliğe kavuşamadım hepsi başka başka konuşuyor.birde bu ptt kart muhabbetini duyunca bir anda telaş aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAYINA-GİDER -- 25 Haziran 2019; 3:45:45 >

Kart içinde para olmadan geliyor. Sülüsü alınca hesaba para yatıyor. Boş olarak durabilir. Sıkıntı olmaz.
    Sevk belgesini almadan tecil ettirebilirsin. Ama garanti olması açısından Haziran ayında tecil ettirmek daha iyi.
  • Merhabalar, Lisans mezunu olarak tecili bozdurdum. Yedek subaylığı da işaretledim. Şimdi yedek subay çıkmazsa, Lisans mezunlarına otomatik olarak mı yedek astsubay çıkıyor. Çünkü istiyor musunuz diye bir seçenek yoktu.

• chuera2 C kullanıcısına yanıt
    erkan bozdurmuşsun

yasa daha çıkmadı yasa çıktıktan sonra o seçenek gelir
  • 31 mayıs öncesi bozdurdum, bakalım ne çıkarsa gitcez artık. Herkes yasayı bekliyor da sanki ilk grup gidene kadar yetişmeyecek gibi yasa.

Hocam, tekrar gittim askerlik şubesine bugün. Sınıflandırma sonucunda tekrar erteletebilir miyim onu sordum adam bana net cevap veremedi, yanındakiler de tam bilmiyor galiba. Ben de o zaman erteleyelim dedim ertelettim. Şuan 30 haziran 2020'ye kadar tecilliyim. Şimdi gerisi umrumda değil, sınavıma bakarım.
    Bana daha hala gelmedi 2 sine kadar gelmezse b grubu çıkma imkanı olurmu acaba ?

Evet bazı askerlik şubeleri de aynısını diyor hatta bazıları uyarmıştı celp yerine bakarken yanlışlıkla sevk belgesi alanlar olmuş geçmişte ondan tecil ettirememişler.

• Kutsal Libido kullanıcısına yanıt
    Bende birden çok askerlik şubesine gidip çözücem bu işi ama araştırmaalrım sonucu sülüs belgesi sevk belgesi yani çıkartmadan sınıflandırmaya bakınca birşey olmuyor gibi.
    Yanlışlıkla sevk belgesi çıkartanlar varmış ondan sonra tecil yaptıramayanlar.iyisini yapmışsın ben bütün planımı yaz biterse askere giderim e kurduğum için yazın ortasında gitmek istemem.aklım git ertelet kasım celbine diyor vicdanım bu kadar bekledin sor soruştur olabiliyorsa 2 temmuzu bekle sınıflandırmanı gör b grubu çıkarsa hiçbirşey yapmana gerek kalmaz diyor.

Onunla alakası yokmuş. Hiç gelmeyebilir de. Gelmezse zaten sülüsü alınca tc ile içeriden çekebiliyoruz.
    Aynen o durum riskliymiş ya. Bir de resmi bir yazı bulamadım bu konuda. Riske atmaya değmez.

• Arkadaşlar şuan itibariyle yeni askerlik sistemi kanunlaştı. Askerlik 6 aya düştü. Benim askeriyeden aldığım kağıtta sevk tarihi 17 temmuz yazıyor. Önlisans mezunuyum o yüzden eski sistemde uzun dönem gidicektim yani. Yerim ne zaman belli olur 2 Temmuz mu 12 Temmuz mu ? bu sevk tarihi ne anlama geliyor ?
  • BatuCelik1709 B kullanıcısına yanıt
    2 temmuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.