Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
296.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tmp341

12. aşama sınıflandırma olmasın?

Hocam bir şeyi eksik falan yaparim Mayıs'a kalırım diye ödüm kopuyor. Çok telaş oldum o yüzden kusura bakmayın.

• Şubeye telefonla veya şahsen giderek sor.

Burada gidenler bilebilirler. Bizde her şey şubede yapılıyordu, ondan rahattık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 29 Kasım 2020; 23:0:9 >
  • Sıkıntı yok hocam 12.aşama zaten işlem sonucu şimdi göremezsin onu :). Sende obsesif bozukluk var hafif. Dikkat et aman ilerlemesin hayatını olumsuz etkiler.Ev arkadaşımda vardı benim hemene bir kapıyı kitledik mi diye geri dönüp dönüp bakardı cidden 4 sene de baya da ilerlediydi ama kurtuldu bir şekil.

• Merhaba, hizmet tercihini yaparken ilk yedek subaylıkdan başlayıp astsubaylık, komando ve 6 ay askerliğim uzatılsın seçeneklerini işaretleyeceğim.(Sebebi TSK'nın subay alımlarında seçeneklerin işaretlenmesine göre kişinin istekli olduğunu belirtiyormuş.Yanlış ise düzeltin lütfen.) Asıl hedefim subaylık komando çıkarsa nasıl red edebilirim?

• Yani demek istediğim başvuru yaparken 12.aşama gözükür ve sadece şu yazı yazar.Başvurduktan sonra 11.aşamada kalınır.Sorun yok yani.

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları
  • Korhanylmz44 K kullanıcısına yanıt

Öncelikle ordaki istek kavramı yanlış anlaşılıyor özellikle bazı youtuberlarda yanlış söylüyor.Ordaki istek anlamı yedek subay evet diyen önceliklidir anlamında.Çünkü önceden talep az geliyordu istemeyene de çıkabiliyordu.Ne kadar isteyen varsa istemeyende var adam aynı parayı bitince de alıyor çünkü özelde ,sadece bedelli ücretini vermek istemiyor. Şimdiye kadar 20 arkadaşım gitti.Hiç biri ne komandaya evet dedi nede ikinci dönem uzatmaya.Ama bunların hepsine evet desenizde bir anlamı yok zaten sana askerde soracaklar.Her türlü kafana takılıyorsa evet de geç hepsine dediğim gibi sana soracaklar zaten bir zararını görmezsin, sadece yanlış anlaşıldığını söylemek istedim.İkincisi komando yedek subay olabilirsin evet ama istemem diyorsan nasıl prosedür uygulanır bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 29 Kasım 2020; 23:41:38 >
  • Korhanylmz44 K kullanıcısına yanıt

6 ay uzatılsına evet desende orda tekrar soruyorlar komandoluğa evet dersen de demesende TSK ona bakmıyor çok arkadaşımda evet diyene çıkmadı hayır diyene komandoluk çıktı yani pek dikkate almıyorlar orayı tamamen orası sadece gönüllü müsün yani he gönülsüzsende komandoluk refüze oluyorsun eğitim ağır gelirse falan refüze olup geri plana veriliyorsun. Önemli değil yani onlar. Yedek subaylığı da bu evet dediklerin etkilemiyor açıkçası sadece şunlar etkiliyor yedek subay ve önlisanslar için yedek astsubay evet dersen çıkabilir hayır dersen çıkmaz o kesin başka türlü diğerlerine evetde desen hayır da desen önemsenmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt

Evet öyle de bende Azerbaycan'a giden subayların yeri açılır onların yerine yedek alınır mı çokça miktar onu sormuştum da olur büyük ihtimal ama etkilemez sanırım

• Aynısı hocam başıma geldi düne 28 ocaktı Bugün girdim 19 Nisana atmış.

• EnesErkanTR kullanıcısına yanıt

Baktım bende de öyle düzelir arkadaşlar merak etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 30 Kasım 2020; 0:45:1 >
  • İnş düzelir Hocam Herşeyimi şubata göre ayarladım atarsa herşeyim değişecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostHope -- 30 Kasım 2020; 0:46:27 >
  • Evet arkadaşlar 19.04 olmuş bende de. Nedir durum bilgisi olan var mı?

• Bende de 19.04 olmuş celpler umarım ertelenmemiştir, bütün planlar alt üst olur mahvoluruz.

• Ayni durum bendede var
  • Celp ertelenmesi gibi bişey olmaz zaten devletin 3 aylık askerlik ihtiyacını kim karşılayacak. Hadi onu geçtim şubat ayına daha 2 ay var pandemi belki azalacak şuandan olmaz yani o dediğin sistemsel hatadır düzelir. Çevremdeki herkese olmuş bu durum çünkü

• Hocam inşallah öyledir. Kötü düşünmek istemiyorum valla.

• Ben eylül ayında tecilimi bozdurdum işlemleri yaptım. Kasım celbine yetişememiştim ve kesin olarak şubat celbine girebiliyordum. Askerlik durumundada 28 ocak diyordu ve şimdi baktığımda 19 nisana atmış yani imkansız. Beni şubat celbinin 3. grubuna atsa bile mart ayı yazması gerekli. Umarım düzelir yoksa saçmalık yani.

• Ekimde başvuru yaptım asker kaçağı durumdaydım normalde sınıf ve tertibat bekliyor 28.02.2021 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyordu. Bugün o değişmiş ve 01.05.2021 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yaziyor umarım Mayıs celbine felan kalmamisimdir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.