Tecili e devletten yoklama yaptığında otomatik bozuluyor zaten hemen yoklama yapıp direk aile hekimine gidebilirsin. 5 olmadan < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 27 Kasım 2020; 16:24:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (21. sayfa)
-
-
Mayıs celbinde yedek subay olma ihtimali daha yüksek bu arada özelden soranlar var hangi celp daha mantıklı diyr bekleme şansınız varsa mayıs daha mantıklı fakat benim hali hazırda işim var o yüzden yaza kadar aradan çıkartmam gerekiyor. 3 4 kez buna benzer mesajlar geldiğinden söylemek istedim arkadaşlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Oğuztürkü55Tecilin bittikten sonra ilk celbe başvurabilirsin. Yada tecili iptal ettirip ilk celpte gidebilirsin tercih senin.
Tecil bitince ilk celpte değil de 2. celpte gitsem sorun olur mu hocam? Memurluk ataması olacak muhtemelen uzatmam lazım
-
2022 mayıs celbine başvurman gerekir kardeşim yoksa kaçağa düşersin. Kaçakta da memuriyet başvuruna sorun çıkarır mı bilemem o prosedürü ama dışarda kaçapa düşenler çevirmede para cezası veriliyor. Olan o olur başka bişey olacağı yok. Tecili uzatmak için yüksek lisansa yazılabilirsin
Şubat celbi mi oluyor bu şimdi arkadaşlar?
-
Başvurunu yaptıysan ki yapmışsın yüzde 99 şubat celbi kardeşim
Evet yaptım. Teşekkürler. Diğer celp dönemleri seçme opsiyonu yoktu. Askerlik şubesindeki memurlar garipsedi bu durumu anlamadım. Sanırım tecil bittiği için çıkmadı diğer dönemler.
-
Diğer aylar çıkmadıysa dediğin gibi büyük ihtimal tecilin bittiğinden görünmedi ilk celpte gitmen gerekiyor çünkü tecilin bittiğin için
Arkadaşlar MEB de öğretmenlik yapıyorum sınıflandırma nitelik formunda ögretmen seçeneğine evet dememe rağmen başvuruyu bitirince MEB de ögretmen kısmında hayır yazıyor bu forum mu daha önemli yoksa hizmet tercihi mi göz önünde bulundurulur? -
Orası önemli değil mezun olduğun bölüm okul görünüyorsa onlar zaten görür. Bende de mezuniyet ile ilişkili mesleği kısmı yoktur diyor. Şubeye sorduğumda mezuniyet bilgilerin gözüküyorsa yeterli dediler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 28 Kasım 2020; 10:39:8 >
Acemi birliğine giderken akıllı telefon götürsem problem olurmu ? pandemiden dolayı acemi birliğinden sonra izin olmazsa diye. sivil eşya deposuna alırlarmı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonardo58 -- 28 Kasım 2020; 10:36:46 > -
Akıllı telefonu bazı zamanlar içeri almıyorlar.Al bunu ver nere vereceksen ver diyebiliyorlar.Bazı yerlerde de alabilirler,sivil çantanla dolaba koyabilirler.Her türlü acemiden sonra pandemi olsa da bir şekil telefonunu alırsın ,kargo vs. biri getirir bir şekil.3-4 hafta için uğraşma.
-
Arkadaşlar ben Şubat celbi sınıf ve sevk bekliyorum.Dün gittiğim hastanede yüksek derece skolyoz olduğumu öğrendim.DOktor sen askerden muaf olabilirsin dedi.Ama aile hekimi muayenisinde bilmediğimden birşey söylemedim.Pazartesi askerliğe gitsem durumumu anlatsam askerlikten muaf belgesi alma şansım varmı.Yoksa artık iş işten geçtimi?
-
Arkadaşlar bugün Yoklama Başvurusunda bulundum. Pazartesi günü aile hekimine gidip muayene olacağım. Askerliğimi yedek astsubay olarak yapmak istiyorum. Sizce Şubat ayına kadar askere gidebilir miyim? Yoksa Mart ayı sonrasına mı kaldım?
-
30 kasım son başvuru tarihi muayene olduktan sonra hemen sisteme girilmiyor bir sonraki döneme kalabilirsin -
Hocam şöyleki 30 Kasım son gün şubat celbi için şubat celbi dediğimiz de şubat mart nisan aylarını kapsayan 3 aya denir. O 3 aydan birine çıkarsın 30 una kadar işlerini yapabilirsen. Yapamazsan ki büyük ihtimal yetişemeyecksin çünkü pazartesi muayene olsanda muayene sisteme düşmeyecek. Yani yapamazsan mayıs celbinde gidersin. Mayıs celbi de mayıs haziran temmuz bu 3 aydan birinde gidersin hangisinde gideceğini TSK belirler şansa yani müdahale edemezsin ona
Hocam bence pazartesi git hastaneye skolyısun derecesi var onu öğren sanırsam 26 dan büyük olanlar askerlikten muaf oluyordu. Onu oradaki doktorlara sor muaf olurmuyum diye. Eğer olursun derseler. Askerlik başvurunu iptal et e devletten. Askerlik hizmet tercihine gir başvuru iptali de
Herşeyi son güne haftaya bırakırsanız patlarsiniz böyle.. 30 kasim 23.59 a kdr işlemleri tamamlayamayan tercih bildirmeyenler
Şubat 2021 celbinde GİDEMEZ.
Bir sonraki döneme kalmazsın oturupta aile hekimi sonucunun sisteme girilmesini bekleme.Aile hekimi sana belge vercek o belgeyi askeri şubeye götürdüğün anda 2 dakika da işin hallolur hizmet tercihini yaparsın hemen.Bunların hepsi toplamda 1 gün bile sürebilir.Yoklamanı yap pazartesi sabah aile hekimi ordan şube bu kadar.
-
Kimse bile bile son güne bırakmıyor.İnsanların işi olan var ailesi olan bile var.Bazı durumlar öngörülemeden oluşabilir.Dün işlemini halleden arkadaşlarım vardı iş ve aile dolayısıyla şimdiye nasip oldu konu.İşden çıkmayacaktı veya ailevi durumlar hemen gelişebiliyor adam 1 gün sonra direk yoklamasını verdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X