Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
296.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Askerlik hizmet tercih işlemleri kısmında yüksek öğretim kurulu başkanlığı kayıtlarına göre üniversite mezuniyet bilginiz bulunmamaktadır yazıyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor. bugün şubeye gittim ve orada işlemleri hallettikten sonra verilen belgede mezun olduğum üniversite gözüküyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emrecndm E kullanıcısına yanıt

En faydalı çözümü diplomanın aslı ile birlikte askerlik şubesine gidip bu sorunu anlatmak olacaktır. Bir de e devlette gözüküyor mu mezuniyetin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam işlemleri tekrarladım ve gözüktü. Bugün zaten işlemlerimi şubede gerçekleştirdim ve orada da verilen belgede gözüküyordu. Sıkıntı yok sanırım. Cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrecndm

Hocam işlemleri tekrarladım ve gözüktü. Bugün zaten işlemlerimi şubede gerçekleştirdim ve orada da verilen belgede gözüküyordu. Sıkıntı yok sanırım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Hayırlısı olur inşallah.

• Öncelikle herkese merhaba. Benimde bir kaç sorum olacaktı. Tecilimi 01.02.2021'e kadar bozdurdum. 4yıllık mezun olduğum için subaylık gelmesi için bu tarihe aldım. Bu tarihi seçiyorum çünkü şubatta yedek subaylık gelmesi için ama tecilli oluyorum yani, bu bir sorun oluşturur mu şubatta askerliğim gelir mi? - inşallah anlatabilmişimdir-

Yedek subay askeri tercih işlemlerini yaparken, celp ve sevk tarihi ay sıralamasında Ocak Şubat Mart.. diye mi devam etmeliyim Şubat Mart Nisan.. diye mi devam etmeliyim ?

• Emre Çapkur E kullanıcısına yanıt
    Yoklamanızı 31 Ağustos'tan sonra yaptıysanız Ocak ayında gitme ihtimaliniz yok, en erken Şubat ayında gidebilirsiniz.

• Peki Şubatı ilk sıraya koymam, Şubatta ayında gitme şansını artırır değil mi? 

• Emre Çapkur E kullanıcısına yanıt
    Uzun dönem çıkarsa zaten Şubat ayında askere gideceksiniz. Er çıkarsa Şubat, Mart ya da Nisan ayında gideceksiniz.

• Arkadaşlar Şubat 2021 celbinin son başvuru günü 30 Kasım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: FlightClub

Arkadaşlar Şubat 2021 celbinin son başvuru günü 30 Kasım mı?

Evet

• Arkadaşlar merhaba herkese. Geçtiğimiz hafta e-devlet üzerinden yoklama başvurumu yapıp sağlık muayenesini gerçekleştirdim. Ama sistemde problem olduğu için tiklerin gözüktüğü ekrana giriş yapamadım ve işlemi tamamlayamadım. Bununla karşılaşan arkadaşlar olursa direkt olarak askerlik şubesine gitsinler. Ordan tercihleri size sorarak yapıyorlar ve işlemi tamamlıyorlar. Ben de yalnızca yedek subaylık istediğimi belirttim ve heyecanla bekliyorum. Hayat şartları zor, Allah nasip ederse döndüğümde düğün masrafıydı şuydu buydu kolaylık sağlayacak bana. Hayırlısı olsun diyerek bekliyoruz bakalım.

Van-Başkale'de kısa dönem er olarak tamamlayan arkadaşımla biraz konuştuk ve yedek subaylığın bulunmaz nimet olduğunu söyledi. Çevresinde, yakınen tanıdığı 4 kişinin de farklı yerlerde yedek subay olduğunu ve hepsinin de işletme mezunu olduğunu ekledi. Ben de umutlandım biraz haliyle işletme mezunu olduğum için. Mezun olunan bölümle bi alakası olmadığını duydum ve araştırmalarım sonucunda bundan emin oldum ama işletme mezunlarına ayrılan bir kontenjan mı var bilmiyorum, sayı çok fazla çünkü. Tesadüf için biraz zor ihtimal gibi

Olmazsa da yapacak bi şey yok, vatani görevdir, boynumuz kıldan ince. Herkes hakkında hayırlısı olsun inşallah.

• bugrademirtaas kullanıcısına yanıt

valla moruk herkes öyle diyor. ne mesleğe ne yaşa bakıyorlar gözü kapalı random atıyorlar deniliyor ama, askeralma yönetmeliğinin 24.maddesinde yedek subay adayı seçim ve sınıflandırmada bazı önceliklerin dikkate alındığı, bunlardan bazılarının meslek,yaş,yabancı dil notu,lisans bitirme notu ve fiziksel özellik olduğu yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktasburak

Evet

Alıntıları Göster

Teşekkür ederim

• yönetmelik buysa diyecek bi şey yok hocam zaten. zaten bi insanın çevresinde 4 tane yedek subay olup da hepsinin aynı bölüm mezunu olması tesadüfi olacak bi şey değil. var demek ki bir sınıflandırma sistemi ama bizim bunun ayrıntılarını biliyo olma ihtimalimiz yok tabii.

• Arkadaşlar askere ne olarak gideceksiniz, ne zaman gideceksiniz, hangi ayda gideceksiniz bunun ayarlamasi hep elektronik ortamda oluyor. Bu yüzden şansa bağlı bu işler.

• O birebir uygulanmıyor. Uygulanamaz, hele şimdi. Herkes bir okulu bitiriyor. Öncelikli olarak incelenen, mezun olunan bölüm. Sonrası rastgele.

Birliklerin ayarlanan kontenjanları var, ona göre alıyorlar. Mesela gıda mühendisi isen, bakım onarıma gitmiyorsun, üsteki restorana gidiyorsun. Bu şekilde.

• Bende tecil bozdurup lisans mezunu olarak başvurdum öncelikle ihtiyaç ve şans işi olduğunu unutmamak lazım zaten başvurmasan bile ihtiyaçtan alabiliyorlarmış mühendislik mezunları bir tık öncelik var ben işletme mezunuyum bu konuda herşeyi bilen biri değilim ama ağustos ve kasım celplerinde başvurular çok oluyordur yedek sub.ast sayısıda alımı fazla olur ama bir arkadaş mayıs,şubat,ağustos kasım olarak sıralamıştı

• Arkadaşlar Telegram grubumuzu açtık. Herkesi bekleriz. Şubat ayına kadar tüm sorular cevaplanacak.

https://t.me/tsk382donem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B1TeK -- 22 Ekim 2020; 13:27:7 >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Benim tecilim eylülde bitti ve her ihtimale karşı bedelli başvurusunda bulundum. Parayı kasımın ikinci haftasına kadar ödemem lazım. Fakat aralık gibi özel bir tecil sebebim olacak. Askerlik şubesi ile konuştum ama onlar da net bir şey söylemiyor, anlamadım.
    Ben bedelli ücretini yatırmasam, daha sonra tecil olduktan sonra tekrar faydalanabilir miyim? Ya da askerlik şubesindeki bir memurun dediğini yapıp bedelli ücretini yatırdıktan sonra tecil edeceğim zaman vazgeçme beyanında mı bulunayım? Parayı çok geç iade ediyorlarmış. Kafam çok karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 22 Ekim 2020; 15:22:50 >
  • 381.Dönem er erbaş ydk SB. Ydk astsb. Kasım 2020 celbi yerleri
    bugün açıklandı.

Darısı başınıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gebeskeli -- 23 Ekim 2020; 12:47:2 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.