Şimdi Ara

383ZN Modem Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bugün modem ayarlarında galiba yanlışlıkla birşeyler ile oynarken MAC adresini değiştirdim. Modem kapanıp açıldı fakat hiç internete giremedim, bunun üzerine modeme reset attım ve hala LAN üzerinden hiç bir yere giremiyorum, modem açıldıktan 1-2 saat sonra WiFi çalışmaya başladı (LAN hala çalışmıyor, bilgisayardan WiFi ile bağlanıyorum) ve kesinlikle 192.168.0.1'e giremiyorum.

Sizce bu neden kaynaklanır, bir bilgisi olan var mı? Ne yapmalıyım?

• cihazı köprü moduna almış olmalısın sıkıntı yok 192.168.100.1 yaz web tarayıcına girersin tekrar router olarak seçip onaylarsın modem 1dkka içinde açılır tekrar 192.168.0.1 ip numarası ile web arayüzünden giriş yaparsın kolay gelsin.
  • Kablonet altındaki başlıklara bakıınca sürekli bir modem problemi sorunu var.
    Kablonetin kendisinden kaynaklanan yada son kullanıcıdan kaynaklanan problemler 4-5 bilemedin en fazla 10 mesajla konu başlığı biterken, modemden kaynaklanan problemler hiçbir şekilde çözümlenmiyor, cevap verilmiyor, sorumlular bir gelip, bir gidip bu forumu idare etmeye çalışıyor ve konu uzayıp duruyor ve güncel haliyle forumda yerini koruyor her türlü.

Konu modemse eğer kablonet hertürli güncel kalacaktır..
  • @notropil

Malesef olmuyor.

@Charmlander

Yaklaşık 1 yıldır aboneyim, ilk defa bir sorun yaşadım. Modemden bayağı memnunum aslında.
  • Etherrnet kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulamanız halinde sorununuz çözülmüş olacaktır.

1. Yerel ağ bağlantısı seçip sağ tıklayarak özellikler seçeneğini seçiniz.
    2. Açılan pencerede “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP IPV4 )” seçerek özellikler butonuna tıklayınız.
    3. Aşağıdaki IP adresini kullan seçerek IP Adresi kısmında “192.168.100.15”, Alt Ağ Maskesi kısmında “ 255.255.255.0” yazarak alt kısımdan Tamam, tekrar Tamam seçerek onaylayınız.
    4. İnternet tarayıcı açarak adres çubuğuna 192.168.100.1 yazarak modem ara yüzüne giriş yapınız.
    5. Gelişmiş ayarlar seçeneğini seçtikten sonra üst menüden Temel seçeneğini seçiniz.
    6. Açılan sayfada “LAN” başlığının altındaki “MAC Adresi” kısmını “00:10:18:de:ad:05 “ ile değiştirdikten sonra alt kısımda bulunan Uygula butonuna tıklayınız.
    7. Modem yeniden başlatırken manuel olarak tanımlanan IP adresini kaldırınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tayyarağa

Etherrnet kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulamanız halinde sorununuz çözülmüş olacaktır.

1. Yerel ağ bağlantısı seçip sağ tıklayarak özellikler seçeneğini seçiniz.
    2. Açılan pencerede “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP IPV4 )” seçerek özellikler butonuna tıklayınız.
    3. Aşağıdaki IP adresini kullan seçerek IP Adresi kısmında “192.168.100.15”, Alt Ağ Maskesi kısmında “ 255.255.255.0” yazarak alt kısımdan Tamam, tekrar Tamam seçerek onaylayınız.
    4. İnternet tarayıcı açarak adres çubuğuna 192.168.100.1 yazarak modem ara yüzüne giriş yapınız.
    5. Gelişmiş ayarlar seçeneğini seçtikten sonra üst menüden Temel seçeneğini seçiniz.
    6. Açılan sayfada “LAN” başlığının altındaki “MAC Adresi” kısmını “00:10:18:de:ad:05 “ ile değiştirdikten sonra alt kısımda bulunan Uygula butonuna tıklayınız.
    7. Modem yeniden başlatırken manuel olarak tanımlanan IP adresini kaldırınız.

Çok, çok teşekkürler. Çözüldü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.