Şimdi Ara

387. Dönem (Mayıs 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (YERLER AÇIKLANDI) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
932
Cevap
16
Favori
120.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ben bu kadar garanti görmüyorum. Sen nasıl tespit yaptın ki :)

• Yoklama işlemlerini e-devlette şubeye müracaat yazıyosa askerlik şubesinden mi yoksa e devletten mi işlemlerin yapılması mantıklı olur?İkametgah yurtdışında görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioDeJaneiro -- 22 Nisan 2022; 15:32:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerliğimi 385. dönem er olarak yaptım. Sorularınızı cevaplayabilirim.

• meyyus M kullanıcısına yanıt
    Hocam ne götürelim var mı şunları kesin al dediğin bir şey?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle askerlik çok farklı bir yerdir. Kafanda kesinlikle büyütme. Anlaşıldı ve emredersiniz dışında hiçbir kelime kullanma rütbelilere karşı. Ben belli bir süre emirleri sorguladım çok sıkıntı çektim. Herkes yapıyor ve geliyor. Çabucak geçiyor daha dün gibi hatırlıyorum acemiliğe teslim olduğum zamanı. Allah yardımcın olsun.

Ne almalısın peki ona geleyim. Kesinlikle tabanlık al ayaklarım şişti en büyük hatayı onda yaptım. Kaliteli bir tabanlık al parasını düşünme. Islak mendil al çok sıkıntı oluyor. İç çamaşır ve çorapları birliğin hangi renk giyiyorsa o renkten almaya çalış ve fazla fazla al. Traş bıçağı kesinlikle al ve kaliteli al mach3 işini görür. Askeriyenin verdikleri yüzü çok tahriş ediyor. Dolap kilidi yanında bulunsun ama kullandırtmıyorlar orda dolaplar açık kalıyor bunu da diyim. Birliğe göre değişiyor nelerin alınacağı. Ekleme yaparım. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meyyus -- 22 Nisan 2022; 14:17:26 >

• 387. Dönem (Mayıs 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (YERLER AÇIKLANDI)

Avukatim mayıs celbi için yedek subaylık başvurusunda bulundum. Iki sorum olacak;

Pertemin dolu olasından kasit yalnızda tarihten ibaret mi başka bilgilerin de eklenmesi mi gerekiyor?

28 nisana kadar 12.05 tarihi degismez ise uzun dönem çıktı diyebilir miyiz?

• Livo L kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk grup kısa dönem er de gidiyor kesin diyemeyiz ama 28 Nisan da tarih gözükür boş olmaz ise ekran yedek subay astsubay diyebiliriz.

• Cevabınız için teşekkür ederim

• Son 6 güne girdik, bakalım ne olacak heyecan tavan

• BT_Ismail kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz bakalım ilk grup çıksın da er yedek subay vs fark etmez.

• Kesinlikle öyle lemansky, işyerinede 12 mayıs diye tarih verdım umarım Bir değişiklik olmaz

• Arkadaşlar ben Ağustos celbine yedek subaylık başvurusunda bulundumda
    Bölüm Hemşirelik 3.18 ortalama ile mezun oldum.

Boy 180 kilo 90
    Kilo yedeksubaylik için bir sıkıntı çıkarır mı?

• Merhaba ortalamanın ve kılonun bir önemi yok

Eğer varsa benım 4 üstünden 3.51 😀

• BT_Ismail kullanıcısına yanıt

Valla şu işleri belirleyen yerde orduda filan çalışan bi tanıdığım olsa soracam yedek subaylık hangi kriterlere göre belirleniyor diye çünkü gerçekten merak ediyorum örnek iktisat mezunu bi arkadas vardı yedek subay olarak yapti ortalamasıda düşüktü çok iyi bir üniversiteden mezunda değil bunların bölükte yıldız teknik elektrik müh. Mezun adama yedek subaylık çıkmamış yani kısacası ben tamamen şans olarak düşünüyorum

• Arkadaşlar sapla samanı karıştırmayın. Bölüm ve ortalama önemlidir ancak tek kriterler de bunlar değil. önemli olmasa tercih aşamasında gözünüze sokmazlar. Mezun olduğunuz liseye kadar gözüküyor. Başka bilmediğimiz neler kriter olarak puanlanıyor kim bilir.

Bunun dışında iktisat okumuş adamı yedek subay yaptılar, elektrik mühendisini yapmadılar da doğru mantık değil. İktisat okumuş birisi lazımdır yapmışlardır, elektrik mühendisine ihtiyaç yoktur yapmamışlardır. Bu kadar basit. Şans dediğiniz o dönem tsk'nın ihtiyacı olan personel ve başvuran insan sayısı. Her dönem değişiyor tabi doğal olarak.

Er olmayı en başa koymasına rağmen sırf o bölümden insana ihtiyaç var diye yedek subay yapılan insanlar bile var geçmişte.

Edit: Ekşi sözlükte bir yazar kriterleri yazmış:

387. Dönem (Mayıs 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (YERLER AÇIKLANDI)
    387. Dönem (Mayıs 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (YERLER AÇIKLANDI)ekşi sözlük
    yedek subay seçilme kriterleri
    https://eksisozluk.com/entry/129136447

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 24 Nisan 2022; 0:34:39 >

• kısacası ihtiyacına ve talebe göre bi sıralama yapıp belirliyorlardır bu hafta görecez bakalım kime ne çıkacak zaten subaylık çıkmazsa bedelliye çevireceğim ben muhtemelen

• covid testini istediğimiz her ilde yaptırabiliyor muyuz? memlekete yakın bir yer çıkarsa bayramda oraya gittikten sonra test yaptırır kışlaya giderim.

• Jason Becker kullanıcısına yanıt

Şimdi gördüm hocam bu doğruysa eğer ben temmuz 1996 doğumluyum yaştan gelen puana göre şansım biraz daha fazla o zaman bölümüm lisans muhasebe

• evet belirli kriterler, puanlama, sıralama; kısacası ölçme ve değerlendirme var.

Bazen öyle mesajlar görüyorum ki olay "Ben Yozgatlı'yım, çevremde Yozgatlı 7 kişi askerliğini yedek subay olarak yaptı. Ben de yapar mıyım?"a dönmeye başladı. olay iyice rasyonellikten çıkıp bilgi kirliliğine döndü. Asker almada çalışmış birisi güzelce özetlemiş işte ölçme ve değerlendirme aşamasını.

Mesela bölümlerde katsayı olayı varmış. Bu katsayı muhtemelen sabit değil ve TSK'nın ihtiyacına göre sürekli değişiyor. Atıyorum hukuk mezunu insan lazım ve veteriner hekim fazlalığı var. Hukuk katsayısını artırıp veterinerliği düşürürler. Bu sayede sınıflandırma otomatik düzene girmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 24 Nisan 2022; 14:1:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.