Konusu açılmamış. Kasım celbi için son başvuru tarihi 31 Ağustos konuyu ben açayım dedim. Yedek Subay: Evet Yedek Astsubay: Evet Komando: Hayır Yaş:24 Makine mühendisliği ortalama 3.2 (yeni mezun) Edit: İşlemlerimi 1 Ağustosta tamamladım. EDİT: BALIKESİR MERKEZ BAKIM SINIFI YEDEK SUBAY HAYIRLI OLSUN. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac. -- 28 Ekim 2022; 9:47:12 > |
389. Dönem Yedek Subay ve Astsubay Alım Bilgileri
Kasım 2022 celbi kapsamında, 389. dönem yedek subay ve astsubay alımı gerçekleştirilecektir.
-
dönem askerlik hizmeti, kısa dönem askerlik olarak adlandırılır ve 6 aylık bir süre kapsar. Yedek subay ve astsubay adaylarının, askerlik hizmetini yedek kuvvetlerde subay veya astsubay olarak yapma fırsatı bulunmaktadır.
-
dönem celbine yetişmek için yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz ve celbinizi zamanında almanız gerekmektedir. Celbinizde yer alan tarihe ve saate göre ilgili askerlik şubesine başvurmalısınız.
389. Dönem Yedek Subay ve Astsubay Alım Şartları
Yedek subay ve astsubay alımı için belirlenen şartlar şunlardır:
- Türk vatandaşı olmak
- Askerlik çağına gelmiş olmak
- Askerlik hizmetini er olarak yapmış olmak
- En az lise veya dengi okul mezunu olmak
- Askerlik hizmetinden muaf olmamak
- Sağlık yönetmeliğine uygun olmak
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak
Başvuru Süreci
-
dönem yedek subay ve astsubay alımı için başvurular, ilgili askerlik şubelerine şahsen yapılmalıdır. Başvuru sırasında aşağıdaki belgeleri teslim etmeniz gerekir:
-
Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
- Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi
- Diploma aslı ve fotokopisi
- Sağlık raporu (askerlik şubesi tarafından verilir)
Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda uygun görülen adaylar, mülakata çağrılacaktır. Mülakatta adayların askerlik konusundaki bilgileri, liderlik yetenekleri ve mesleki becerileri değerlendirilecektir.
Başarılı olan adaylar, yedek subay veya astsubay olarak 6 aylık bir eğitimden geçirilecektir. Eğitim sonunda adaylara yedek subay veya astsubay rütbesi verilecektir.