Bildirim
3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ] (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Öne çıkan başlıklarda donanım konusu gördüm ya bu gün güzel geçecek benim için -
öncelikle hayırlı olsun.
çıkarsa eğer 3950x li sistem için bekliyorum bende.
mevcutta e5-2670 kullanıyordum
artık daha hızlı ve kaliteli render almak ıcın sistemdeğişikliği şart oldu.
yanlız ben işlemci ve ram e birazdaha önem verdim.
3950x - x570ace -4x16(3600cl 16) gtx1080
sen gpu da titan kullanıyorsun ama faydası var mı emin değilimilk fırsatta 2080super e gecme niyetim var. -
Çok güzel olmuş emeğinize sağlık hocam. Mobilden tam bakamadım yada göremedim masaüstüne geçince konuyu detaylı inceleyeceğim. Termal macun olarak ne kullandınız yada ne öneriyorsunuz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gün mü kaldı hocam, inşallah pazar güzel geçsin, öne çıkarmaya devam lütfenquote:
Orijinalden alıntı: lBaBaCaNl
Öne çıkan başlıklarda donanım konusu gördüm ya bu gün güzel geçecek benim için
3950x de güzel seçim hocam ama sadece bir nesilde en son noktayı almalı lı almamalı mı emin değilim. 3950X e kadar bekleseydim sanırım direk threadripper yeni nesil beklerdim çünkü yeni nesil bomba geliyor.quote:
Orijinalden alıntı: ruud_van
öncelikle hayırlı olsun.
çıkarsa eğer 3950x li sistem için bekliyorum bende.
mevcutta e5-2670 kullanıyordum
artık daha hızlı ve kaliteli render almak ıcın sistemdeğişikliği şart oldu.
yanlız ben işlemci ve ram e birazdaha önem verdim.
3950x - x570ace -4x16(3600cl 16) gtx1080
sen gpu da titan kullanıyorsun ama faydası var mı emin değilimilk fırsatta 2080super e gecme niyetim var.
Ranlerin cl16 olması çok etki yaratmaz hocam ama 64gb olması yaratır, şuan en mantıklı kombinasyon yaptığınız bütçesi olan için ama stok bulmak zor oluyor.
Titan x maxwell kullanıyorum, lumion da çok mantıklı 12gb bellek , wiewport performansı da cuda sayısı sebebiyle çoğu karttan yukarıda, ben Vray kullanıyorum ama gpu tabanlı motor kullansak rtx ler ile kafa kafaya gider, bu sebepler ile mantıklı bir kart yani. Özellikle gpu render kovalayanlar bu kartı ısrarla arıyorlar, sanırım 1080ti ile aynı paralardan gider 2.eli, belki biraz daha düşük. Oyuncu adam almaz ama titan lar oyun kartı değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sistem güzel parçalar çin malı ama kullanıma engel değil. -
Şöyle bir bardak çay alıp elinize konuyu okursanız çok tatlı olur hocam hem videolar çektim forum için montajlamayı öğrendim onlara da bakarsınızquote:
Orijinalden alıntı: muaz1984
Çok güzel olmuş emeğinize sağlık hocam. Mobilden tam bakamadım yada göremedim masaüstüne geçince konuyu detaylı inceleyeceğim. Termal macun olarak ne kullandınız yada ne öneriyorsunuz ?
İlginç yorum için teşekkürler hocam, resimlerde gördüğünüz ahşap lar yerli malı, videolarda kısmen gördüğünüz ben halis Türk üretimi (), geri kalan herşey Çin malıquote:
Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen
Sistem güzel parçalar çin malı ama kullanıma engel değil.
Bu çinlilerden korkmamayı ben huawei alınca öğrendim, en son kayınvalide ye xiaomi alınca tasdikledim. Bunları bana 2 sene önce sorsan onlar neymiş aman, iPhone falan derdim
-
Ben Gamepower Phoenix'den sonra o markadan soğudum. -
Olabilir hocam bende ekranında çizgi çıkan s9 edgeden dolayı Samsung dan, ara ara takılan televizyonumdan dolayı vestelden soğudum. Bunlar 100 liralık mouse da değildi ama oluyor yani parasına ve alternatiflere göre değerlendirmek lazım herşeyi. Fayda değer olayı yani.
Değer önemli değil orana gerek yoksa, birçok firma var piyasada adamın ürünü gerçekten her bakıma üst klasman, bentley gibi özenmiş eleman. Gidip lafa söze bakmıyorsun, gidip onu alıyorsun. Fayda olarak belki değeri 1\10 olan üründen den biraz daha iyi ama zaten o sana en iyisi geldiği için sıkıntı olmuyor.
Bunu bir dostum söylemişti, şu iyi bu iyi şu markanın malı dandik muhabbetinde, en iyi arabaları say dediğinde benler maserari jaquar filan sayıyorsun, ne kullanıyorsun şuan? Dediğinde 1.3 muötijet linea bari 2.0 passat highline filan olsaymış Vel hasıl herkesin parasına göre beklentisine göre ürün var piyasada, benimde gönlüm ister tabi hesapsız kitapsız 2080ti 3 way sli yapayım 2 si boşuna yatsın kasada filan ama olmuyor sabahtan gidip bez almam da lazım ekmek alırken
-
Amd set toplayacak ama bunu bilmeyen arkadaşlar için belirteyim :
Amd Box kutulu işlemcilerin garantisi 3 yıldır. https://www.amd.com/en/support/kb/warranty-information/rma-03
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Kasım 2019; 4:43:41 > -
-
ARGB için Gamepower fanlar cidden ucuzmuş. Bu fanların kontrolcüsü var mı yoksa tamamen anakart üzerinden mi yönetiyorsunuz? Hangi çoklayıcıyı kullandınız?
Konu için teşekkürler bu arada. Emeğinize sağlık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
@mito1172
İşte burda hocam aslında her açıdan çekmiştim. Kasa çok ilginç cidden , kasa için soran çok oluyor ayrı bir inceleme konusu açmayı düşünüyorum. Bu arada daha önce sistem montajını bu kadar kolay yaptığım bir kasa olmadı, yani anakartı takmasından tutun güç kaynaığı yerleştirmesine kablo toplamasına kadar güç kaynağı arka tarafa gidince acayip rahat bir iç hacim kalmış içerde. Bu sayede havalandırma da rahat sağlanıyor. Ayrıca modifiyeye de kesinlikle uygun bir kasa.
@Mar00N
Evet hocam, fiyatları uygun. 04 Mayıs 2018 tarihinde almışım , GamePower Hypnos kasayı , içinde 3 tane ring kırmızı fan ile geliyor , bir tanede ben almışım 4 tane olsun takım olsun diye oda 53.20TL imiş. Bak aynı fan şu kırmızısı bitmiş mavisi kalmış
https://www.incehesap.com/gamepower-gf-30b-fiyati-37086/
O tarihten bu tarihe bir sıkıntı olmadı ne kasada ne fanda.
Şimdiler de şunlar ,https://www.incehesap.com/gamepower-silence-argb-fan-fiyati-43640/
Molex ile psu'ya bağladım güç verdim hocam , zaten güç için 1 tane molex var 1 tane de adresleme kablosu , ikisi de dişili erkekli. Molexleri birbirine takarak gidiyorsun , adresleme kablolarını da. Bu kablolar epey uzun. Yani yeterli seviyede. En son tek kabloyu anakarttaki yuvaya takıyorsun. Bu şekilde sorunsuz çalışıyorlar.
@Timeguard
Aynen hocam amd nin stok fanı nedense ilgimi çekiyor. Evde 240'lık rad var Ryzen 1700 de hep kendi fanıyla kullandım , şuan bunda da acele ettiğim söylenemez
-
aslında o resme baktım da, daha doğrusu tümüne baktım. ama malum D.H bunu bir türlü çözemedi tam ekran açınca siyah ekran oluyor net göremedim şu resim sorununu düzeltemedi D.H nasıl iş anlamadım Neyse kasayı araştırayım hoşuma gitti. teşekkürler bilgi için -
emeğine sağlık.ekran kartına linux yükleyip çalıştırabiliyor musun malum 12 gb şaka şaka 12 gbyi görünce biraz uçtum -
En kısa sürede bir 360mm aio ile değiştir derim o soğutucuyu. Bir de ekran kartını da yenilemek lazım artık:)
CS:GO da işlemci kullanımı %15 , GTA V te %30 u geçmiyor Ayarları düşürdüm birde işlemci çalışsın diye.
Oyun testi soranlar oluyor , arkadaşlar 3900X aldıktan sonra CPU yu test etmek amaçlı oyun testi yapmanın bir anlamı mantığı yok
@L.J
Soğutucu olabilir ama ekran kartı gereksiz hocam 2K da oynadığım tek oyun var CS:GO , oda ekran kartı fazla bile geliyor. Oyun amaçlı bir sistem değil.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X