Yoklamanızı tamamladığınız an yoklama kaçağı durumunuz sona eriyor. Kaç gün geçtiyse ona göre para cezası çıkaracaklar. |
396. Dönem (Ağustos Celbi) (19. sayfa)
-
-
Umarım yoklama kaçağıyım diye bir sonraki celple göndermezler. Sonra sorun olsun istemem yurt dışına uçak bileti aldıktan sonra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpayne455 -- 22 Ağustos 2024; 15:51:19 > -
Tokat'a gidecek olan var mı beyler? -
Hocam merhaba Yedek subay kısmına evet demiş miydiniz?
-
@a-f-h Hocam 6 aylık er için sevk belgesi çıkarıyordum da bir seçenek çıktı bir bilginiz var mı acaba? Bu ilk yaptığımız yedek subaylık başvurusu ile aynı şey mi?
-
Yedek subaylık değil, muvazzaflık (kadrolu asker) için anket gibi birşey herhalde. Neden konulduğu hakkında bilgim yok. Bağlayıcılığı da yok, bunu işaretledin, mecbur devam edeceksin gibi. Geçebiliyorsa geçin, yoksa birini işaretleyin.
-
Arkadaşlar merhaba, Askerliğimi yedek Subay olarak tamamlamak istiyorum. Bazı sorularım var bilgilendirirseniz çok sevinirim.
-3.25 ortalamayla İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğretmenlik mezunuyum çıkma olasılığı nedir? İngilizce askerlikte aranan bir meslek mi?
-Olaki subay değilde er olarak çıktı 1 yıl mı yapıyorum 6 ay mı?
-Birde kasım celpinde çıkma olasılığı daha mı düşük? Şimdiden teşekkürler.
-
Dönem arkadaşlarınızdan veya üst dönem mezunlardan (bedelli hariç) kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar. Oran vermek zor, kaldı ki kesin yedek çıkar denilen PDR mezunlarına bile er çıktığını gördük.
Askerlik hizmeti,
Ya 6 ay er/erbaş
Ya 12 ay yedek subay / astsubay
Ya da 1 ay bedelli askerlik
şeklinde yerine getirilir.
Her celp terhis olan kadar yerine yenisi alındığı için celpler arasında büyük sayısal farklar yok. Aday havuzundan seçim yapıldığı için celbin çok etkisi olmuyor.
-
muayene mi ağustosta her şeyimi tamamladım askerlik durum belgemde 14 kasım yazıyor kasım ayında mı giderim yoksa aralık ocak a sarkma olur mu acaba -
Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Merak ettiğim bir diğer konu ise Yedek Subay ve ast. savaşa gidiyor mu? Biliyorsanız söyleyebilir misiniz
-
4 veya 10 haftalık eğitimle kimseyi operasyona göndermezler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X