Şimdi Ara

396. Dönem (Ağustos Celbi) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
15
Favori
31.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malesef bir kere er olarak çıktıysa daha sonra subaylığa çevrilemiyor. Ama ilerde aynı yere mi verirler ondan emin değilim. Tahminimce rastgele bir yer gelir.
  • benimde merak ettigim konulardan birisi @a-f-h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lusura -- 9 Ağustos 2024; 11:46:48 >
  • OrhanBey67 O kullanıcısına yanıt

@Lusura

Bir astsubayın emrine verilirsiniz, amiriniz olur. O ne görev verirse onu yaparsınız. Joker eleman gibisiniz. Angarya işler de olabilir, masabaşı evrak işleri de olabilir, erlerin içtiması vs de olabilir.

Rütbenin sökülmesi için epey bir uğraşmanız lazım. Bizim alt devre bir yedek subay vardı. Biraz sıkıntılı / uyumsuz biriydi. Benim bildiğim 2 vukuatı oldu. En hafifi kınama cezası bile vermediler, komutanlardan fırça yedi o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 9 Ağustos 2024; 15:24:0 >
  • 396. Dönem (Ağustos Celbi)

Arkadaşlar yedek astsubay muharebe hakkında bilgisi olan var mı meslekçi miyim tam olarak ne yaparım
  • onur1954 O kullanıcısına yanıt

@onur1954 Ah aynı yere aynı görevle gidiyoruz. İletişime geçelim mutlaka

396. Dönem (Ağustos Celbi)
  • DioCaprio D kullanıcısına yanıt

Devrem selamın aleyküm

• whynotfordoc W kullanıcısına yanıt
    Aynı yer çıkmış devrem iletişime geçelim
  • .12345. . kullanıcısına yanıt

Devrem aleyküm selam, linkteki boşlukları silip gruba gelirsin

https ://chat.whatsapp .com/HQud31MB8Q6GM0OiDEZ6FL

• DioCaprio D kullanıcısına yanıt
    3 5 arkadas bizde variz istek attik. baskin var sanip pas gecmeyin (:
  • tuzla piyade yedek subay icin whatsapp grubu varmı beyler

• Sevk belgesi çıkan var mı?

• blackvoit B kullanıcısına yanıt

Hala yok

• Edit: "MUV. ÖZELLİĞİ : HAVA PERSONEL" yazıyor sevk belgemde. Ne olduğunu tam anlayamadım, yarın en iyisi askerlik şubesini arayayım. Herkese teşekkür ederim.

Merhabalar, böyle bir yazı geldi. Yarın mı alabilirim belgeyi? İnternetten alınmıyor mu yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skewes -- 13 Ağustos 2024; 0:45:55 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

hocam sevk belgemi e devletten aldım. katılacağı tarih 24 ağustos diyor. benim 24 ağustos'ta mı teslim olmam gerekiyor? ben burdur'da yaşıyorum. muvazzaf özelliği tk , takım komutanı demek mi oluyor? bide aşı kartı istiyorlarmış, onu e devletten çıktısını alıp mı gitmemiz gerekiyor yoksa normal kredi kartı gibi bişey mi bu aşı kartı?

ikinci altı ay istemiyorum gözüküyor. o erler için miydi?

bide başvuru esnasında sözleşmeli er seçeneği çıktı ama ben işaretlemedim, muvazzaf astsubay'ı seçtim. 12 ayım dolunca sınavlara girip astsubay olarak devam edebiliyorum demi ( kazanırsam eğer )

bu da belgem

• Lusura kullanıcısına yanıt

24 ağustos saat 16dan önce katılış yaparsınız. Mümkünse öğleden önce katılış yapmaya çalışınız. Gebze otogarda indiren otobüs olursa Tuzla piyade okulu oraya yakın sayılır. Gebze - harem dolmuşları muhtemelen yol kenarında indirir.

Pandemi dönemi covid aşı kartı falan soruluyordu diye hatırlıyorum. Acaba onu mu kastediyorlar? Hala sistemde kalmış düzeltmemiş de olabilirler. Tuzlada sorulmayabilir de.

İkinci 6 ay, erler için.

Orada ne işaretlediğiniz çok önemli değil, devam edecekseniz sınavı vs falan askeriyede olacak şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 13 Ağustos 2024; 1:48:14 >

hocam bide şeyi sorucam. 2.5 aylık eğitimden sonra sınava tabi tutulacakmışız. bu sınav normal test sınavı mı yoksa atış sınavı mı? ve bu sınavı geçip geçememek gibi bir durum var mı? mesela ben bu sınavdan kalırsam er olarak 3 ay yapıp geri mi dönücem? 70 gün eğitim alıp geri kalan 3 ayı er olarak mı yaptırıyorlar sınavdan kalırsak? yoksa bu sınavın amacı farklı mı?

70 günlük eğitim süresinde haftasonu çarşı izni yada başka bir izin kullanılabiliyor mu?

Kolay kolay bırakacaklarını sanmıyorum. Bir şekilde geçirirler sizi. Büt falan olur geçirirler yine de.

Bizim eğitimlere gelen Tuzla çıkışlı Hava piyade asteğmenler vardı, onların dediğine göre spor, atışlar puanlamaya dahilmiş. Test sınavı falan da olur muhtemelen. Orada eğitim görmüş birilerini bulamadınız mı? En günceli onlar bilir.

İlk 3-4 hafta temel eğitimde izin yoktur muhtemelen, bizimki de öyleydi. Sınıf eğitimine geçilince hafta sonu çarşı izni var sanırım.

hiçkimseyi bulamadım hocam o taraflardan. bu sınav olayı canımı sıktı biraz. ben eğitimden sonra direkt rütbeyi takıp başlıyoruz diye düşünüyodum.

Bende kara kuvvetleri piyade yedek subay olarak tuzlaya gideceğim hocam dilersen iletişime geçelim

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.