Şimdi Ara

396. Dönem (Ağustos Celbi) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
374
Cevap
15
Favori
31.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizin bir şikayetiniz olmadıktan sonra komutan tarafı pek sormuyor. Varsa şikayetiniz viziteye (revire) çıkarsınız. Doktor, rapor mu yazar, istirahat mi verir, ilaç mı yazar bilemiyorum.

Ben 46 giyiyordum 46 aldım. İlk başlarda vurdu. Hatta 3 parmağım şişmişti, 2 gün terlik istirahati almıştım.

Derisi de sertti, kullandıkça yumuşadı. Ondan sonra sorun olmadı. Vatka ile topuk ve burun kısmını destekleyebilirsiniz.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Almayacak olsalar ertelemez ağustosta er olarak atarlardı herhalde. Yoksa Kasım a kaydırıp er çıkarmaları saçma olur. Hakkımızda hayırlısı bakalım.
  • Arkadaşlar meslekçi olup olmadığı nasıl anlaşılır? Ayrıca yedek subay meslekçi kaç ay, takım komutanı kaç ay acemilik yapıyor? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
  • Skewes S kullanıcısına yanıt

En garantisi sevk belgesinde Muv özelliği diye bir satır olacak. Orada direkt Meslek Kurası diye yazar. Bazılarında o satır boş oluyor, o ne anlama geliyor bilmiyorum. Adestim subayı, unsur komutanı gibi ifadeler direkt takım komutanı.

Diğer taraftan gideceğiniz birlik de fikir verebilir. Kendim de gittiğim için Kütahya hava er eğitim'e yedek subay çıktıysanız meslek kurası derim.

Tuzla piyade okulu direkt takım komutanı. Polatlı ise karışık.

Meslek kurası olan 4 hafta kadar temel askerlik eğitimi alıp kıtalarına gider.

Takım komutanı olanlar ise temel eğitim'in üstüne 6 hafta kadar sınıf eğitimi de alıyor, totalde 10 hafta kadar oluyor.

Eğitimde kursiyer / yedek subay adayı diye geçersiniz. Eğitim döneminde maaş değil harçlık veriliyor. Yemin edip asteğmen rütbesini taktığınız andan itibaren maaş almaya başlıyorsunuz. 8 ay kadar asteğmen olarak görev yaptıktan sonra teğmenliğe terfi ediyorsunuz, maaş da ona göre artıyor. Takım komutanları, meslek kurası yedek subaylara göre daha fazla alıyor (harçlık da maaş da).

Güncel maaşları bilmiyorum, 2018 aralıkta 4600 TL kadar ilk tam maaşımı almıştım. Eğitim dönemi harçlığı 373 TL idi (dönem numaranızla aynıydı oradan hatırlıyorum)

Çok teşekkür ederim, bilgilerim şu şekilde. Aynı yerde olan varsa WhatsApp grubuna katılabilirim.

396. Dönem (Ağustos Celbi)

Askerlik şubesini arayıp sorabilirsin meslekçi miyim takım komutanı mıyım diye. Ben sorup öğrendim. Meslekçiysen 28 gün takım komutanıysan 70 gün eğitim alacaksın

• İamAhmedo İ kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, selamlar...

• Hocam peki diğer kuraya kaydırıp er olarak atamasında ki mantık nedir?

Benim moralim bozuldu baya 3 ay daha bekleyince.

Kusura bakmayın rahatsız ediyorum.

Meslek kurası havacılar sadece Kütahya'da eğitim alıyor. Sınıf kısmına "hava - yer" yazmışlar. Size de sınıf eğitimi çıkacaktır, muhtemelen 10 hafta olur size.

Teşekkür ederim, yukarıdaki arkadaşın önerisine uyup askerlik şubesini arayacağım sizi de bilgilendiririm. Selamlar, saygılar.

• Muse. kullanıcısına yanıt

Msb faaliyet raporlarında (googleda bulabilirsiniz) yıllık alım sayıları yazıyor. 2021de 400 binden fazla er/erbaş alınırken 2023te 294 bin kadar er/erbaş alınmış. 2023te 230 bin kadar bedelli alınmış. Artan bedelliyi daha az er alarak karşılıyorlar gibi duruyor. Kapasiteyi de arttıramıyorlar belli ki. Bedellileri de kuraya gönderemiyorlar, sağlam para geliyor. 2023te 28 milyar mı ne toplamışlar.

Artan nufüs, vatandaşlık verilenler derken yığılma oluyor, 6/12 ay askerlik için sıra bekliyor millet.

Böyle giderse bir yerde tıkanacak sistem. Daha az er alarak birliklerde muvazzafların iş yükü artacaktır.

Benim tahminim hali hazırda dövizle askerlik yapanlara uygulanan uzaktan eğitim, yurtiçi bedellilere de uygulanabilir. Ya da belli bir ücret farkıyla kışlasız formül getirilebilir.

• selamın aleyküm sınıflandırma bilgilerim bu şekilde elektrik önlisans mezunuyum takım komutanı mı meslekçi olarak mı gideceğim nasıl öğrenebilirim bilgisi olan varsa teşekkür ederim.

396. Dönem (Ağustos Celbi)
  • kadir01001 K kullanıcısına yanıt

Sınıf istihkam yazdığına göre temel eğitim yanında sınıf eğitimi de alacaksınız. Yani 10 hafta sürer.

Gideceğiniz birlikte, istihkamda elektrik atölye sorumlusu olma ihtimaliniz var.

• teşekkür ederim.

tekrar merhaba hocam, 10 haftalik yedek ast. eğitimi boyunca harçlık ne kadar alacağımız belli mi? nette bakıyorum, kimisi askeri öğrenci harçlığı diyor, maaşın 4 te 1 orani diyor, kimisi erbaş ile aynı harçlığı alırsın diyor. bu konu hakkında fikriniz var mıdır? hangisini aliyoruz ve ne kadar alacağız

• Lusura kullanıcısına yanıt

Hocam mayıs 2024 celbinde gidip 70 gün acemi eğitimi alan ve şuan mehil izninde olan yedek subay arkadaş, acemi eğitimi için 3500 TL aldığını söyledi.

• Lusura kullanıcısına yanıt

Bu tarz ücretlerin de katsayısı, çarpanı vs bir yasayla belirlenmiştir. Hukukçu arkadaşlar biliyorsa yeşillendirsin.

• Ydk. Astsubay olarak yapanların ne tarz görevleri oluyor genelde ne yapıyorlar askeriyede. Verilen görevleri yerine getiremez isek rutbemiz sökülüp er mi oluyoruz(6 aylık).
    396. Dönem (Ağustos Celbi).
  • Arkadaşlar merhaba. Askere gidecek olan herkesin hakkında hayırlısı olsun. Ben önlisans mezunuyum. Sonrasında tekrar sınav ile örgün eğitim lisansa kayıt oldum. Öğrenciliğim devam etmekte. Ağustos 2024 celbi için mayısta tecil bozup muayene oldum askere gitmek için. Sınıflandırma sonuçları açıklandı gideceğim yer belli oldu. Yedek astsubaylık istiyordum fakat çıkmadı. Tekrardan askerlik şubesine gittim, öğrenciliğim sebebiyle askerliğimi aralık 2027 ye kadar tekrar tecil ettim. Şimdi önümüzdeki kasım veya şubat celbi için tekrar yedek astsubaylık şansımı deneyebilir miyim böyle bir hakkkım var mı, tekrardan muayene mi olcam. Yoksa tecilimi bozduğumda daha önce sınıflandırmada açıklanan yere normal er olarak mi giderim. Yedek astsubaylık için ne yapabilirim. Konu hakkındaki bilgilerinizi yazar mısınız

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.