Sivas nasıldır duş imkanı, eğitimleri, muamele rica etsem öğrenebilir misin? 5 yıl önce yapan arkadaş 15 gün duş alamamış duş dışarıda olan hasta oluyor ayrıca soğuktan sular donmus dedi. |
397. Dönem (Kasım Celbi) (15. sayfa)
-
-
Ankara polatlı topçu füze okulu bilgisi olan var mıdır? -
Şimdi nasıl olcak sevk yapıp bekliycez mi gitmek için sevkten sonra ne olucak -
Psikoloji mezunuyum. 3.00 ortalama, sonuç: Er.
-
Sevk belgeleri muhtemelen pazartesi veya salı günü (4-5 kasım) açılır. O zaman edevlet üzerinden alabilirsiniz.
Daha önce Birliği belli olup ertelemiş ama kasım celbiyle askere gidecekler, sevk belgesi için en yakın şubeye gidecek.
Sevk belgenizde son katılış tarihi diye bir satır olacak, yol izni eklenmiş katılış tarihi o dur, en geç o tarihte birliğe katılış yapınız. Sevk tarihinden önce gitmeyin, almazlar. Resmi olarak askerlik başlangıcı sevk tarihidir.
Sizin gibi yüzlercesi katılış yapacağı için, öğleden önce katılmanızda fayda var. Katılışlar hafta sonu olduğundan İstihkak dağıtımı, aşı, kayıt vs işleri 2 güne sığdıracaklardır. Pazartesi günü eğitim başlar muhtemelen.
www.turkiye.gov.trPTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarmahttps://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama
Yol paraları, sevk belgesini aldıktan 3-5 gün içinde burada görünür. Eskiden pttye gidilirdi ama artık şart değil, adınıza kayıtlı banka hesabı varsa İban girip hesaba aktarabilirsiniz.
Askerde nakit alışveriş yok, yanınızda mutlaka banka veya kredi kartı olmalı. İlla Ziraat olması şart değil, her kart olur. Mümkünse 2 tane kartınız olsun. Temassız olursa iyi olur, kantin sırasında küfür yemezsiniz.
İstihkaklarda don, atlet çorap sayısı yetersiz oluyor. Duruma göre kantinden de alabilirsiniz. Ama büyük kantinlere erişim her zaman mümkün olmayabilir. İzin alıp gitmek gerekebilir.
Gittiğiniz birliğe son 6 ayda gitmiş olanlar varsa onlardan bu konular hakkında bilgi alabilirsiniz. Birlikler arası imkanlarda ufak tefek farklılık olabilir. Mesela duş imkanı gibi.
Sevk belgeniz
Kimliğiniz
Lisans mezun belgesi çıktısı (yedek subaylar için)
Önlisans mezun belgesi çıktısı (yedek astsubaylar için)
Bunları unutmayın.www.turkiye.gov.trYükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulamahttps://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama
Diploma aslı götürmeyin, başına iş gelmesin.
Yedek subay ve astsubay arkadaşlar, bir dünya evrak doldururlar size. Yanınızda mavi ve siyah tükenmez getirin, sağdan soldan kalem dilenmezsiniz.
Yedek subay ve astsubaylar için büyük boy bir valiz götürürseniz iyi olur. Kamuflaj, botu, 1 nolu Harici denilen takım elbise, mokasen ayakkabısı derken eğitim dönüşü öteberiniz çok olacak taşımanız rahat olur.
-
Sistem çok garip hocam, araştırmalarım sonucunda bölümümden (sağlık yönetimi) 10 yılda 3-4 kişi gördüm, bugün bölümün en düşük ortalamalı kişisi (2.1 ortalama) sağlıkçı olarak olarak seçildi. -
hakkari yüksekova çıkmış. usta birliği nerede olur? başka şehre gider miyim yoksa oradaki karakollara mı dağıtırlar?
-
aşırı soğukmuş duş imkanıda dediğin gibi 55 gün duş alamayan varmış biraz sıkıntı çekicen
-
12.mekanize piyade tugayi merkez/agri
ben de subat celbinde gidecegim saniyorum. surpriz oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meradz -- 31 Ekim 2024; 17:17:57 > -
Benim de hakkari yüksekova çıktı. Şuan şırnakta askerde olan arkadaşım komutanına sordu. Bizim gideceğimiz yer direkt ustabirliğiymiş. Acemi eğitimini de orada görüp ustalığa yüksekovada devam edecekmişiz. Sevk tarihin nedir senin
-
ocak 2025. peki usta birliğine geçerken gene aynı yerde mi oluyoruz? yoksa karakollara mı dağıtıyorlar?
-
Benim de ocak 25 aynı zamanda gidiyoruz. Bu ayrıntıyı sormadım ancak komutan gittiği yerde kalacak demiş karakola dağıtmayacak olabilirler yani. Tekrar sorup net bir bilgi alırsam yazarım
-
valla öğrenirseniz çok iyi olur hocam.
bende "3 ÜNCÜ P.TÜM. 7 NCİ HD.A. KH. VE KH.TK./YÜKSEKOVA/HAKKARİ" diyor.
burası yüksekovanın merkezindeki büyük askeriye mi oluyor acaba?
-
Benim de birebir aynı yer. 3.piyade tümeni yüksekova merkezinde evet ama 7. Alay sanırım dağlıcada imiş. Fakat emin değilim. Sıkıntı olmayacaksa özelden iletişime geçelim seninle beraber gider orada yoldaşlık ederiz birbirimize.
-
İyi forumlar
Hava kuvvetleri YD. SB. Topçu sınıfı çıktı, eğitim birliği Kütahya. Hava kuvvetleri sınıflarına baktığımda topçu sınıfı gözükmüyor (kara kuvvetlerinde gözüküyor) bilgisi olan var mı?
Makine Mühendisliği 2,90 ort yeni mezun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HamzaEnes87 -- 31 Ekim 2024; 18:15:13 > -
ısparta eğirdir yedek astsubay çıkan var mı veya bilgisi olan var mı
usta birliğinde nerelere atabilir aceba
-
373. Dönemde oradaydım. Orası sadece meslek kurası alıyor. 1 ay kadar eğitim sonrası kurada çektiğiniz (veya genel sıralamada %10a girerseniz seçtiğiniz) yerde askerliği tamamlayacaksınız. Ana jet üslerini seçerseniz muhtemelen sizi istihkam bakım tabur komutanlığına verirler. Teknik ofiste proje mühendisi gibi çalışırsınız.
-
-
acemi eğitimde sınıfın bi önemi yok mu yani?
-
Askeralma Genel Müdürlüğü karacılarda olduğu için sınıf ibarelerini de kendilerine göre vermişler. Normalde hava kuvvetlerinde topçu diye sınıf yok. O yüzden topçu ibaresini takılmayın.
Mühendislik/mimarlık mezunları - > hava mühendis asteğmen;
Öğretmenlik mezunları - > hava öğretmen asteğmen
Geri kalanlar da - > hava personel asteğmen olacak. Tekmil verirken bu ifadelerden size uygun olanını kullanacaksınız.
14 ağustosta da teğmenliğe yükseleceksiniz. Maaşınız da artacak.
https://drive.google.com/file/d/1iJ3g3cIIuB6kqAM8uvAFTOOileuXwLPA/view?usp=drivesdk
Orada başımdan geçenleri karalamıştım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X