ayın sonuna kadar işlemleri yapmanız gerekiyor yoklama, aile hekim muayenesi ve sınıflandırma tercih işlemlerinizi 30.11.2024 tarihinden önce yaparsan şubat celbine tabii oluyorsunuz |
398. Dönem (Şubat Celbi) (2. sayfa)
-
-
Merhaba,
Bölüm: Makine mühendisliği 3.21
Bölüm: Spor Yönetimi 2.94
Yedek subaylık: Evet
Yedek astsubaylık: Evet
Komando: Evet
İkinci 6 ay: Evet
Hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar
-
e yapılıyor mu arkadaşlar beni mayıs ayına atmış
-
Merhaba,
Bölüm: Harita mühendisi
30 Kasımda başvuru yaptım şubat celbi için ama 08/05/2025 tarihine kadar askerle ilişiği yoktur yazıyor e-devlet üzerinde bu mayıs celbine mi kaldığımı gösteriyor.
-
Merhaba,
Bölüm: Lisans Tarih 3.29
Bölüm: Yuksek Lisans uluslararası ilişkiler 3.59
Komando: Hayır
İkinci 6 ay: Hayır
E devlette 06.02.2025 Askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor, Şubat ayı yedek subaylık gelir mi acaba ?
Bu arada birkaç dil biliyorum sadece belgeli değil etki eder mi ? -
Şubat celbi için:
Yedek Subay: Evet
Yedek Astsubay: Evet
Komando: Evet
Bölüm: Tarih Bölümü
Lisans Not Ortalaması: 3.35
Yüksek Lisans: 3.67
-
Merhaba,
Şubat celbi için;
Bölüm: Makine Mühendisliği Lisans - 2.90 Ortalama
Yaklaşık 1.5 yıl iş tecrübem var, halen çalışıyorum. İş hayatında Tübitak-Kosgeb koşturuyoruz o yüzden Yedek Subaylık gelirse Havacı olmak istiyorum.
Hakkımızda hayırlısı. -
Hocam böyle bir düzeniniz varsa neden 1 yıl mesleğinizden geri kalıp yedeklik düşünüyorsunuz ki, zaten TSK'nın vereceği maaşı muhtemelen kazanıyorsunuzdur. -
Hocam tsknin verdiği maaşı bilmiyorum. Ama ben o kadar kazanmiyorum henüz. Sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı bir yerde mühendis olarak çalışıyorum. Fakat Ankara'da çalışmıyorum dolayısıyla maaşım öyle fazla değil.
Depremde ev, dükkan yıkılınca çok borç yaptım. Büyük kurumsal firmalar da askerliği bahane ediyor. Hem askerliği aradan çıkarmak hem de maddi olarak düzlüğe çıkmak için başvurdum. Hala tescilim var, er çıkarsa tescil ettirip Ankara'ya taşınacağım.
Tsknin ne kadar maaş verdigiyle alakalı baya bir araştırma yaptım ama net bir şey bulamadım.
-
Bölüm: Psikoloji
Lisans Not Ortalaması: 3.29
YDS: 95 -
Çok bir problem olmazsa hayırlı olsun diyebiliriz hocam bence askerlikte ne yapılır diye bakabilirsiniz :D -
Merhaba,
Bölüm: Lisans Tarih 3.29
Bölüm: Yuksek Lisans uluslararası ilişkiler 3.59
E devlette 06.02.2025 Askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor, Şubat ayı yedek subaylık gelir mi acaba ?
Bu arada birkaç dil biliyorum sadece belgeli değil etki eder mi ? -
Belgeli olmadığı sürece etki etmez hatta belgeli olsa bile o dilin YDS, YOKDİL ve benzeri belgeleri yoksa o olan belge bile etki etmez.
Muhtemelen Şubat ayında gidersin ama er mi yedek mi Allah bilir. -
%50 *%50 Şans var o halde, bölümle alakali mi -
50 50 değil. Sağlık, psikoloji, hukuk bölümleri haricinde genelde iyi bir ortalamayla şans güzel oluyor ama yine de 50 değil. -
Ortalamalarim iyi ve yurtdışı mezunuyum etki eder diye umut ediyorum, umarım seçilirim :) -
İstiyorsan Harvard mezunu ol hocam eğer dili kanıtlayabilecek bir sınav belgesi yok ise etki etmiyor, okuduğun okul etki etmiyor.
Bölüm ve ortalama önemli ekstradan da ÖSYM'nin tanıdığı KANITLAYABİLECEK bir dil sınav sonucun varsa o da etki ediyor.
Yanlış anlamayın ama düşünce yapınız şu olsun, çıkmayacak ama çıkarsa mutlu olurum şeklinde çünkü dediğim gibi söylediğim bölümler harici 10 kişinin 2-3 üne çıkıyor, he umarım size çıkar çıkmaması için sebep yok. -
Anladım hocam sağ olun yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, iyi niyetlerle çıkmasını umuyorum. -
Ne demek hocam, kırıcı olduysam kusura bakmayın ben sadece insanların kesin çıkacak ya gibi umutlanmasını istemiyorum 2-3 bölüm haricinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X