Selam arkadaşlar; Sorunum 3COM Baseline Switch 2226yla ilgili . 2 farklı modem ve 3 farklı ağ kurulmuş. Sistemde hem Acces Point, hemde sabit kablolu ağ da var. bazı bilgisayarlar bütün ağları görüyorken bazıları bir tanesini alıyor. ipcongig yaptığımda 198.162.1.1 ve 198.162.2.1 e bağlananlar var. 198.162.2.1 e bağlanan Ana serverı görüyor. fakat 198.162.1.1 e bağlanan bilgisayar ise AnaServerı görmüyor. Kablo ölçümü Yaparken 5 adet kabloyu sökmüşüm fakat sonra yerlerini karıştırdım. Anladığım kadarıyla Wan diye bir grup yapılanması söz konusu. dolayısıyla mutlaka kendi yerine takmalıyım. Benim sorum şu Söktüğüm kabloların yerlerini tekrar nasıl bulurum Bununla ilgili bir program varmı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ordaki Wan değil Vlan olacakmış
Program yok. Vlan yapılandırmasını görebilmen için switch e konsol kablosu ile bağlanman ve komutları bilmen gerekir. Ayrıca switchin şifresinide bilmen gerekir. Benimle iletişime geç yardımcı olurum
Swiçe reset atmak istiyorum. kılavuzunda MAC adresin son 2 karakterinin İp no sunun son iki karakteri olacağı söyleniyor . A4:5E:........7F:G9 gibi bir mac adresin son iki karakteri nasıl olacakda ip 192.168.2.XX haline dönecek, bunu gerçek sayılara nasıl çevircez? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.