Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (220. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog
    program hakkında türkçe kaynak bulamıyorum, ingilizcem de pek iyi değil,kullanan birini bulmuşken sormak isterim;
    1-normal filmleri 3dye çevirdiğinde orjinal3d ye göre kalitesi çok düşüyor mu
    2-oyunlarda sıkıntı yaratıyormu.ghosting,gecikme..vb.
    3-iz3d ile kıyaslama şansın oldu mu?
    teşekkürler

Evet, Tridef hakkında Türkçe kaynak sıkıntısı büyük ama biz forumda mümkün olduğunca anlatmaya çalışıyoruz.

PC/Laptop Bağlantısı ile TV'den 3D Görüntü Alma Hakkında Sorular - Sorunlar [ANA KONU] başlığında aslında daha yararlı ve aydınlatıcı bilgiler bulabilirsiniz ama kısaca anlatayım ben burada da.

1. Kalite düşüyor demeyelim ama elbette orijinal 3D gibi olmuyor. Filmin çekimne göre tatmin edici ya da öylesine bir derinlik algısı oluşuyor. Mesela Assassin's Creed Lineage kısa filmi inanılmaz başarılı gelmişti bana 3D dönüştürme modunda.

2. Sıkıntı yaratıyor mu sorusu sizin sisteminizle alakalı bir soru. Yoksa program bir sıkıntı yaratmıyor. Alacağınız FPS sisteminizle ilgili. Özellikle de GPU'nuzla. Öte yandan TV'nizin işlemcisi de bu lagı etkiler. Programdan kaynaklanan sıkıntı olmaz.

3. Evet, iz3D ile karşılaştırdım satın almadan önce ve Tridef'in daha çok kişi tarafından kullanıldığının ve çözümünlerinin daha ulaşılır olduğunu gördüm. Temelde ikisi de aynı mantıkla çalıştığından pratikte çok büyük farklar yok ancak benim tercihim Tridef oldu.

cevaplar için teşekkürler.

bir konuda çekimser kaldım, amd için indirimli link bu mu;http://www.tridef.com/cart/product.php?productid=46
    bu sayfada TriDef 3D for AMD HD3D yazıyor, bu versiyon diğer modları desteklemeyen lite bir versiyon olabilir mi,öyleyse hsbs işe kullanılamaz gibi geliyor, sizin aldığınız link hangisi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezka44

quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

Arkadaşlar avatar filminde Pop out Pop in gibi özellikler mevcut mu? Var derseniz orjinalini alıcam sırf bunun için.

derilik görüntü falan cok iyi ama pop out beklemeyin

Önerin varmı hocam pop out olan filmlerden ?
  • quote:

bir konuda çekimser kaldım, amd için indirimli link bu mu;http://www.tridef.com/cart/product.php?productid=46
    bu sayfada TriDef 3D for AMD HD3D yazıyor, bu versiyon diğer modları desteklemeyen lite bir versiyon olabilir mi,öyleyse hsbs işe kullanılamaz gibi geliyor, sizin aldığınız link hangisi?

Bu linkten takip ederseniz eğer yapmanız gereken adımları öğrenebilirsiniz. Önce TriDef AMD HD3D Checker kurup, bakarsınız sisteminize, sonra da bu linkteki ürünü alırsınız. Önce zaten daha evvel kullanmadıysanız 15 günlük deneme versiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim.

Ben de AMD kartlar için %50 indirimle satın almıştım lisansımı. Daha sonra eşim D2342P 3D monitör alınca onun kutusunun içinden çıkan yazılımı kullanmaya başladık diğer PC'de de. Yani for AMD ya da for LG Monitors versiyonları arasında bir fark yok.
  • quote:

quote:

Bu linkten takip ederseniz eğer yapmanız gereken adımları öğrenebilirsiniz. Önce TriDef AMD HD3D Checker kurup, bakarsınız sisteminize, sonra da bu linkteki ürünü alırsınız. Önce zaten daha evvel kullanmadıysanız 15 günlük deneme versiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim.

Ben de AMD kartlar için %50 indirimle satın almıştım lisansımı. Daha sonra eşim D2342P 3D monitör alınca onun kutusunun içinden çıkan yazılımı kullanmaya başladık diğer PC'de de. Yani for AMD ya da for LG Monitors versiyonları arasında bir fark yok.

kontolü yaptım sistemde sorun yok, kartım hd5770
    daha önce deneme sürümü kurmuşum şimdi tekrar denetmiyor.
    bu arada forumu inceledim pcye format atınca orjinal bile olsa en fazla 2kez kurabilirmişiz,buna bir çözüm bulundu mu?
  • quote:

kontolü yaptım sistemde sorun yok, kartım hd5770
    daha önce deneme sürümü kurmuşum şimdi tekrar denetmiyor.
    bu arada forumu inceledim pcye format atınca orjinal bile olsa en fazla 2kez kurabilirmişiz,buna bir çözüm bulundu mu?

şöyle ki evet, çözümünü ben buldum Bu soruyu mail atmıştım kendilerine ve yeniden iletişime geçilmesi durumunda, tekrar kurulum için izin vereceklerini açıklamışlardı. Ben şu an 2. kurulumu kullanıyorum. Belli bir süre daha gider zaten en az bir-iki sene sık format atan biri değilim. kaldı ki fiyatı da AMD kullanıcıları için oldukça uygun. LW4500 TV'im çalındığı için şimdilik zaten eşimin monitör için olanını kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zargana000

quote:

Orijinalden alıntı: nibbleArt

quote:

Merhabalar öncelikle

Dün gidip teknosadan 46pfl7007 yi satın aldım.ben bu televizyonu bilgisayar üzerinden film izleme ve oyun oynama amaçlı kullanmayı düşünüyordum. Fakat şöyle bir şey farkettim ki ;

- bir 3d filmi televizyonun üzerindeki playerdan izlersem daha az crosstalk var ama bilgisayardan izlersem inanılmaz derecede crosstalk var

-aynı şekilde oyun 3d oynarkende hiç bitmeyen bir crosstalk var ve input lag inanılmaz derecede fazla.

Evde bir adet samsung 40d7000 var , ondada bilgisayar üzerinden 3d film veya 3d oyun oynarken crosstalk oluyor fakat philipsteki boyutlarıyla alakası yok çok daha az. input lag daha az.

Ekran kartım ati7850 gibi güçlü sayılabilicek bir ekran kartı ve bilgisayar sistemim de oldukça iyi sayılır.

Teknosa ile konuştum televizyonu değişitiricekler yerine hx850 almayı planlıyorum.(samsung veya lg istemiyorum 3d pop out efektleri yeterince dışarı çıkmıyor benim gözüme göre)

sizce 7007 yi kurtarmanın bir yolu varmıdır yoksa sony hx850 almalımı . hx850 alsak aynı sorunlar 7007 ki boyutlarıyla devam edermi ?

Bu arada 7007 nin güncellemesinden sonra çok az da olsa bir iyileşme farkettim ama yinede samsung d7000 e yaklaşmadı.

Teşekkür ederim şimdiden önerileriniz için . Değişim için çok az bir sürem var bir an önce karar vermeliyim.

(birde 46 inç tv yi geri verip üstüne para verip 40 inç almak koyuyo açıkçası :) )

Input lag filan phillps deki kadsr yasamazsiniz ama pop out hemen hemen her tv de aynidir cekim ile alakali oldugu icin. Isterseniz bir tv ye 10 bin tl verin o filmin cekiminden dolayi az pop out varsa yapacak birsey yoktur. He ben lg dekini anlamiyorum diyorsunuz sony de farkli bir teknolojimi varda gozunuz ordaki pop out u ayirtedebiliyor anlamis degilim :)

Tamamda aynı sahneyi bütün televizyonlarda defalarca izleyin bence sizde durumun farkına varırsınız.(peş peşe izleyin) Sizin söylediğiniz bir nevi bütün tvler aynı gibi bir şey oluyor bence.

hayır tabikide.Bütün televüzyonlar aynıdır demek mantık dışı. Ben sadece pop out'un o kadar farketmiyeceğini söyledim.Ona bakarsanız çoğu kişi tv deki pop outları sever.Bende sinemada ki pop outları seviyorum.
    Bana sorarsanız pop out tamamen ekranın büyüklüğü ile paralel olarak haz alınacak birşey.Siz daha fazla para vererek ekran küçültüp sony alacağım diyorsunuz.Bende size bir öneride bulunuyorum.Fark negatif yönde hissedeceksiniz.Çünkü ekran boyuru düşecek zaten :)
  • dredd kesinlikle öneririm son zamanlarda izlediğim en güzel 3d film
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar öncelikle

Dün gidip teknosadan 46pfl7007 yi satın aldım.ben bu televizyonu bilgisayar üzerinden film izleme ve oyun oynama amaçlı kullanmayı düşünüyordum. Fakat şöyle bir şey farkettim ki ;

- bir 3d filmi televizyonun üzerindeki playerdan izlersem daha az crosstalk var ama bilgisayardan izlersem inanılmaz derecede crosstalk var

-aynı şekilde oyun 3d oynarkende hiç bitmeyen bir crosstalk var ve input lag inanılmaz derecede fazla.

Evde bir adet samsung 40d7000 var , ondada bilgisayar üzerinden 3d film veya 3d oyun oynarken crosstalk oluyor fakat philipsteki boyutlarıyla alakası yok çok daha az. input lag daha az.

Ekran kartım ati7850 gibi güçlü sayılabilicek bir ekran kartı ve bilgisayar sistemim de oldukça iyi sayılır.

Teknosa ile konuştum televizyonu değişitiricekler yerine hx850 almayı planlıyorum.(samsung veya lg istemiyorum 3d pop out efektleri yeterince dışarı çıkmıyor benim gözüme göre)

sizce 7007 yi kurtarmanın bir yolu varmıdır yoksa sony hx850 almalımı . hx850 alsak aynı sorunlar 7007 ki boyutlarıyla devam edermi ?

Bu arada 7007 nin güncellemesinden sonra çok az da olsa bir iyileşme farkettim ama yinede samsung d7000 e yaklaşmadı.

Teşekkür ederim şimdiden önerileriniz için . Değişim için çok az bir sürem var bir an önce karar vermeliyim.

(birde 46 inç tv yi geri verip üstüne para verip 40 inç almak koyuyo açıkçası :) )

Input lag filan phillps deki kadsr yasamazsiniz ama pop out hemen hemen her tv de aynidir cekim ile alakali oldugu icin. Isterseniz bir tv ye 10 bin tl verin o filmin cekiminden dolayi az pop out varsa yapacak birsey yoktur. He ben lg dekini anlamiyorum diyorsunuz sony de farkli bir teknolojimi varda gozunuz ordaki pop out u ayirtedebiliyor anlamis degilim :)

Tamamda aynı sahneyi bütün televizyonlarda defalarca izleyin bence sizde durumun farkına varırsınız.(peş peşe izleyin) Sizin söylediğiniz bir nevi bütün tvler aynı gibi bir şey oluyor bence.

hayır tabikide.Bütün televüzyonlar aynıdır demek mantık dışı. Ben sadece pop out'un o kadar farketmiyeceğini söyledim.Ona bakarsanız çoğu kişi tv deki pop outları sever.Bende sinemada ki pop outları seviyorum.
    Bana sorarsanız pop out tamamen ekranın büyüklüğü ile paralel olarak haz alınacak birşey.Siz daha fazla para vererek ekran küçültüp sony alacağım diyorsunuz.Bende size bir öneride bulunuyorum.Fark negatif yönde hissedeceksiniz.Çünkü ekran boyuru düşecek zaten :)

Kesinlikle sinemadaki pop outlar daha iyi dediğiniz gibi boyutlarla çok alakası var.Sadece benim gözümün algıladığı şekli ile örn samsung daha çok derinlik için uğraşmış gibi geldi.(55inç te ikisi televizyonların yanyana olucak şekilde denedim sırayla)

46hx850 yi aldım bu arada.philips teki sorunlar tamamen televizyonun bilgisayar bağlantıları konusundaki yetersizliğinden kaynaklanıyormuş.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar öncelikle

Kesinlikle sinemadaki pop outlar daha iyi dediğiniz gibi boyutlarla çok alakası var.Sadece benim gözümün algıladığı şekli ile örn samsung daha çok derinlik için uğraşmış gibi geldi.(55inç te ikisi televizyonların yanyana olucak şekilde denedim sırayla)

46hx850 yi aldım bu arada.philips teki sorunlar tamamen televizyonun bilgisayar bağlantıları konusundaki yetersizliğinden kaynaklanıyormuş.

hayırlı olsun :) İnşallah pişman olmadan kullanırsınız.Sonuçta az para vermiyoruz bu aletlere :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sezka44

quote:

Arkadaşlar avatar filminde Pop out Pop in gibi özellikler mevcut mu? Var derseniz orjinalini alıcam sırf bunun için.

derilik görüntü falan cok iyi ama pop out beklemeyin

Önerin varmı hocam pop out olan filmlerden ?

prina3D var film bişeye benzemiyor ama pop outlar iyi dünyanın merkezie yolculuk,son durak 4-5,genelde bütün animasyonları izleyebilirsiniz eğlenceli oluyor arkadaşlar dredde iyi diyorlar ben izlemedim,belgesellerden hoşlanıyorsanız 3D olan bütün belgesellere bakabilirsiniz hepside kaliteli 3D ler.
  • quote:

Şimdi izlediğiniz mateyalle alakalı 3D performansı daha çok. Firmaların teşhir ürünlerinde seyrettikleri demoların çekimleriyle alakalı o. Parlaklık, renk tonları vs. fark eder tamam ama derinlik, pop-out durumu TV'ye göre farklılık göstermez. Yani LG, Samsung, Sony, Philips, Vestel, Panasonic... Materyal ne kadarsa, derinlik o kadardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

dredd kesinlikle öneririm son zamanlarda izlediğim en güzel 3d film

türkçe dublajı varmı onun ben hep türkçe altyazılı gördüm sitelerdede
  • quote:

quote:

Şimdi izlediğiniz mateyalle alakalı 3D performansı daha çok. Firmaların teşhir ürünlerinde seyrettikleri demoların çekimleriyle alakalı o. Parlaklık, renk tonları vs. fark eder tamam ama derinlik, pop-out durumu TV'ye göre farklılık göstermez. Yani LG, Samsung, Sony, Philips, Vestel, Panasonic... Materyal ne kadarsa, derinlik o kadardır.

+1 birde mkv ile bluray farku vardir pop-out ta eger bluray ile izleme sansi bulursaniz sizde anlarsiniz zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de imax flight indirdim.. .iso ymuş..
    Daemon tools ile actim..3d degil...yanyana vs degil...3d tusuna da bassam degisen bisey yok..anlamadim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar alenen davetiye istemek ya da "pm ver davetiye göndereyim" gibi mesajlar uyarı/ceza sebebidir.
    yakmayın kendinizi ve cevap verenleri.

eğer biri alenen davetiye isterse ona alenen cevap vermeyin.
    sonra neden ceza aldım diye konu açarsınız benden söylemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volie82

Ben de imax flight indirdim.. .iso ymuş..
    Daemon tools ile actim..3d degil...yanyana vs degil...3d tusuna da bassam degisen bisey yok..anlamadim...

bluray iso için powerdvd 12 yi yükle hocam sanal diskten onla açabilirsin 3d veya 2d olarak
  • Öncelikle böyle bir konu arıyordum. Süper olmuş..
    2 gün önce Samsung bd e61000 3d bluray player aldım.. Televizyon düşüncem ise yine Samsung 46ue7000 olan tv..
    74 sayfayı tek tek okumadım ama, pop out dediğiniz sanırım, görüntülerin dışarı çıkması.. ben de bu tarz 3D olayını daha çok seviyorum. Mesela geçen haftasonu Teknosa'da Samsung TV'de pasta savaşı ile ilgili demoyu seyrettim, muhteşemdi..
    Sizce bu televizyon nasıldır? Daha iyi diyebileceğiniz bit TV??
    Eğer izlemediyseniz sinemada Pi'nin Yaşamı'nı izleyin. 3D olayı muhteşem, konu muhteşem. Zaten Oscar adayı..
    3D bluray'i çıksın alıcam..
    Son sorum da 3d bluray iso, birebir bluray kopya mı oluyor?

Ben de birkaç video koyayım:http://www.youtube.com/watch?v=Hc0oYHx198U

http://www.youtube.com/watch?v=9h0ZrMB1TI4 ,http://www.youtube.com/watch?v=olz4i50xYxw ,http://www.youtube.com/watch?v=h52AN-xV1d8 (dediğim video buydu, pasta vs. savaşı)

Şimdi bu filmleri vs. indiriyorum. Bluray player direk oynatır mı 3D??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar11 -- 12 Ocak 2013; 14:42:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uranus666

Arkadaşlar bugün Mediamarket mağazasında 3D tv lere bakıyorduk. Normalde dayım Samsung un 46" 3D Led modelini almayı düşünüyordu.Sonra LG tv lerin önünden geçerken bir demo vardı bizde izlemeye başladık,dayım o kadar etkilendi ki Samsung tan vazgeçip LG almaya karar verdi merak ediyorum videoyu bilen var mı? LG ye özel olduğu çıkan yazılardan belli oluyor, Video bir pasaport ile paşlıyor,sonra pasaportun sayfaları açılıyor ve içinden objeler çıkır ardından belli sekmeler gelip oradan travel seçilyor ve uçak oraya gidiyor..bu şekilde devam ediyor video... Orada ki satıcı LG nin kulandığı pilsiz gözlüklerin daha iyi bir teknoloji olduğunu,LG nin bu sene 3D anlamında daha başarılı olduğunu filan anlattı. Son kararı vermeden sizce LG mi yoksa Samsung mu daha mantıklı ? fiyat olarak LG daha uygun onu belirteyim

Bu soruya cevap verilmemiş..
    Ben de Samsung 46'' 7000 serisi almayı düşündüğümü yazmıştım.. LG alsam daha mı iyi olur? Bluray player Samsung, bir sorun olur mu?

Son sorum; İyi bir 1.4 HDMI kablo tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar11 -- 12 Ocak 2013; 3:44:18 >
  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.