Bildirim
3d Max (rendering) ve Photosop gibi programlar için sistem toplama
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Dostum selamlar. İmzada gördüğüm sistemi kullanıyor musun ? Eğer o sistem sende var ise yeterli olması gerekiyor. Çok eksiği yok gibi. Eğer bişeyler yapacaksan da ikinci el i5 4. nesil ve Nvidia Quadro 4000 ekran kartı bak derim. Daha mantıklı olacaktır. 6000 TL render için biraz fazla sanki ? -
quote:
Orijinalden alıntı: turkeroztrk
Dostum selamlar. İmzada gördüğüm sistemi kullanıyor musun ? Eğer o sistem sende var ise yeterli olması gerekiyor. Çok eksiği yok gibi. Eğer bişeyler yapacaksan da ikinci el i5 4. nesil ve Nvidia Quadro 4000 ekran kartı bak derim. Daha mantıklı olacaktır. 6000 TL render için biraz fazla sanki ?
Sıfırda normal.
İkinci elde daha iyisi toplanabilir.
X99 sistem bu boru mu? -
Üstad bana sorarsan anakart ve ram için 2000 TL ödemek hiç mantıklı ve normal değil. Ki render denilen şey o kadar extreme bir olay değil. Çok güçlü işlemcilerde maksimum 9-10 sn oynar. i5 4460 + Quadro 4000 + Z97 chipset bana kalırsa tam fiyat performans üçlüsü olur. SSD unutmamak lazım. -
Renderda bırakın işlemciyi, Ramlerin 200 MHZ farkı bile dakika oynatır. Render bilgisayarı söz konsuyla İşlemci + Ram ikilisine olabildiğince yüklenilmeli (çekirdek/thread, ram boyutu/frekans hızı), sonraki öncelik ekran kartı olmalıdır. SSD de cabası. -
M2 ssd, çok çekirdekli/PCI express hatlı işlemci, yüksek frekanslı bellek. Bu üçü bayağı etkiler. -
Hocam bakin atesli konu var 10.000tl akademik isler icin bilgisayar toplama diye. Orada 1800 TL civari Xeon E5 2683v3 aldi hocamiz tavsiyelerimizle..Siz render diyorsaniz Xeon dan sasmayin ve bu fiyat retail icin. Sitenin ikinci el bolumunde "Bursa cozum bilgisayar" adli firma satiyor, gorusun onlarla 6000-6500 e cok guzel Xeon E5 2683v3 toplarlar size. Ve bu islemci i7 6900k dan daha iyi performans veriyor.
Bakin passmark skoru:
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+E5-2683+v3+%40+2.00GHz
Buda i7 6950X ile kapismasi:
https://www.youtube.com/watch?v=Abyf__RRO-E
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oarsman -- 27 Aralık 2016; 2:33:44 >
-
3ds max cizim, render i hangi programla acaksin? (vray,octane,indigo,corona..)
gpu mu cpu mu?
sen cevabi vermeden sunu söyliyim madem, quadrolarin hele eskilerin render performansi cok kötü. quadro 4000 in adi gecmis o yüzden söylüyorum, alacagin render performansi gtx 960 tan kötü olur. (gpu render) octane render bench result yaz arastir biraz.
i5 ile i7 6800k cpu renderda arkadas karsilastirmis. ve 9-10 sn fark olur demis. bunada söyleyecek birsey bulamadim. keyshot ile 30sn lik 1080p video animasyon render alda göreyim.
cünkü sadece cizim icin i5 6600k ideal. ama render cpu tarafindan alincaksa xeon dual öneririm. 2 pc.. biri cizim biri render forumda arat 3000TL ye bir arkadas asus anakart + dual xeon e5 2670 gibi birseyler toplamisti. aliexpressten siparisti yanlis hatirlamiyorsam
cizimde tek cekirdek performansi, renderde coklu cekirdek.
vray + sketchup -> ramlerin hizinin etkisi minimal. ayni sekilde blenderda da öyle. Niye öyle diye sorma
* bazen yeni konu acmadan once eski konulari arastirmak daha faydali oluyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X