Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.925
Cevap
186
Favori
291.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sinekel

Üstadlar pc ye arduino megayı tanıtamadım.Ne yaptıysam driver yüklenmiyor.Arduino Uno kullanıyorum onda bi sorun yok fakat mega yı takınca driver yüklenmiyor bi türlü.Bi fikri olan var mı?

Arduino kartin sol ust kosesinde bilgisayar ile haberlesmeye yarayan bi cip vardir. O cip eger kare deilde dikdortgen ise bilgisayarin tanimasi icin ek surucu indirmeniz gerek. Cipin ustunde yazani google da aratip surucuyu bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konyahmet -- 6 Ocak 2015; 12:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konyahmet kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam hallettim eğer benim aldığım kitin aynısından alan varsa duyurulur

• 3d printer ı satsalar devrim çıkar

• Reprap kendi sitesine de baktım bir türlü tam olarak gerekli malzemeleri bulamadım. Box frame için gerekli malzemeler diyor. Kimisinde 34 tane M8 somun istiyor sadece Y ekseni için nasıl iştir bu?

Reprap wiki kadar saçma bir sayfa tasarımı ve karmaşıklık görmedim. Neyin ne olduğu belli değil. Sayfada bişey anlatmıyo ki. Bi oraya bi buraya link veriyo.
    Mesela sayfanın başında yxsdf box frame için gerekli malzemeleri listeledi.
    Fakat ben 6 mm lik single frame denilen versiyondan yapmak istiyorum. Bir türlü vidalardı somunlardı vb. tam syılarını bulamadım.;

Eğer siz çözebildiyseniz buraya paylaşırsanız seviniriö.

Bu arada kullanılan plastik malzeme fiyatına bana prusa i3 temel plastik parçalarını yazdırabilecek bir babayit var mı ? Yani yardımcı olmak isteyen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 6 Ocak 2015; 14:08:01 >

• yucelnet kullanıcısına yanıt
    hocam somunları fazla dert etmeyin, ben yazıcıyı yaparken nerde kaç tane kullanılıcak hiç bilmiyodum, şaseyi kestirdim, göz kararı bi hesapladım kaç tane somun civata gider diye. daha sonra gittim hesinden yaklaşık 10-15 tane fazla alarak yaptım. Somunlar fazla bişeyde tutmuyo. Taş çatlasa 30 filan tutar.
    reprap.org
    Prusa i3 Rework Bill of materials - RepRap
    http://reprap.org/wiki/Prusa_i3_Rework_Bill_of_materials

Ben bunu örnek alacağım ama aluminyum frame yapıyorum ben.
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    Bu daha iyiymiş hem herşeyi belirtiyor. 11 tane LM8UU istiyor. Extruderi tutan kafa için gayet iyi olmuş. Ben de bunu yapmak istiyorum. plastikleri ham madde fiyatına yazdıracak hiç kimse yok ya
    hocam deneme amaçlı marlin yükledim değişiklik yapmadan lcd ekranda hiç bir şey yazmıyor sadece ışığı yanıyor bu normal mi?Yoksa yanlış mı yükledim marlini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinekel

hocam deneme amaçlı marlin yükledim değişiklik yapmadan lcd ekranda hiç bir şey yazmıyor sadece ışığı yanıyor bu normal mi?Yoksa yanlış mı yükledim marlini?

şu linkte benim kullandığım firmware var bunu bi yükleyin.
    yadi.sk
    Bir şey bulunamadı — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/K4HoyUVGdp3Dn

Ayriyeten hangi Arduino sürümüyle yüklüyosunuz? 1.0.5 veya 1.0.6 ile yüklemeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konyahmet -- 6 Ocak 2015; 15:48:40 >

• sinekel kullanıcısına yanıt
    Normal. Marlin'de varsayılan olarak LCD desteği vs. gelmez.
    Configuration.h dosyasından board tipinizi, LCD modelinizi vs. ilgili ayarları yapmanız lazım. Dosyanın içinde zaten yorum satırları mevcut. Onlara göre kendi ayarlarınızı seçebilirsiniz.
    RepRap sitesi süper düzgün bir site değil ama içerik olarak çok zengin. Biraz uğraş ile o bilgi kalabalığından işinize yarayan bilgiyi çekebilirseniz inanılmaz bir kaynak.
    reprap.org
    Prusa i3 Buyers Guide - RepRap
    http://reprap.org/wiki/Prusa_i3_Buyers_Guide

reprap.org
    Prusa i3 Build Manual - RepRap
    http://reprap.org/wiki/Prusa_i3_Build_Manual

Biz sadece bu iki sayfayı kullanarak tüm listeyi oluşturduk. Oradaki vida, somun vs. malzeme listelerini minimum olarak düşünün. Biz daha fazlasını aldık zaten. Bir de oradakiler kesin sayılar değil, herşey sizin yaratıcılığınıza bağlı.

• Konyahmet Eyvallah hocam repetier yükleyince çözüldü

yxdsf Hocam biraz kurcaladım ama anlayamadım.Sizce repetier mi marlin mi?
  • sinekel kullanıcısına yanıt
    Ben Marlin dışında bir firmware kullanmadım. Marlin'in ayarlarına epey hakim olduğum için başka bir firmware ihtiyacı hissetmedim. Ama Marlin standart gibi birşey artık.

• bunun siparişini verirken kaliteli çıktı için hangi seçeneği seçmemiz gerekir ? pla kalınlığı ve nozzle çapı ne olmalı ?

normade nozzle ucu ne kadar küçük olursa çıktılar o kadar kaliteli olur ama nozzle ucu küçüldükçede bu sefer tozdan filan tıkanma olasılığı artıyor.

hotend olarak şu takımı tavsiye ederim, tıkanmama garantisi olduğunu sölediler, değiştiriyolarmış. Benim 2. hotendim bu. Fiyat pahalı ama forumdaki arkadaşlar olarak toplanın belki indirim yaparlar.

Filament kalınlığı zaten 1.75mm kullanılıyor artık. 3mm filament çok nadir görüyorum.
    Ben 0.3mm nozzle kullandım hep. Gerçekten kaliteli baskılar alabiliyorsunuz. Ama yavaş oluyor. O yüzden şimdi 0.4mm nozzle'a geçmeyi planlıyorum. Teoride %25 hız artışı demek. Tabi hassasiyette azalma olacaktır.
    0.3mm nozzle ile hiç tıkanma problemi yaşamadım. Toz vs. durumunu ben de okumuştum forumlarda, ancak hiç öyle birşey yaşamadım. Sadece birkaç kez nozzle jam denilen filament tıkanması yaşadım onlarda da sebep filamentin kalitesindendi. O filamenti kullanmayınca problem olmuyor.
  • Linkte verilen hotend takımını kullanıyorum, bazı filamentlerin kalitesizliği sebebiyle sorun yaşadım. Filamenti değiştikten sonra problem kalmadı. Kalitesizlikten kastım filamentin içeriğine abs plastiğinden farklı maddelerin de konulması ve tozlu olmasından kaynaklıydı. Özgür abi gerçekten kaliteli iş çıkarmış bu hotend takımında.

Ben 0.4 mm nozzle kullanıyorum eğer prüzsüz baskılar istiyorsanız katman yüksekliğini düşürerek de bunu elde edebilirsiniz.

Küçük bir tiyo,
    www.thingiverse.com
    Universal Filament Filter and Lubricator by CreativeTools
    http://www.thingiverse.com/thing:492067
    bu şekilde filament filitreleri kullanırsanız, filament üzerindeki toz süngerde tutunacağından baskı sırasında nozzle 'a girip baskıyı mahvetmesini engelleyebilir siniz.

• yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    bu jam denilen olay nasıl bişey
    Her rezistans'ın termal kapasitesi ve filament ile nozzle kalınlıklarına göre filemantin itilebileceği bir maksimum hız vardır. Bunun oluşturduğu basınç tıkanma için önemli bir noktadır. Nozzle'ın ucuna bir şekilde fazla baskı gelerek erimiş malzemenin ters yöne çıkarak soğuk bölgeye gelerek o bölgede şişme yapmasına jamming adı veriliyor.
    Bu basınç artışının sebebi, düşük veya yüksek sıcaklıklar, nozzle ucunun yüksekliğinin hatalı ayarlanması ve malzemenin içeriği, kalitesi, homojenliği vs. gibi sebepler olabilir.
    MatterHackers
    How To Clear and Prevent Jams on Your 3D Printer | MatterHackers
    https://www.matterhackers.com/articles/how-to-clear-and-prevent-jams

http://airwolf3d.com/wiki/troubleshooting-jammed-hot-end/

• bugün baskı sırasında elektrik kesildi, yarıdan devam etmek için g codeları değiştirme yöntemi var ama pek hassas olmayacağı için yapmadım baştan başlattım baskıyı. yarım parça da çöpe gitti. böyle kesinti durumlarında devam etmek için daha basit bir yöntem yok mu? prusa i3 kullanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.