Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
221.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten 2011 yılı 3D yılı olacak.2011 ylının 2. yarısından itibaren daha fazla hız kazanacak çıkan cihaz sayısı ve bizde bu arada teknolojiye doyacağız.
  • Teşekkürler mastercodex üstad bilgilendirmen için.Sanırım ben 3D converter alacağım.Çünkü, AVATAR filmini 3D olarak MediaManiaya 20 gb. boyutuyla atmıştım.Gecen gün Projeksiyonu bağlayıp izleyim dedim.Ekranda yanyana 2 görüntü var ama 3D Gözlük takınca değişen birşey yok.DLP Projeksiyonun menüsünde 3D Senkronizasyon kapalı yazıyor.Açılmıyor birtürlü.Büyük olasılık, aktifleşmesi için 3D oynatan bir sistemden link akt,leşmesi gerekiyor ve Projeksiyonun bunu algılayarak, 3D senkronu açması gerekiyor.Bu cihaz da sanırım OPTOMA ya da WIEWSONIC türü 3D converter cihazıdır!!Kısacası 3D Convert cihazlara çok iş düşecek ve güzel bir ekmek kapısı aralanacak elektronikçilere...HDMI 1.4 converteer de ayrı alınacak.Yani sistem bayağı birbiryle paralel olarak ekmek çıkaracak piyasaya..Yatırım yapanlar için güzel secenekler ve alternatifler ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum..Ah ah..biraz para olsa elimde, sermaye konulacak bir iş ve gelir kapısı !!!

MASTERCODEX üstadım,diğer gözlükler için sizinle temasta olmak isterim.3D ve HDMI 1.4 Converter cihazıyla da ilgiliyim.msnden bana dönersen çok sevinirim..Çalışmalarında başarılar üstadım..Paslaşalım derim!!!

NOT: EBay'da OPTOMA 3D CONVERTER cihazı 408 Dolar.Türkiye'ye gümrükten girişte vergi vs..vs.. sorunu olur mu?..Yerli firmA bunu 588 dolar fiyat çekerek veriyor!!Ebaydan alabilirim ama Kargo,gümrük vergisi,kilo,ağırlık vs..vs.. aynı fiyata gelecekse uzun mesafeli kargo riskine ne gerek var?? Üstadım aydınlatırsan sevinirim!!!

misterno2007@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo10 -- 7 Nisan 2011; 14:50:09 >
  • Merhaba

Memo10 arkadaşım bence ebaydan alma derim çünkü burada gümrüğe takılma riski yüksek.Özellikle elektronik cihazlarda çok inceleme var.Az kaldı zaten Nisan Ayı sonu veya Mayıs ayının başında falan çıkmış olacak piyasaya bu cihazlar.Olur gümrüğe falan takılır uğraşır durursun.Hiç gerek yok bence.Benim gümrükte olan Optoma ve Viewsonicten farklı ve aynı işi gören bir ürünüm var.Bu ürünü çıkmasını bekliyorum gümrükten.Denemelerimi yapayım firma ile tüm görüşmeleri yaptım o ürünüde ben sokacağım Türkiye pazarına.Bu arada Optoma ve Viewsonic firmasının çıkartacağı HDMI converter cihazları HDMI 1.4 görüntü sinyallerini optmize ederek HDMI 1.3 versiyonunun algılayacağı sisteme dönüştürüyor.Eğer bu cihazlardan birini senin media player'a bağlarsan muhtemelen çalışmayacaktır.Çünkü senin media Player'ın HDMI çıkışı 1.4 versiyon değil galiba.Media playerdan ziyade 3D Blu-ray Player ve üzerindeki USB girişine Disk bağlanarak HDMI player'ın HDMI çıkışı üzerinden çıkış alınabilir.Benim cihazım inşallah bu işi yapar o zaman hepimiz kurtuluruz.Ürünümü elime bir alayım testlerimi yapıp hemen sizinle paylaşacağım.3D gözlük konusuna gelince isteyen arkadaşlar 160 TL fiyata 12 ay taksitle gözlüğümü satın alabilirler.

Saygılarımla
  • Arkadaşlar bu fiyata LG BX327 çok iyi fiyat.Hemde kredi kartınıza göre 3-6-9-12 Ay taksit seçenekleri ile birlikte.Bence bir inceleyin çünkü sınırlı sayıda mevcuttur.

http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=LG-BX327-3D-HDMI-14-PROJEKSiYON-CiHAZI&auction_id=1008448

Linkteki diğer ürünlerede bakmayı unutmayınız.

Saygılarımla
  • Mastercodex , bunun 16:9 native formatlı, ev sinema versiyonu gelecek mi ?

4:3 formatın mantığı ne hd ve 3d için ! LG bunu niye düşünememiş !
  • acer 720p lik 5360bd 1.4 hdmi versiyonunu çıkardı,yurtdışında bizede gelir yakında.
  • Selamlar Yılmaz07 arkadaşım ,

Ben şu anda LG BX327 cihazını kullanıyorum.Formatı 1024x768 olmasına rağmen rahatsız edici bir görüntü kaybı yok ama tek sevmediğim yanı 3D modeunda 4:3 olması ama tabiki bu özellikte benim için olumsuz.Herkes iin aynı şeyi söyleyemem.Çünkü etrafımda çok kullanan var bu cihazdan çoğuna sordum 4:3 seni rahatsız ediyormu diye "Yok rahatsız etmiyor , Önemli değil" dediler.Demekki kişiden kişiye zenkler ve öngörüler değişiyor.Bu arada Acer bir atak yaparak Acer H5360BD modelli cihazını duyurmuştu.Bu cihaz seninde dediğin gibi native 16:9 formatında görüntü veriyor.Şu anda elimde bulunan Acer H5360 ile 3D modeunda 16:9 formatında 3D oyun oynayabiliyor ve film izleyebiliyorum.Tek eksik şu anda converter cihazları kaldı.

Aynen sana katılıyorum aslında LG firmasına sormak lazım , 3D için 4:3 formatın mantığı nedir ve neden 720P çıkarmadınız diye.Çünkü 1024*768 formatından 720p formatına geçmek sadece Bir DLP chip değişine bakıyor.Cihazları üretip piyasaya sürme mantıklarını hiç anlamıyorum.

Mesela Optoma HDMI 1.4 formatında neden cihaz üretmiyor.Teknolojisimi yok , piyasaya girmekmi istemiyor.Yok yok bak göreceksiniz Optoma firması bir müddet converter cihazlarını datacak sonra piyasa bu cihaza doyunca bakın son çıkan HDMI 1.4 cihazım diye bizlere yeni cihazını lanse edecek.Aynı şey Viewsonic içinde geçerli.

Yılmaz birde yurtdışından Vip GAmer converter cihazını getirdim bakalım testlerimde ne sonuş verecek bu cihaz.Birde iyi sonuş alırsam o zaman Optoma ve Viewsonic düşünsün gerisini.İnşallah iyi sonuçlar verir , gerçi PS3 ile tam uymlu olduğu söyleniyor ama bakalım göreceğiz.kendine iyi bak arkadaşım.

Saygılarımla
  • Alicandemir arkadaşım Acer H5360BD modelli cihaz Mayıs-Haziran aylarında Türkiye'de olacak.Bu cihaz dediğin gibi 720p çöüzünürlüğe, HDMI 1.4 bağlantı noktasına ve 16:9 native görüntü oranına sahip.

Saygılarımla
  • valla ben carşamba gunu LG BX327 alacaktım ama bayağı yenı cıhaz cıkacak oyuzden mayıs ortasına kadar bekleyecem
  • Mastercodex hocam sızce LG BX327 mi Acer H5360BD mı daha ıyıdır
  • Tabiki Acer H5360BD daha iyi.LG BX327 modelli cihaz 1024x768 çözünürlük verebilirken Acer H5360BD 1280*720p çözünürlük verebiliyor.Eğer görüntü kalitesine çok çok önem veriyorsan Acer H5360 modelli cihazı beklemelisin.Bende her iki cihazda mevcut ve tüm testleri yaptım.Tabiki görüntü kalitesinde fark var ama çok çok bir fark yok.Eğer çok fark istiyorsan o zaman 1080p çözünürlüğe geçmen gerekiyor.Bak göreceksiniz 2011 yılı sonlarında 2012 yılı başında 1080p cihazlar girmeye bailayacak.Yılmaz07 arkadaşım LG firmasının ürün çıkarma mantığını sormuştu.Bakarsan ilk çıkaran kazanıyor.Geçenlerde Digitürkte maç vardı kimsenin elinde ne gözlük nede LG BX327 kaldı.Demekki LG firması ben bunuda satarım mantığı ile düşünüyor ve haklıda çıkıyor.3-4 ay sonra LG BX327X gibi bir model daha çıkarsa hiç şaşırmamalı.Muhtemelen öyle bir cihazda Mayıs ayında çıkkacak olan Acer H5360BD modelli cihaz gibi 720p çözünürlüklü 16:9 native formatlı Dlp Link destekli olur.Piyasayı anlamak mümkün değil ama bize düşen ağlara takılmadan bu okyansta yüzebilmek.

Saygılarımla
  • bana 3 D prejeksiyon tavsiye edermisiniz_?
  • 3D projesksiyon cihazı ile hangi cihazları kullanmak istediğinizi be ne amaçla kullanacağınızı kısava açıklarsanız sizin için uygun cihazı hemen bulabiliriz.
  • Arkadaşlar bu vidoyu izlemenizi isterim.Süperrr.
  • Selam Mastercodex,

Converter gerektirmeyen LG 16:9 3d modelini bekleyeceğim.

Dediğiniz gibi pek çok firma bu 3d piyasasına mesafeli yaklaşıyor ticari çekinceleri yüzünden. Optoma ev sinema işinde high-end segmenti için 3-4 sene evvel süper cihazlar üretiyordu şimdilerde giriş seviyesi hd20 ile idare ediyor.

Converter testinizi merakla bekliyorum.
  • MURGAYLI,

Özelden mesaj gönderemiyorum ama sana biraz daha ax200'ün tadını çıkarmanı tavsiye ederim. Yıl sonuna kadar daha cazip ve uygun seçenekler çıkacaktır diye tahmin ediyorum.

Bundan başka 3d bluray player kategorisinde Philips 8000 modelinde Hepsiburada kampanya yapmış en uygunu o gözüküyor şu an için.
  • Selamlar Yılmaz07,

Bencede 16:9 native formatlı Acer H5360BD çıkınca bende satın alacağım.Aslında ben ne istiyorum biliyormusun arkadaşım 720p çözünürlük , 16:9 Native Görüntü Oranı , HDMI 1.4 girişi , Short throw Lens ve en az 3200 ansilümen lamba gücü.Nasıl ama arkadaşım bizi şu an için idare edebilecek bir toplama değilmi ? Tabii birde konstrat oranı yüksek olursa tadından yenmez değilmi.Neden Short Throw yapmazlar şaşıyorum.Elimde 2 adet Short Throw projeksiyon var.Bu kısa mesafe projeksiyonlardan sonra diğerleri aslında hiç çekilmiyor.3.5 x 2.5 mt görüntü boyutunu 2 Mt mesafeden almak varken neden 5-6 MT mesafeden alayımki.Herneyse arkadaşım sık sık paslaşalım burada.

Converter konusuna gelince gümrük gümrük gümrük diyorum başka birşey demiyorum.Geçen parti gelen 3D DLP Link gözlüklerim tam 2 ayda ancak çıktı gümrükten.Şu bürokrasiyi ve evrak yoğunlaşmasını biraz aşabilsek keşke.Cihaz gelince hemen denemelerimi yapacağım ve burada paylaşacağım.Firma ile görüşmelerim devam ediyor.Müşteri isteklerine göre aslında bir üst versiyonu çıkarmayı düşünüyorlar ama bu ürün eğer biz tüketicilerin işini görüyorsa neden daha fazlasını ödeyelimki?

Öncelikle PS3 ile tam uyumlu zaten.Benim test etmem gereken SBS ,Frame Packed veya Over/Under formatlarını destekliyormu o önemli benim için.Elimde şu anda tüm test materyalleri var.Elimdeki tüm sistemleri demeyeceğim bakalım ne sonuç verecek.Eğer olumlu sonuç verirse arkadaşım vay Optoma nın haline.Yaşayalım ve görelim.Tekrar görüşürüz arkadaşım

Saygılarımla
  • Digitürk veya uydudan aldığım 3D (iki çerçeveli) görüntüyü teke düşüren bir converter yokmudur? Yani projeksiyon, perde ile uğraşmak istemiyorum. Normal LCD TV ve gözlük yetebilmeli.
    Bu yukarıda yazmış olduğunuz optima 3DXL veya VP3D bu işi görmezmi? mutlak surette projektörede ihtiyaç varmıdır?
    saygılar
    exper2006
  • Merhaba exper2006

Öncelikle Digitürk'ün 3D yayınlarını şu an için Projeksiyon bazında LG BX327 iile izleyebiliyoruz.3D HDTV kullanarak HDMI 1.4 girişinden bu yayınları izleyebilmen gerekiyor ama öncelikle şunu sormak isterim , 3D özellikli bir Televizyona ve 3D gözlüklere sahipmisiniz.Bana sistemizin yapısından bahsederseniz belkide hiç converter cihazına gerek kalmadan bu işi halledebilriz.

Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.