Herkese merhaba, İş için kullanacağım yeni bilgisayarımı 4090 üzerine kurmak istiyorum. Genel anlamda ekran kartı ile işim olduğu için en önemli bileşen üzerinden gitmek istedim. Fakat malum fiyatlardan dolayı işlemci, anakart, PSU gibi parçaları optiumum seviyede tutmak istiyorum. INNO3D 3X ıchill 4090 almayı düşünüyorum. Bu bağlamda; İşlemci: Anakart: RAM: PSU. Soğutma: Tavsiyesine ihtiyacım var. Mevcut sistemimde kullandığım; SSD: Seagate FireCuda 510 1TB. HDD: WD Blue 1TB 7200RPM. Kasa: Rampage Falcon-X RAM: Corsair Vengeance LED 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Dual kit RAM kırmızı - cMU16GX4M2C3200C16r. Parçaları doğrudan aktaracağım. RAM'lerin bu sisteme düşük kalıp kalmayacağını bilmiyorum. Fakat herhangi bir sorun yaratmazsa yan slotlarına aynı modelden takviye yaparım direkt. Kasa konusunda 4090'ın sorunsuz sığacağını düşünüyorum, fakat çok bir bilgim olmadığı için değiştirmem yönünde tavsiye varsa o da sorun değil. Bütçe konusunda bir sınırlama koymak istemiyorum, sadece ekran kartı dışında ekonomik bir tutum benim adıma daha iyi olur. Biliyorsunuz ki ihtiyaçlar bitmiyor ve şu an işimin büyük çoğunluğu ekran kartı üzerinden geçtiği için diğer elementler yeter seviyede olması ve sonrasında ihtiyaç halinde güncellemek benim adıma daha iyi olacaktır. Örneğin Ryzen 9 7950X yerine "R7 7700X" modeli tercih edebilirsin gibi. Anakart konusunda Wi-Fi gibi ekstradan aparat gerektirmeden kartın içerisinde bulunan bu tür özellikler iyi olur, haricinde sistemin gereksinimleri dışında bir ihtiyacım yok. Teşekkürler, İyi forumlar. |
3D tasarım için RTX 4090 sistem tavsiyesi
-
-
Hangi programlar kullanılacak.
-
GPU RENDER genel olarak.
Unreal Engine
C4D + Redshift
Adobe yazılımları
-
AM5 platformundan bir işlemci alacaksanız DDR5 ram almanız gerekiyor. Ram değiştirmek istemezseniz asus Z690A anakart alıp yanına i7 13700K veya 13600K işlemci alırsanız işininizi görecektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ram problem değil. Yenilemek daha iyi.
-Ryzen 7 7700X
-Inno3D IChill 3X 4090
-ASUS TUF X670E
-2x32GB 6000mhz Ram
-NZXT C850 Gold 850W Gold
-NZXT Kraken x72
Bu şekilde bir liste yaptım.
-
7700x ve asus x670E anakrt ,en ucuz yerden toplam, 15600TL.
Bakınız size iki nadide parça önereyim Ryzen 7900 ve şu muhteşem anakart
Ryzen 7900, 7700X 'i açık ara, kas gücü olarak,sollar geçer. 7700X gibi tabiri caizse ,fırın gibi sıcak çalışmaz ve 7700X full yükte 143 watt çekerken, 7900 işlemcisi 90 watt civarları çeker. Bu nedenle de ısınmaz.Upgrade yapmadan, çok daha uzun yıllar kullanırsınız ,bu işlemciyi.Poweriniz bile rahatlar.
X650 kalite bi anakrt bu işlemciyi çok rahat taşır. Çünkü anakrtta zorlanmaz.Anakrlaraı yıpratan,zorlayan,ısıtan işlemcilerdir. MSI'ın bu bu anakartı 7950X gibi muazzam bi watt harcaması(190 watt) olan işlemci de bile, testlerde,65 derecede çalışmış.
ryzen 7900ve bu anakart ,15400TL.
www.akakce.comJust a moment...https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650-p-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66148538.htmlTabi, İşlemcide sıcaklık derdi olmadığı için de, NZXT X73 gibi bi soğutucuda alınmayacak.Yaklaşık 1500TL daha ucuza şu soğutucu gayet fazlasıyla yeterli olacak.
Tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 23 Şubat 2023; 16:30:30 >
-
abi, ben bizim milletin bu pahalı anakart fantazisini bi türlü anlamadım?
-
Anakrtın düzgün bi şey olması önemli ama, işlemciye göre anakart kullanmakta yarar var . Yoksa ,gerçekten israf olabiliyor.
-
ben 7950x işlemcili, mmsi b650m mortar wifi anakartlı, 64 gb ramli, 4090 ekran kartı 360 lık sıvı sogutmanın yanında 3 taneönce 1 tane arkada sogutma sistemime ragmen lanetolası ekran kartı işlemciyi zorluyor veişlemci ısısını 95 derecelere cıkarıyor. Ben mimar ve içmimarım kullandıgım programlar 3dsmax, sketch up, vra, corona lumion, photoshop. Kardeşim valorantı açıyor benım pc de ısı gen 95 derece. 4090 ekran kartı işlemciyi cokyoruyor. ekran kartını çıkarınca sıcaklık 65 ve altı. lumion 4090 nın driver güncellemsinde çalışmıyor, ilk cıkan driverda kurulu olacak yoksa lumion çalışmıyor. 100 bin tl verdim halen sorunu çözmeye ugrasıyorum.
-
Biosdan ECO moda alınız.
-
biosu güncelledim, eco moda aldım o zamanda programlar ve oyunlar kasıyor. bende birde rtx2070 var o daha iyi çalışıyor. bilenlere su soruyu sormak istiyorum. Ekran- monitör 4k ve üzeri olmadığı için bu sorunu yaşarmıyım? benim ki asus 23 inch 166 hertz 1920 1080 monitör
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adndizayn -- 17 Mayıs 2023; 18:4:47 > -
biosu güncelledim, eco moda aldım o zamanda programlar ve oyunlar kasıyor. bende birde rtx2070 var o daha iyi çalışıyor. bilenlere su soruyu sormak istiyorum. Ekran- monitör 4k ve üzeri olmadığı için bu sorunu yaşarmıyım? benim ki asus 23 inch 166 hertz 1920 1080 monitör
-
O zaman curve optimizeri deneyin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X