3D tasarım için RTX 4090 sistem tavsiyesi
Herkese merhaba,
İş için kullanacağım yeni bilgisayarımı 4090 üzerine kurmak istiyorum. Genel anlamda ekran kartı ile işim olduğu için en önemli bileşen üzerinden gitmek istedim.
Fakat malum fiyatlardan dolayı işlemci, anakart, PSU gibi parçaları optiumum seviyede tutmak istiyorum. INNO3D 3X ıchill 4090 almayı düşünüyorum. Bu bağlamda;
İşlemci:
Anakart:
RAM:
PSU.
Soğutma:
Tavsiyesine ihtiyacım var. Mevcut sistemimde kullandığım;
SSD: Seagate FireCuda 510 1TB.
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM.
Kasa: Rampage Falcon-X
RAM: Corsair Vengeance LED 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Dual kit RAM kırmızı - cMU16GX4M2C3200C16r.
Parçaları doğrudan aktaracağım. RAM'lerin bu sisteme düşük kalıp kalmayacağını bilmiyorum. Fakat herhangi bir sorun yaratmazsa yan slotlarına aynı modelden takviye yaparım direkt. Kasa konusunda 4090'ın sorunsuz sığacağını düşünüyorum, fakat çok bir bilgim olmadığı için değiştirmem yönünde tavsiye varsa o da sorun değil.
Bütçe konusunda bir sınırlama koymak istemiyorum, sadece ekran kartı dışında ekonomik bir tutum benim adıma daha iyi olur. Biliyorsunuz ki ihtiyaçlar bitmiyor ve şu an işimin büyük çoğunluğu ekran kartı üzerinden geçtiği için diğer elementler yeter seviyede olması ve sonrasında ihtiyaç halinde güncellemek benim adıma daha iyi olacaktır. Örneğin Ryzen 9 7950X yerine "R7 7700X" modeli tercih edebilirsin gibi. Anakart konusunda Wi-Fi gibi ekstradan aparat gerektirmeden kartın içerisinde bulunan bu tür özellikler iyi olur, haricinde sistemin gereksinimleri dışında bir ihtiyacım yok.
Teşekkürler, İyi forumlar.
|
İnstagram'da DJI ve Eken ile Canlı Yayın Açmak
|
Whatsapp Bağlantı ve Mesaj gitmeme Sorunu
|
ViewSonic VA2419-SH Monitör Sinyal Yok
|
Bilgisayarın Garip Davranışları
Olay Kimiği 1001
|
CS:GO Hatasız Kapanma
|
Kasa İçi Aşırı Sıcaklık
|
Donanım Tavsiye
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 31
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 4.087 (Bu ay: 40)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware