Şimdi Ara

Kasa İçi Aşırı Sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni topladığım bilgisayarımı kullanmaya bşalayalı 3-4gün oldu.
    Cinema 4D'de bir saat kadar çalıştım,renderlar aldım vs.(standart eski laptopumdada yaptğım işlemelr) aklıma 4gündür birkere bile dönmeyen ekran kartının fanını kontrol etmek geldi,kapağı söktüm ekran k. fanı yine çalışmıyordu (ekran kartlık bir iş yok)ama elimi ekran kartının üst plakasına attıgımda ateş gibi yandıgını fark ettim.Odanın içerisi sıcak,soba var yakında,onun etkiside olacaktır.Kasa da(coolermaster k380) kendi fanı haricinde başka kasa fanı yok.İŞlemcinin fanına elimi yaklaştırdıgımda ılık hava üflüyordu aşırı değil hisstirmiyordu bile.Ramlerin dışı çok sıcaktı.Ekran kartının fanında sorun yok ama,enginedan elle rasgele ayarlayınca çalışıyor.İşlemci 52derece ekran Kartı 49dereceydi.İşlemciyi al suitten turbo moda aldım fanını.Bir anda dırırı diye sesler yükseldi hemen standarta döndürdüm.sesin fandan geldiğinden emin değilim ama yüksek ihtimal öyle.Kasanın kendi fanından soğuk hava geliyor,pcu fanında soğuk hava geliyor sadece arka kısımda boş fan kısmı sıcak ve pencere bölümünün çerçevesi bile ısınmış.Açıkcası manuel bir değişiklik yapmaya korkuyorum.O yüzden sormak istedim.En ufak işlemde bu kadar ısınması normalmi sistemin
    -Kasada biri alta biri arkaya(bahsettiğim sıcak yer)biri pencereye olmak üzere üç fan takmak için yer var buralara fan takmalımıyım(tavsiye verirseniz çok sevinirim).
    Teşekkür ederim.

Ryzen 7 1700 stok fan buarada
    gigabyte 1050ti 4gb g1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil86p -- 17 Aralık 2017; 2:11:25 >

• Render yaparken benim kasanın 75-80° çıktığı oluyordu.Çünkü sıcak havayı dışarı atacak ve soğuk havayı alacak fanım yoktu.Kapalı kutu gibi birşey.Bende 2 fan alıp soğuk havayı önden alacak sıcak havayı arkadan atacak bir sistem dizayn ettim.Şimdilerde ise render yapınca sıcaklık max 57 ° oluyor.Şimdi değilde ileride özel bir işlemci soğutucu kullanmanızı tavsiye ederim.Çünkü Yüksek değerlerde stok fan ses çıkartabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.