Şimdi Ara

3G ile Silkroad?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şehir dışında üniversite okumaktayım. Büyük ihtimalle kaydımı sildireceğim ve başka üniversiteye geçeceğim. 1 sene boyunca özel öğrenci yurdunda kaldım. İnternet o kadar kötüydü ki, Google bile çok geç geliyordu. Silkroad'u bırakmak zorunda kalmıştım bu sebepten dolayı. Bu sene de şehir dışında okursam, apartta kalmayı düşünüyorum. Belki internet hızı yurtlara göre daha hızlı olur, ama ben yine de kendime ait bir internet kullanmayı düşünüyorum. Şimdi asıl soruma geliyorum; Turkcell, Vodafone, Avea (TTNET) 3G modemleri ile Silkroad oynayan var mı? Memnun mu? 4-5 karaktere birden girebilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

Merhaba,

Şehir dışında üniversite okumaktayım. Büyük ihtimalle kaydımı sildireceğim ve başka üniversiteye geçeceğim. 1 sene boyunca özel öğrenci yurdunda kaldım. İnternet o kadar kötüydü ki, Google bile çok geç geliyordu. Silkroad'u bırakmak zorunda kalmıştım bu sebepten dolayı. Bu sene de şehir dışında okursam, apartta kalmayı düşünüyorum. Belki internet hızı yurtlara göre daha hızlı olur, ama ben yine de kendime ait bir internet kullanmayı düşünüyorum. Şimdi asıl soruma geliyorum; Turkcell, Vodafone, Avea (TTNET) 3G modemleri ile Silkroad oynayan var mı? Memnun mu? 4-5 karaktere birden girebilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum...

+385838538583884838274828483888

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Google'da biraz araştırdım. Genellikle ping değerinin çok yüksek olduğunu söylemişler. Forumlar, Counter-Strike Online oynayanların 3G şikayeti ile dolu. Evet arkadaşlar, cevaplarınızı bekliyorum...
  • ben bayagi bir arastirdim silkroad 1 saatte 5mb veri harciyor. Yani ayda 3.6gb indiriyor.modemlerin hizi 7.2mbit bu yuzden sorun yaratmaz lag falan olmaz ama 3.6gb kota doluncada baska girecek fazla bir sey kalmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opera Handler -- 20 Haziran 2013; 23:16:35 >
  • kyk yurtlara fiber geliyor bu yil.Bakalim nasil olacak.500-600kbps kullansam bile yeter bana.

• SRO'nun saatte 4 MB harcayacağını düşünmüyorum. İlk oynadığım zamanlarda herkes gibi 4 GB kotalı internet kullanıyordum. Yeni update gelince oyunu komple indiriyordum, YouTube'ta takılıyordum falan; ancak yine de 4 GB'ı geçmiyordum kolay kolay. Ama ben 4 karaktere birden giriyorum. Dediğin gibi, saatte 4 MB olarak hesaplayalım; 4 x 24 = 96 MB günde, 96 x 30 = 2880 MB ayda harcamış olur. Bana kalan sadece 1216 MB. Bir de 3G internet paketlerinde upload+download beraber hesaplanıyormuş. Yani upload da download miktarımıza ekleniyormuş. Bu da bir başka handikap. Kotayı bir kenara bırakalım... 7.2 Mbps'lik hız tamam da; ping değerleri çok yüksekmiş. Bu da online oyunları olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzluk SRO'yu ne derece etkiliyor? İşte bunu merak ediyorum.

TTNET'in "Ortak Kota" paketini kullanmayı düşünüyorum. "Ortak Kota" paketinin "NETLİMİTSİZ" olanı 84 TL ve sanırım normal ADSL faturamız da bu fiyata dahil. 63 TL zaten her ay veriyorum, 21 TL daha veririm ve limitsiz 3G'yi kullanırım.

KYK yurtlarına fiber internet gelse de bir şey farketmez. Özel yurtta kaldım 1 sene boyunca. Öğrenci sayısı, KYK'da kalan öğrenci sayısının yarısından bile daha azdı. Yurtta 1 kişi bile torrent kulladığında, tüm yurdun interneti felç oluyordu. Lig TV'den maç özetlerini izlemeye çalışıyorduk, "Play" butonu bile 15 dakikada geliyordu. İnternetin fiber olması da bir şeyi değiştirmez. Bu torrent denen illet, internet hızı ne olursa olsun felç ediyor. Her ortamda yaramaz insanlar oluyor ne yazık ki. Yani fazla bir şey bekleme o internetten.

• quote:

SRO'nun saatte 4 MB harcayacağını düşünmüyorum. İlk oynadığım zamanlarda herkes gibi 4 GB kotalı internet kullanıyordum. Yeni update gelince oyunu komple indiriyordum, YouTube'ta takılıyordum falan; ancak yine de 4 GB'ı geçmiyordum kolay kolay. Ama ben 4 karaktere birden giriyorum. Dediğin gibi, saatte 4 MB olarak hesaplayalım; 4 x 24 = 96 MB günde, 96 x 30 = 2880 MB ayda harcamış olur. Bana kalan sadece 1216 MB. Bir de 3G internet paketlerinde upload+download beraber hesaplanıyormuş. Yani upload da download miktarımıza ekleniyormuş. Bu da bir başka handikap. Kotayı bir kenara bırakalım... 7.2 Mbps'lik hız tamam da; ping değerleri çok yüksekmiş. Bu da online oyunları olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzluk SRO'yu ne derece etkiliyor? İşte bunu merak ediyorum.

TTNET'in "Ortak Kota" paketini kullanmayı düşünüyorum. "Ortak Kota" paketinin "NETLİMİTSİZ" olanı 84 TL ve sanırım normal ADSL faturamız da bu fiyata dahil. 63 TL zaten her ay veriyorum, 21 TL daha veririm ve limitsiz 3G'yi kullanırım.

KYK yurtlarına fiber internet gelse de bir şey farketmez. Özel yurtta kaldım 1 sene boyunca. Öğrenci sayısı, KYK'da kalan öğrenci sayısının yarısından bile daha azdı. Yurtta 1 kişi bile torrent kulladığında, tüm yurdun interneti felç oluyordu. Lig TV'den maç özetlerini izlemeye çalışıyorduk, "Play" butonu bile 15 dakikada geliyordu. İnternetin fiber olması da bir şeyi değiştirmez. Bu torrent denen illet, internet hızı ne olursa olsun felç ediyor. Her ortamda yaramaz insanlar oluyor ne yazık ki. Yani fazla bir şey bekleme o internetten.

kardes zaten en basta anlasma imzaliyorlarmis. torrent ve turevleri yasak.. Cinsel icerikli siteler vs vs.. yasakmis. 1sayfa dolusu yasak var.Bunlara girmek icin kullanilan hotshield tarzi prog.larda yasakmis.torrenta falan girince baglanti kopuyormus zaten.Bu sene en dolu saatlerde bile 2 3mbit gorunuyormus.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet senin oyle yapman mantikli olacaktir.21tlye sinirsiz..bakalim ben ne yapacagim yurtta net sorunu olursa 3g modem 4gb 19tl aveada.silkroadda ping sorunu olmuyormus fazla. vodafonenun cepnetten bile giriyorlarmis adamlar 96kbpsyle :D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opera Handler -- 20 Haziran 2013; 23:29:20 >
  • Umarım Ankara'dan bir okulu kazanırım ve bunları düşünmek zorunda kalmam... İnsanın evi gibisi yok inan ki.
  • quote:

Umarım Ankara'dan bir okulu kazanırım ve bunları düşünmek zorunda kalmam... İnsanın evi gibisi yok inan ki.

Aynen oyle insanin evi gibi olur mu :) ama adanayi kazanmam zor gibi duruyor..Haliylede bunlari dusunuyor insan..

• Aynı durumdayız. Allah yardımcımız olsun...
  • quote:

Aynı durumdayız. Allah yardımcımız olsun...

Amin :)

• quote:

Merhaba,

ben şuan vodafone internetle giriyorum çok hızlı ama 3g simgesi yarım internetin saniye başı veri yükleme hızı 600 kbs lol oynuyorum ping de 100 civarı

• quote:

Merhaba,

Bulunduğunuz mevki çok önemli.Nerde kullanacaksanız oranın şebekesinin desteklemesi lazım.
    Vaat edilen hızları alamaya bilirsiniz.
    Ben 3mb kadar hız alıyordum.Fakat 3g bir adsl kadar akıcı değil.Lag yaşamaman münkün değil .Türkcell de bile akıcıdeğil.
    İşin en kötü yanı 3g çok pahalı bir internet.Facebook , silkroad ,sadece bunlara girersen 4 gb hayatta yetmez.
    Adsl de upload kotadan sayılmıyor.Ama 3g türkcellde upload da kotanı etkilemede.
    ŞAhsen 3g işine hiç bulaşma derim.

• Uçanayı kullanıcısına yanıt
    Bu yüksek ping değeri olumsuz etkiliyor mu oynadığınız oyunu?
  • Ablay A kullanıcısına yanıt
    Yurtlardaki internet içler acısı oluyor genellikle. 3G'den başka alternatif yok ne yazık ki. Ancak söylediğinize göre onun da kârı olmayacak bana...
  • Ben kullandim senide bilgilendirmek isterim. Usb modem'in hizinda sikinti yoktu 4-5 chara kadar acmisligim vardir. Ama usb modemde senin iki secenegin oluyor ve bu secenekler insani delirtiyor Birincisi Edge (yesil isik) ikincisi 3g (mavi isik). Gelecegim yer surasi laptopu oyle bir yere koymalisinki 3gden edgeye surekli gecmemeli. Bende oyle oluyordu surekli yesil mavi yesil mavi bazen dcye kadar yolu olurdu 2 yil onceden bahsediyorum ama suanda nasil arastirmak lazim

• VoxVenti kullanıcısına yanıt
    4-5 karaktere birden girdiğinizde ve 3G aktif durumda olduğunda herhangi bir problemle karşılaşmıyordunuz. Yüksek sayılabilecek bir ping değeri olmasına rağmen; sorunsuz bir şekilde Silkroad oynayabiliyordunuz. Doğru mu anlamışım?
  • quote:

4-5 karaktere birden girdiğinizde ve 3G aktif durumda olduğunda herhangi bir problemle karşılaşmıyordunuz. Yüksek sayılabilecek bir ping değeri olmasına rağmen; sorunsuz bir şekilde Silkroad oynayabiliyordunuz. Doğru mu anlamışım?

Dun dedim ya adamlar vodafone cepnet ile yani 96kbps ile oynuyorlarmis oyunu etkilemiyormus

• quote:

Bu yüksek ping değeri olumsuz etkiliyor mu oynadığınız oyunu?

normal ha 50 ping ha 100 ping sorun olmuyo lag vs.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.