Şimdi Ara

3G ve 3Gs iPhone ANA KONU (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.501
Cevap
9
Favori
473.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apple 2.gen iphona wimax bi koyarsa bomba olur.
  • wimax konusunda Eleman aldı Apple 1 ay önce. Ben wimax'İ 2010'da çıkacak MacTablet'e düşünüyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: soulmate

wimax konusunda Eleman aldı Apple 1 ay önce. Ben wimax'İ 2010'da çıkacak MacTablet'e düşünüyorlar...

O kadar geçmi bekleniyor Mactablet ler ???
  • Evet. 2010. kesin.Lakin klavyeyi bilgisayardan kaldırmak çok zor iş. ve daha büyük ekranda pil tüketimi. Hatta geçen alınan patentin(Ekranın içine gömülü güneş panellimsileri diyelim :P) bu konu ile ilgili olduğu söyleniyor.
  • wimax koysa ne olucak ki dünyada o kadar yaygınlaşmadı hayel kurarken ayaklar biraz yere basmalı biz daha 3g geçemedik hadi bizi bırak ama avrupada bile 3g kullanımı istenilen düzeyde degil o kadar alt yapı yatırımı yapıldı ama istenilen verim alınamıyor wimax için çok erken dünya için bile bu arada mac tablet çalışmaları devam ediyor yakında kokusu çıkar gerçi intelden açıklamalar gelitor apple ile çokklu dokunmatık bir mac üzerinde çalıştıkları ama bakalım 1 sene gibi tahmin ediyorum ben kendilerini tamamen iphone odaklada apple leopard kullanıyorum adam akıllı sistem update bile çıkaramıyorlar sürekli sorunlar çıkıyor forumlar inliyor ama apple hiç ordasında degil hadi hayırlısı
  • süperonline ve fatih belediyesi wimax kullanıyormuş şu an .wimaxli bir telefon var. asus r50a ve r70a lardada kullanıcak.
    http://www.engadget.com/2008/06/07/qisda-showcases-dual-mode-gsm-wimax-compatible-mobile/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 8 Haziran 2008; 21:12:02 >
  • evet ben kullanamazlar demedim bu agı tüm türkiye geneli yaymak ve ticari olarak kullanmak çok masraflı yanlış hatırlamıyorsam 1 anten toplamda 70 mbit baglantı saglıyabiliyordur buda 70 kişiye 1 mbit baglantı demek aynı anda ona görede baz istasyonlarına baglantı çekilmesi lazım teknik alt yapısı çok masrafla o dedigin sitem büyük ihtimalle test çalışmalarıdır büyük ihtimalle

BEN WİMAX GEÇTİM GPRS ÜZERİNDEN AYLIK SINIRSIZ 10 YTLE BAGLANTI VERSİNLER RAZIYIM. HATTA 15'EDE RAZIYIM.
    bu bile benim iphone almam için süper bir cazibe kaynagı olur olsun biraz yavaş olsun ama istedigim kadar mobil alt yapıyı kullanım yok konturum bitti yok fatura ne kadar gelicek korkusundan kurtulim.
  • şimdi bizim herhangi bir cihazımızda wimax oldumu şu an kullandığımız kablosuz modemlere bağlanamazmıyız.gprs konusunda haklısın, edge nin hızı ne kadardı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 8 Haziran 2008; 21:24:23 >
  • Arkadaşlar acaba haziran update'i de iphone 2 ile aynı anda mı çıkacak yoksa update için beklememiz mi gerekecek?
    Tam tarih belli mi update için??? Exchange entegrasyonu benim için çok önemli.

Edit: imla hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malachi77 -- 8 Haziran 2008; 21:24:59 >
  • WİMAX tamamen farklı bir alt yapı kullanır Wİ-Fİ dan wifi'nın yeni versiyonu 806.11 B/G degil N de bile menzil 200 metre civarındadır ama WİMAX de menzil 5 KM kadar çıkar cep telefonu şebeki gibi yani wimax olan bir cihazda WİFİ yoksa modeme yani wifi lı bir cihaza baglanamazsın ikisi bir birinden bagamsız

ÇOK PARDON BİLGİLERİM YANLIŞMIŞ BEN 5 KM DİYE HATIRLIYORDUM 50 KM İMİŞ

DOGRULARI BUDUR

WiMAX (İngilizce'den Worldwide Interoperability for Microwave Access), IEEE 802.16 standartlarını kullanan aletler için bir sertifika işaretidir. IEEE 802.16, IEEE 802'nin 16 nolu kolu olup kablosuz hızlı internet erişimi için öngörülmüştür.
    Verici antenden yaklaşık 50 km mesafeye kadar bir etki alanı ve 75 Mbps indirme hızı olması planlanan bir çeşit kablosuz bağlantı sistemidir. 802.16 olarak da bilinen WiMAX teknolojisinin 2006 yılında piyasaya tam olarak yayılması ve kablo veya DSL internet bağlantılarına bir alternatif olması beklenmektedir. WiMAX uyumlu çiplerin Intel tarafından 2007 ortalarında yaygınlaştırılması beklenmektedir.
    Günümüzde, ABD'de TowerStream veya SpeakEasy gibi şirketler isteyen şirketlere yüzlerce megabitlik kablosuz erişim için WiMAX teknolojisini kullanmaktadır. Buna ek olarak, Winipeg Üniversitesi (Kanada) veya Dalian ve Chengdu gibi Çin firmaları da WiMAX hizmeti vermeye başlamıştır. Şimdilik, WiMAX kullanıcılara değil şirketlere yönelik bir teknolojidir.
    Avrupa Birliği genelinde WiMAX yayını için frekans bandı ayrılması Fransa ve Finlandiya tarafından bloke edilmiştir.
    Ticari açıdan Gerçekçi Rekabet Ortamı : [değiştir]

Özellikle Telekom'a bağlı TTNet'in kablolu erişim altyapısı açısından Türkiyedeki internet erişimini belkemiği diğer bir açıdan sektörün en büyüğü oldugunu düşünürsek GSM operatörleri açısında 4G lisansı ile wimax[[1]] bant genişliği özel şirketlerinde kullanabilmesi piyasadaki liderliginin bir son bulması anlamına gelmektedir, ama henüz lisans ihalesi yapılmadıgı ve kimin alacaği da belli olmadıgı için GSM'cilerin fazla beklenti içine girmemesi gerekiyor.
    Türkiyedeki Kullanım Alanı : [değiştir]

Wimax Teknolojisi kullanılarak yapılandırılan ilk çalışma "Kırıkkale Kent Güvenlik Yönetim Sistemi" (MOBESE) Projesidir. Söz konusu dizayn 39 kamera ve buna dahil 3 ayrı nokta üzerindeki Plaka tanıma sistemini kapsamaktadır. Proje Servus Bilgisayar A.Ş. tarafından bu yıl içerisinde Emniyet Teşkilatının kullanımına sunulacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbenlidayi -- 8 Haziran 2008; 21:33:16 >

• teşekkürler cevabın için cbenlidayı.
    şimdi i2.gen iphona 802.11n koysalarda bir işe yaramıcak değil mi modemdede N olması gerek değilmi
  • evet modemlerinde N desteklemesi lazım yoksa b/g den baglanırsın normal wifi yani benim macbookum da N standartını destekliyor ama aktifleştirmek için apple 5 dolar para isityor bendede N modem yok olsada zaten gerek yok o kadar hıza adsl hızım kaçki bana hiç bir yararı olmucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbenlidayi -- 8 Haziran 2008; 21:34:42 >
  • 2.Jenerasyon iPhone Ana Başlığı (24 Saatten Az Kaldı..)

shady_tr: biliyorsundur ki iPod Touch bile daha iyi wi-fi konusunda iPhone'dan. bence de iyileştirilmeli yani.
  • Gel artık gözüm yollarda kaldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

2.Jenerasyon iPhone Ana Başlığı (24 Saatten Az Kaldı..)

shady_tr: biliyorsundur ki iPod Touch bile daha iyi wi-fi konusunda iPhone'dan. bence de iyileştirilmeli yani.

gavur wi-fi düşünmüyorki

şöyle diyim neredeyse hiçbir amerikan ve japon telefonunda wi-fi bulunmaz(yani samsung, se, motorola hatta blackberry) bunun nedeni adamlarda edge o kadar ucuzki zaten installer dediğimiz olayı bile edge den kullanıyorlar.

bu adamların wifi koymasındaki tek neden telefonun avrupadada kolayca satılmasını amaçlamaktı kanımca. çünkü türkiyede olduğu gibi(gerçi bizde fazla abartılı ama) bütün avrupada edge ve 3g pahalı. yani wifi daha cazip.

demeye çalıştığım iphonedaki wifi sanki biraz öylesine gibi. o yüzden n82 yle karşılaştırmak saçma olur gibime geliyor. çünkü isveçliler kendi ülkelerinde ve en çok telefon pazarladıkları ülke(ülkemizden bahsediyorum)de edgein pahalı olduğunu bildiği için güçlü bir 3g yada ne bileyim edge yongası yerine çok daha iyi ve pahalı bir wifi yongası koyuyor.

• Bence yanlış bu düşünce. Bizdeki mantık yok. Adamların çevresinde bi sürü ağ var.Az çekse noolcak?Edge yavaş bir olay. Onların neti hızlı az çeksede farketmez ki. İphone sonuçta download falan yapan bi olay değil. Ayrıca, wifi hot spot daha yaygın atnt ve starbucks mesela anlaşmalı. Adamlar starbucks'tan atnt hat ile bedava nete girebiliyor. Bizde ne kadar pahalı halbuki starbuckstaki ttnet hotspotlar

Wifi edge'ye göre kaç kat hızlı. Bizdeki nete göre onlarınki kaç kat hızlı. Olay budur. Çok hassas bi çekim gücüne gerek yok ki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

Gel artık gözüm yollarda kaldı

http://www.engadget.com/2008/06/08/wwdc-2008-is-tomorrow-10-00am-pt-1-00pm-et-be-there/

• pardon sorum kaynadı ha cıktı ha cıkacak dıyo herkesde bı cvp atan yok yanı soruya sımdı benım anne ve baba italyadan doneli 1.5 ay oldu yanı bu iphone cıktıktan sonra ben aldım diyelim 2 ayı falan gecicek o pasaportlar tr e giriş yapalı ben bunları kayıt ettiremezmiyim kimi dio 6 ay içine ettireblirsin kimide cık olmaz dio hakikaten bilgisi olan biri cevaplayablirmi
  • BBR kardeşim şu ichat'li resimlere bakıyorum fakat anlayamadığım bir şey var; büyük resimdeki bizim taksici rüstem abi de altta görülen küçük resimdeki kadını çıkaramadım

şaka bir yana biraz düşünmek gerekiyor gerçekten biz nasıl bir millet olduk böyle hepimiz bu teknolojik yeniliklere ve ürünlerine fena kaptırdık. eminim paris hilton'da iphone yoktur da bizde rüstem abi gibilerde maaşının iki katına almış olsa da vardır... hadi canım demeyin... param yokken ben bile almayı düşünüyorum bakalım halimiz ne olacak böyle

• Dostum ben bu pasaport işini iyi biliyorum. Eğer Türkiye'ye girişiniz 1 şubat 2008den sonra ise 1 ay dolmadan kayıt yaptırman gerekiyor ama 1 şubat 2008 den önce Türkiye'ye giriş yapmış birisi için sorun yok kaydını yaptırabiliyor. Bunun nedeni de yeni çıkan yasanın 1 şubat'ı baz almasıdır.Dediğin gibi 1,5 ay olduysa zaten artık çok geç, senin için üzgünüm ...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.