Şimdi Ara

3gb---4gb performans olarak ne kadar farkettirir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir bilgisayar siparişi verdim dell xps.. 4gb ram ile... ancak dell konusunda konuşurken bir arkadaş 4gb ile 3gb arasında oyunlarda bir fark olmadığını söyledi... sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? emin olayım ona göre siparişi değiştiririm

teşekkürler

• evet arkadaşın haklı çok büyük bir fark olmaz genelde photoshop nero gibi rami çok kullanan programlarda faydalı olur
  • 4gb ileriye dönük yatırım olur.Şu anda performans anlamında bechmark(yazım hatası olabilir) testlerinde yüksek puan almaktan başka bi işe yaramaz...
  • yani diyorsunuz ki 3gb ile 4gb arasında oyun oynarken bi fark olmaz?
  • hiç bir şey farketmez bosuna paranı yatırma 2gb bile ayli hayli yeter hele xp kullanıyorsan bende 1.5 gb ram var photoshopta bile kasılamıyor alet

vistada ise 2 gb yeter .

ileriye dönük yatırım işi çok komik.teknolojie ileriye dönük yatırım olmaz olamaz. sen gider en iyi bilgisayarı alırsın 3 ay sonra 500 ytl zararın olur. baskası gider normal ayarda bi bilgisayar alır 3 ayda 100 ytl 150 ytl zararı olur .

bilinçli tüketim için önce ne istedigimizi ve ne için kullanacagımız bilelim.ben bunun hatasını yapmıstım.

haftada bir, ayda bir kullanacagınız çok agır bi program için gidip de 50-100 ytl fazla vermeyin ;)

örnek: 2 sene önce NVIDIA WINFAST 6600GT almıstım 165 dolara

en iyi ekran kartı olsun istedim. neredeyse bütün oyunları full çözünürlükte kalitede oynayabildigimi gördüm.ama oynamıyordum neden çünkü oynamadıgımı bilmeme ragmen en iyisi olsun istedim..

ekran kartını aldıktan sonra gördüm ki ben 165 doları çöpe atmışım, çünkü 100 ytl lik bir ekran kartı kadar bile kullanmıyordum ekran kartını.

dolayısıyla piyasadaki en ucuz ekran kartıyla eş değerdi benim için ,çünkü kullanmıyordum

umarım acıklayıcı olmusumdur

• quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

hiç bir şey farketmez bosuna paranı yatırma 2gb bile ayli hayli yeter hele xp kullanıyorsan bende 1.5 gb ram var photoshopta bile kasılamıyor alet

vistada ise 2 gb yeter .

ileriye dönük yatırım işi çok komik.teknolojie ileriye dönük yatırım olmaz olamaz. sen gider en iyi bilgisayarı alırsın 3 ay sonra 500 ytl zararın olur. baskası gider normal ayarda bi bilgisayar alır 3 ayda 100 ytl 150 ytl zararı olur .

bilinçli tüketim için önce ne istedigimizi ve ne için kullanacagımız bilelim.ben bunun hatasını yapmıstım.

haftada bir, ayda bir kullanacagınız çok agır bi program için gidip de 50-100 ytl fazla vermeyin ;)

en iyi ekran kartı olsun istedim. neredeyse bütün oyunları full çözünürlükte kalitede oynayabildigimi gördüm.ama oynamıyordum neden çünkü oynamadıgımı bilmeme ragmen en iyisi olsun istedim..

ekran kartını aldıktan sonra gördüm ki ben 165 doları çöpe atmışım, çünkü 100 ytl lik bir ekran kartı kadar bile kullanmıyordum ekran kartını.

dolayısıyla piyasadaki en ucuz ekran kartıyla eş değerdi benim için ,çünkü kullanmıyordum

tamamdır arkadaşım teşekkürler.. şimdi dell ile iletişime geçip 4 ten 3 e düşürmek istediğimi söyleyeceğim... bakalım ne dicekler.. bilgisayar üretimde şu anda izleyebiliyorum, inşallah geç kalmamışımdır

• ne demek arkadasım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
    quote:

Orjinalden alıntı: intimidator

quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

hiç bir şey farketmez bosuna paranı yatırma 2gb bile ayli hayli yeter hele xp kullanıyorsan bende 1.5 gb ram var photoshopta bile kasılamıyor alet

vistada ise 2 gb yeter .

tamamdır arkadaşım teşekkürler.. şimdi dell ile iletişime geçip 4 ten 3 e düşürmek istediğimi söyleyeceğim... bakalım ne dicekler.. bilgisayar üretimde şu anda izleyebiliyorum, inşallah geç kalmamışımdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar yeni bir bilgisayar siparişi verdim dell xps.. 4gb ram ile... ancak dell konusunda konuşurken bir arkadaş 4gb ile 3gb arasında oyunlarda bir fark olmadığını söyledi... sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? emin olayım ona göre siparişi değiştiririm

teşekkürler

işletim sistemi kaç bit ?
  • @erencaner +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: .::HANDSOME::.

quote:

Arkadaşlar yeni bir bilgisayar siparişi verdim dell xps.. 4gb ram ile... ancak dell konusunda konuşurken bir arkadaş 4gb ile 3gb arasında oyunlarda bir fark olmadığını söyledi... sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? emin olayım ona göre siparişi değiştiririm

teşekkürler

valla 32 bit gelir herhalde.. ama 64bit e çevirmenin de zor olacağını düşünmüyorum açıkcası.. bu arada değiştirttim ram.i 3gb ile.. sipariş bi 2 3 gün daha geç gelicek ama olsun
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .::HANDSOME::.

quote:

teşekkürler

valla 32 bit gelir herhalde.. ama 64bit e çevirmenin de zor olacağını düşünmüyorum açıkcası.. bu arada değiştirttim ram.i 3gb ile.. sipariş bi 2 3 gün daha geç gelicek ama olsun

iyi yapmışsın.bende o yüzden sordum işletim sistemini

• ram çatlasa pardon taş çatlasa yuzde 7 8 farkeder
    ama ilerde işine yarar arada cok fark yoksa 4 gb tercih et
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.