Şimdi Ara

4.1 Jailbreak sonrası Erase settings ve ekran donması.RESTORE sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Jailbreak yaptıktan sonra yanlışlıkla erase settings yaptım.Böyle birşeyin yapılmaması gerektiğini sonradan öğrendim.Şimdi ekran donuyor telefon açılmıyor.

iPhone3,1_4.1_8B117_Restore.ipsw yu indirdim.
    Tiny umbrella 4.2.1 shsh kaydı var. Hosts dosyam da şu şekilde.Restore yaparken 1600 sorununu alıyorum.shsh ı kullanmadan nasıl restore yapabilirm?Direk restore yapıp downgrade yapmaktan da korkuyorum sonra 4.3 te kalır bide alet..Ne yapmalıyım ben? Yardımlarınız için teşekkürler

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
    #
    # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
    #
    # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
    # entry should be kept on an individual line. The IP address should
    # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
    # The IP address and the host name should be separated by at least one
    # space.
    #
    # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
    # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
    #
    # For example:
    #
    # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
    # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
    # 127.0.0.1 localhost
    # ::1 localhost
    74.208.10.249 gs.apple.com
    #127.0.0.1 gs.apple.com

• 1600 sorununu aldıktan sonra telefon bağlı iken tinyumbrellada "exit recovery" seçeneğine tıklyın. Açılması lazım.
  • Çok geç. SHSH kaydım var nasılsa diyerekten normal restore yaptım.Ancak şu an downgrade yapamıyorum.1604 veriyor
  • SHSH kaydınız olduguna göre

1. Cihazı USB ile bağlayın. iTunesu acın sonra cihazı kapatın. DFU moda alın. Dfu moduna aldığınıza emin olun ekranın kararık olması gerekiyor. DFU modda olması çok önemlidir.
    2. Not defterini yönetici modunda açın. Daha sonra C:\Windows\System32\drivers\etc klasöründeki Host dosyasını açın en alta bunu ekleyin 74.208.105.171 gs.apple.com. ...249 ile biteni silin.
    3. İtunesta çıkan uyarıları onaylayın. Ve shift+restore ile indirdiginiz FW dosyasını gösterin.
    4. En sonda 1013 hatası verecektir. Cihazda itunesa bağla uyarısı çıkacak.
    5. Burada gp ile jb yapın. Böylece cihazınız 4.2.1 JB'li acilacaktir.
    Host dosyasının bir yedeğini almayı unutmayın işlemden önce.
    kly glsn.
  • Tamamdır yapıcam aynen bunları ama önce şunu sorayım.Aktivasyon sim i istiyor şu an normalmidir? Bu işlemlerden sonra tekrar isteyecekmi?
    quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

SHSH kaydınız olduguna göre

1. Cihazı USB ile bağlayın. iTunesu acın sonra cihazı kapatın. DFU moda alın. Dfu moduna aldığınıza emin olun ekranın kararık olması gerekiyor. DFU modda olması çok önemlidir.
    2. Not defterini yönetici modunda açın. Daha sonra C:\Windows\System32\drivers\etc klasöründeki Host dosyasını açın en alta bunu ekleyin 74.208.105.171 gs.apple.com. ...249 ile biteni silin.
    3. İtunesta çıkan uyarıları onaylayın. Ve shift+restore ile indirdiginiz FW dosyasını gösterin.
    kly glsn.

• Eğer at siminiz yoksa snowbreeze 2.2.1 ile custom FW simple modeda hazırlayarak deneyin. En sonda tinyumbrella sitesinden recovery modeden çıkmak için fix recovery deneyin.
    Ya da 1013 uyarısı oldugunda redsnow ile jb yapın. Daha sonra da gp ile jb yaparsınız.
    Bu sekilde aktivasyonu simsiz halledersiniz.
  • 1-Dfu ya ireb vb ile mi almalıyım?
    2-snowbreeze 2.2.1 ile custom FW simple modda hazırlamak konusunda hiç bir fikrim yok
    3-tinyumrella da fix recovery konusunda birşey görmedim
    4-Alet sıfırdı,Sadece aktive edilmiş ve jailbreak yapılmıştı.Satmayı düşünüyorum.Bunları yapıp da mı satmalıyım.Yoksa bu şekilde mi?
    quote:

Eğer at siminiz yoksa snowbreeze 2.2.1 ile custom FW simple modeda hazırlayarak deneyin. En sonda tinyumbrella sitesinden recovery modeden çıkmak için fix recovery deneyin.
    Ya da 1013 uyarısı oldugunda redsnow ile jb yapın. Daha sonra da gp ile jb yaparsınız.
    Bu sekilde aktivasyonu simsiz halledersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. Elle ya da ireble olabilir.

Telefonumuzu DFU moduna almak için.
    * Bağlantı kablosu ile USB’den bağlayın.
    * Cihazınızı kapatın.
    * Power+Home bu iki tuşa aynı anda basıyor ve 10sn. kadar basılı tutuyoruz.
    * Power butonundan çekiyoruz ama "Home" yani menü butonuna basmaya devam ediyoruz.
    * Bilgisayarımız 15-20 sn sonra tepki verecek olmasına rağmen 10sn. daha basılı tutup parmağımızı bu butondan da çekiyoruz.Eğer iphone ekranı kararık ise DFU modundasınızdır.

2.http://www.ucandairem.com/jailbreak-unlock/sn0wbreeze-2-2-ile-baseband-koruyarak-ios-4-2-1-guncelleme-resimli/
    3.http://cache.firmwareumbrella.com/downloads/fixrecovery-win.zip#
    4. Satacaksanız en azından açılır kapanır bir şekilde aktivasyonu yapılmış halde olursa mantıklı olabilir.

• Hocam süpersin.Şu anda başladım bunları yapmaya.Host u değiştrmeyti başardım derken 249 ile biten kendi kendine yeniden geliyor.silinmiyor

ayrıca /etc klasöründe

hosts
    hosts.umbrella
    lmhosts.sam
    networks
    protocols
    services

dosyaları var. ve hosts dosyamın sonu da

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
    # 127.0.0.1 localhost
    # ::1 localhost
    74.208.10.249 gs.apple.com
    #127.0.0.1 gs.apple.com

şeklinde bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusvar -- 29 Mart 2011; 14:21:19 >
  • Host dosyası aşağıdaki şekilde olmalı.
    Daha önce dediğim gibi not defterine sağ tıkla yönetici modunda aç. Aç deyip klasör yolundan host dosyasını editleyin sonra kaydedip kapatın.

4.1 Jailbreak sonrası Erase settings ve ekran donması.RESTORE sorunu
  • Hosts dosyası tamam.Verdiğiniz linklerdeki uygulamalar tamam.Custom Fw hazırlama olayı tamam.Ancak 1600 hatasını yine alıyorum.Yaptığım olay da şu şekilde

Tinyumbrellayı açıyorum.Daha önceden kaydettiğim 4.2.1 shsh ı görüyorum ve start tss server diyorum.
    İtunes da shift+restore kombinasyonu ile snowbreeze ile simple mode da oluşturduğum 4.2.1 i gösterip recover diyorum.Bir süre sonra 1600 hatası geliyor.
    Orjinal 4.2.1 i yüklemeyi denediğimde ilk yazdığınız gibi 1013 hatasını alıp jailbreak yaptım ve aktivasyon ekranı tekrar geldi.tiny umbrella ya bağladığımda versiyonumun 4.2.1 e düştüğünü baseband in 04.10.01 olduğu yazdı.
    Custom fw i yuklemeye çalıştığımda neden hata alıyorum?
    Bu arada gerçekten çok teşekkür ederim
  • quote:

SHSH kaydınız olduguna göre

kly glsn.

Bu maddeleri takip edersen problem çözülür. Burada tinyumbrella gibi bir ibare yok.

• 1015 sorunu var cydasis jb var restore atttim telefonu acamadi bir daha usb ve itunes isarti cikti lutfen yardimci olun arkadaslar
  • Hocam mükemmelsin.Oldu.4.2.1 - 04.10.01 baseband oldu fakat.Normalmidir? 4.1 - 02.10 ken almıştım shsh kayıtlarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusvar -- 29 Mart 2011; 17:18:53 >
  • Anladığım kadarıyla önce update daha sonra benim yontemimle 4.2.1 downgrade yapmışsınız. Cihaz simkilitli degilse problem değil. Sim kilitli ise geveyin şu anda 04.10.01'i unlock yapabildiği görünüyor.
    http://www.redmondpie.com/unlock-4.3.1-iphone-4-04.10.01-baseband-with-gevey-sim/

Aman diyim bundan sonra BASEBANDİNA sahip ol:)
    İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphancantankan
    1015 sorunu var cydasis jb var restore atttim telefonu acamadi bir daha usb ve itunes isarti cikti lutfen yardimci olun arkadaslar

Tiny umbrella ile Exit recovery yap.
  • Cihaz simkilitli.Shsh kaydı var nasıl olsa yeniden düşebilirim sanmıştım.Olmuyor mu gerçekten? Yoksa ben mi beceremedim?Satıcam zaten bunu.Denerken ayarlarını oynamışımdır,sattığım kişiye iyilik olsun diye erase settings yapayım derken böyle bişey geldi başıma :) Çok teşekkür ederim herşey için
    quote:

Anladığım kadarıyla önce update daha sonra benim yontemimle 4.2.1 downgrade yapmışsınız. Cihaz simkilitli degilse problem değil. Sim kilitli ise geveyin şu anda 04.10.01'i unlock yapabildiği görünüyor.
    http://www.redmondpie.com/unlock-4.3.1-iphone-4-04.10.01-baseband-with-gevey-sim/

Aman diyim bundan sonra BASEBANDİNA sahip ol:)
    İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusvar -- 30 Mart 2011; 0:20:58 >

• Sonuç hakkında paylaşımda bulunduğun için ben teşekkür ederim.
    JB'li cihazlarda erase settings yaptığımızda maalesef cihaz açılamaz hale gelir:(
    Daha sonra tiny actım zannedip update yaptıysan baseband yükselmiş olabilir. Baseband yükseldi mı geri dönüş yok.
    Sonuçta alan arkadas su an için öyle ya da böyle gevey alacaktı.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 30 Mart 2011; 0:49:01 >
  • Aynen.Gerçekten çok teşekkür ediyorum.Böyle doğru bilgileri bir arada toplayıp bi kaynak oluşturulsa sitelerde ne güzel olur.Heryerde çöp bilgi dolu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.