Şimdi Ara

4:3 de tam ekran yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
34.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar. Biraz önce windows 10 Pro'ya geçiş yaptım. Windows 7 de 4:3 1024x768'de tam ekran oynuyordum. Windows 10'da 4:3 1024x768 yaptığımda ekran kenarlardan kesiliyor. Notebook'da oynuyorum. Widescreen 16:9'a aldığımda sorun çözülüyor elbette ama orada da istediğim çözünürlükte yani 1024x768'de oynayamıyorum seçenek olmadığı için. Bu durumu nasıl çözerim

• Yapay Zekanın Yanıtı

4:3 Oranında Tam Ekran Yapma Rehberi

4:3 ekran oranı, eski CRT monitörlerde ve bazı laptop'larda yaygın olarak kullanılan bir en boy oranıdır. Günümüzde çoğu ekran 16:9 en boy oranına sahip olduğundan, 4:3 oyunlar ve programlar genellikle tam ekranda düzgün görünmezler. Bu kılavuzda, 4:3 ekran oranında tam ekran oynamanıza veya çalışmanıza yardımcı olacak adımları açıklayacağız.

GPU Ölçeklendirmesini Kullanın

NVIDIA ve AMD gibi grafik kartı üreticileri, 4:3 içerikleri tam ekranda görüntülemek için ölçeklendirme seçenekleri sunar. Bunları kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:

• NVIDIA GPU'nuz varsa NVIDIA Kontrol Panelini açın.
    • "Ekran" sekmesine gidin ve "Ölçeklendirme" seçeneğini bulun.
    • "Tam Ekran Ölçeklendirme" seçeneğini etkinleştirin.
    • "En Boy Oranını Koru" seçeneğini işaretleyin.

Oyunlar ve Programlar İçin Ölçeklendirme Modunu Geçersiz Kılın

Bazı oyunlar ve programlar, grafik kartınızın ölçeklendirme ayarlarından bağımsız olarak kendi ölçeklendirme modlarını kullanır. Bunu geçersiz kılmak için aşağıdaki adımları izleyin:

• Oyun veya programın yapılandırma dosyasını bulun.
    • "Ölçeklendirme" veya "Tam Ekran" ile ilgili bir ayar arayın.
    • Bu ayarı "Kapalı" veya "GPU" olarak değiştirin.

Özel Çözünürlük Oluşturun

Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, monitörünüz için özel bir 4:3 çözünürlük oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

• Windows Ayarları'nı açın.
    • "Sistem" sekmesine gidin ve "Ekran" seçeneğini seçin.
    • "Gelişmiş Ekran Ayarları"nı tıklayın.
    • "Özel Çözünürlük Oluştur" düğmesine tıklayın.
    • 1024x768 gibi 4:3 bir çözünürlük girin.
    • "Tamam"ı tıklayarak çözünürlüğü oluşturun.

Önemli Notlar

• Bazı eski oyunlar ve programlar 4:3 ekran oranını desteklemeyebilir.
    • 4:3 tam ekran, modern 16:9 monitörlerde siyah çubuklara neden olabilir.
    • GPU ölçeklendirme, bazı oyunlarda performans düşüşlerine neden olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SupaNvaderyoutube
    HOW TO SETUP 4:3 STRETCHED CS:GO ! LAPTOPS & DESKTOPS ! (INTEL / NVIDIA)
    https://www.youtube.com/watch?v=WtQTdujoeuI

Bu videoyu bakın bi hocam yardımcı olabilir
  • hocam laptopunuz full hd mi? benimki hd win 8.1 de dediğiniz olayı yapabilir miyim merak ettim
  • Ekran kartı sürüsünde display kısmında bende o seçenekler yok maalesef hocam kendimce geçiçi bir çözüm buldum şuan için.Masaüstünü 1024 yapıyorum oyuna girerken o şekilde hallediyorum
  • Evet hocam Full hd
  • nvidia ekran kartı ise , nvidia kontrol panelisini açın > sol tarafta Masaüstü konumunu ve boyutunu ayarlayın var ona tıkla. > açılan yerde tam ekran i seçin ve Oyun ve programlar tarafından belirlenen ölceklendirme modunu geçersiz kıl var onu işaretleyin. > UYgula diyip çıkın
  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    Nvidia denetim masasında o seçenekler bende yok hocam.Sadece bu seçenekler var tek sekme şeklinde. Intel HD grafik üzerinden yapılacağını anlatmışlar fakat denilenleri harfiyen yapmama rağmen sorunu çözemedim
    -Görüntü ayarlarını ön ayarları yap
    -3D Ayarların yükseltilmesi
    -PhysX yapılandırması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran karti driveriniz cok eski o zaman onu bi guncelleyin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı driverını sürekli güncel tutarm son sürümü dün indirdim hocam
  • nvidia denetim masasında sadece 3d vardır intel kartdan dolayı bu bir sorun degil eskiden intel denetim masasından 8.1 de 1024 tam ekran ölçeklendir yapınca geri eski çözünürlük yapınca oyunlardada siyah bar olmuyordu ama artık 1024x768 tam ekran yapıp eski çözünürlük dönünce olmuyor.Sanırsam intel family için update gelicekmiş w10'a o update ile çözülcek diyenler vardı reddit'de.
  • ayni sorun bendede var w10a gecmiştim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.