Şimdi Ara

!!!4.5 ghz Fx6100 vs İ7 2600k Default Mini Kullanıcı İncelemesi !!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
7.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada yapılacak testin amacını iyi anlatmak önemli. Şimdi amaç salt işlemci farkını ortaya koymak değil ki yada olmamalı, en azından ben öyle bir test beklemiyorum ve faydası olacağını sanmıyorum.

Bizler pc leri evimizde ne amaçla kullanıyoruz?

1- İnternet (Test yapmaya bile değmez)
    2- Azda olsa ofis proğramları (Test etmeye değmez)
    3- Video, müzik dinleme/izleme (Teste gerek yok)
    4- Oyun (En azından beni ilgilendiren can alıcı nokta, test istemekteki yeğane sebebim)

Şimdi bu yukarıdakiler dışında evinde farklı işler için pc kullanan kişi çok azdır ve onlar zaten ihtiyaçlarını giderecek bir sistemi ya kurmuşlardır ya da neyin isteklerini karşılayacağını biliyorlardır. Bu kişiler zaten işlerinde uzmanlaşmış olduklarından bizim yapacağımız testlerede çok ihtiyaçları olacağını sanmıyorum.

Burada testin esas amacı oyunlarda işlemcinin etkisini bulmak olacak. Bunun için öncelikle işlemciyi engellemeyecek bir Ekran kartımız olmalı. Örn; GTX690 ya da 670/680 slı ya da 7950/7970 cf düzeneği gibi.

Şimdi neden düşük çözünürlük kullanmayacağız? Tamam yüksek çözünürlük, yüksek grafik ayarları ve yüksek aa-af seçimlerinde performans cpu dan çok gpu tarafından belirlenecek ama zaten bizim amacımız (ya da benim beklentim) bu noktada işlemci faktörü ne kadar etki ediyor onu anlayabilmek.

Çünkü zaten orta-üst ya da üst seviye bir sistem toplayan hemen herkes oyunlarını dediğim ayarlarda oynamak istiyor. Bu durumda bir kullanıcı sistem toplarken hangi işlemciyi seçmeli? Testin amacı bu olmalı. Ha arada belki 3-5 fps belki 20-30 fps farklar çıkacak oyunlar olabilir. Oyun yelpazesi ne kadar geniş tutulursa, sonuç o kadar sağlıklı olacaktır.

• Sağ köşede yazan FPS yüksekte olsa işlemci bağımlı oyunlarda AMD işlemciler akıcı bir oyun deneyimi sunamıyor. Sorunun can alıcı noktası burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Sağ köşede yazan FPS yüksekte olsa işlemci bağımlı oyunlarda AMD işlemciler akıcı bir oyun deneyimi sunamıyor. Sorunun can alıcı noktası burada.

Oralara da girersek bunu hem ekran kartı hem işlemci bazında ayrı ayrı ele almalıyız. Akıcılık işin içine girdiğinde bunu çözmek için yapılacak bir testin altına girmek bu misyonu yüklenmek ağır iş. Hem çok zaman lazım hemde bunu izah edebilmek için çok uğraşmak lazım.

Salt fps değerlerinden oluşacak bir sonucu bile kabul etmeyecek koca bir kitlenin olduğu düşünüldüğünde helede.
  • @yv
    Eski kullanıcı adı: Karacabey
    Karacabey adı daha iyiydi

yapılan testlerde aynı fiyat seviyesindeki işlemcilerin testi yapılırsa daha inandırıcı olur

6100 ile, (Pentium, İ3, K serisi olan olmayan İ5 işlemciler varken) 3570K ile test yapılırsa olmaz.

Pentium ile de 4x00, 6x00, 81xx 8320 vb varken) 8350 ile test yapılırsa olmaz

işlemci farkını ortaya çıkarmak için test yapıldığın da diyelimki 6100 ile 2500k test edildi, arasında fark olmadığı anlaşıldı
    tabi 6100 alacağız niye fazla para verelimki.
    peki 6100 ün fiyatında işlemci almak isteyen birisi intelden hangisini alacak? Pentium mu, İ3 mü, k serisi olmayan İ5 mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 29 Aralık 2012; 10:46:41 >
  • Zaten bu soruların cevabını bu test verecek. Mümkün olduğunca çeşitli işlemci ile yapılabilirse testler kafamızdaki soru işaretlerinin çoğu silinecek düşüncesiydeyim.

Çünkü site testlerine güvenmedim bugüne kadar. Hep kullanıcı testlerini daha değerli gördüm, o nedenle bu kadar geniş kapsamlı (inşallah bi aksilik olmaz) bir kullanıcı testi benim için makbul olan testtir.
  • quote:

Sağ köşede yazan FPS yüksekte olsa işlemci bağımlı oyunlarda AMD işlemciler akıcı bir oyun deneyimi sunamıyor. Sorunun can alıcı noktası burada.

genel itibari ile bu konudaki deneyimler faklı zamanlarda farklı pclerde yapılan testler oluyor atıyorum siz kendinize i5 bir makina topluyor üzerine iyi ramler iyi anakart iyi ekran kartı alıp koyuyorsunuz bilgisayarınız temiz arka planda çalışan birşey yok.

sonra amd si olan bir arkadaşınıza gidiyorsunuz oyun oynuyorsunuz bir bakıyorsunuz donma var. iyi de bu makinanın rami ne anakartı ne windows ne derece temiz bilme şansınız var mı ? nereden bakasanız 10 senedir evimde amd sistemler kullanıyorum dışarıda ise intel (serde Amigacılık var alternatifler her zaman daha çekici gelir bana... ) ama denk sistemlerde öyle aman o donuyor bu uçuyor gibi bir durum kendi adıma yaşamadım ama tabi gidip de sidik yarışıda yapmadım benimki 98 fps veriyor o 96 fps veriyor bastık yahuuu gibisinden :)

yukarıda ve farklı topiklerde defalarca dediğim gibi amd yapısal olarak oyun konusunda intel ile arasında yapısal farklılıkları nedeniyle düşük performans verir,

siz bir oyun firması olsanız
    önünüzde kullancı kitlesinin %75inde intel %25 inde AMD olduğuna dair bir bilgi varsa oyununuzu hangisine göre optimize edersiniz ? normal olarak intel için edersiniz. AMD bu noktada üstün performans vermeyi vaad etmiyor zaten kendi yayınladıkları testlerde böyle bir durum yok adam diyor ki beni ucuza alırsın fx 6300 vatanda 276 TL aynı fiyata i3 3240 işlemci alırsın oyunda 1 2 fps aşağıda yada yukarıda kalırsın uygulama bacağında i5 performansı alırsın.

daha fazla kafa patlatmaya işkembeden sallamaya filan gerek yok paran varsa alırsın i5 paşa paşa kullanırsın bütçen sınırlıysa alırsın 6300 yine paşa paşa kullanırsın yok öyle biri uşuyor biri takılıyor 63 fps 63 fps die hızlı 63 fps yavaş 63 fps diye bir şey yok

adı üzerinde saniye başında düşen kare sayısı (Frame per second).

• quote:

İşlemcilerin oyun performansını tespit edebilmek için, İşlemciye yüklenen (Starcraft II, Just Cause 2, Elder Scrolls V: Skyrim, World In Conflict vb işlemci gücü gerektiren) oyunların testleri gerekir.

yoksa 6100 ile 3570k aynı

pentium ile 8350 aynı deriz

çarşaf çarşaf diğer sitelerden kopyalanan test sonuçları örnekleri ile başbaşa kalırız.
  • Şimdi farklı düşünceler geliyor, her zaman severim farklı fikirleri. Bende şöyle söyleyeyim, işlemci performansını ön plana çıkaracağız diye GTX690 yada 670 Sli yada HD7950 CF kullanmak zorunda değiliz. Bir kaç kişi hariç, yorumlarını dikkate aldığımız kişiler uzun zamandır bu işin içinde olan deneyimli kişiler. Söylediğimi anlarlar muhtemelen. Test etmeyi düşündüğüm işlemcilerde Amd de max. sınır belli zaten 460TL ye max. amd cpu fiyatı ile FX8350 var. Ama bizim ulaşmamız gereken kitle GTX670 Sli kullanacak kitle değil. GTX670 Sli kullanacak kitle zaten en düşük 3570K alıp 5Ghz kullanacakkitledir, bizim test edeceğimiz işlemcilerle işi olmaz. Ben tek HD7970'i yeterli görüyorum ama yok biz tatmin olmayız gözümüz doymaz derseniz 2.sinide temin etmeye çalışırız ne yapalım.

@ OPTİMİST ,

Söylediğin çok çok farklı bir nokta. Bunun ayrımını yapabilmeyi anlatmak mümkün değilki insanlar bunu algılayabilsin. Ben şahsen böyle bir işin altına girmem çünkü olaya farklı bir açıdan bakıyorum. 5 Saatte bitirip atacağım bir oyunun amd ile sorunlu olan uyumu çokta umrumda değil. İstediğim çözünürlükte tatmin ediyorsa problem olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 29 Aralık 2012; 11:06:03 >

• 670 sli desteği verebilirim teste

@Chris Brown

üstad detaylı bir açıklama atabilirsen zamanın olunca test yapacağınız donanımla ve yazılımlarla gereken yardımı yaparım
  • Pm attım hocam aklımdakileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

quote:

İşlemcilerin oyun performansını tespit edebilmek için, İşlemciye yüklenen (Starcraft II, Just Cause 2, Elder Scrolls V: Skyrim, World In Conflict vb işlemci gücü gerektiren) oyunların testleri gerekir.

yoksa 6100 ile 3570k aynı

pentium ile 8350 aynı deriz

çarşaf çarşaf diğer sitelerden kopyalanan test sonuçları örnekleri ile başbaşa kalırız.

zaten sıkıntı o ya o testlerde amd yi bir kenara at amd yok öyle bir marka say 2500 tl lik i7 işlemci ile 400 tl lik intel işlemci arasında 2 fps fark çıkıyor bu sonuca göre i7 3960x kötü bir işlemci diye mi nitelendireceğiz, yoksa i3 i5 den iyi çıktı diye en iyi işlemciyi i3 mü sayacağız anlatmaya çalıştığım nokta bu benim.

oyun testi işlemci performansını hiç bir zaman yansıtmıyor i5 3570k ile i7 2600k arasında işlemci gücü olarak %30 luk bir fark var aslında ama oyunlar işin içine girince i5 3570 i7 2600 k nın üzerinde performans vermekte. ha salt oyun mantığında işi ele alırsak günün sonunda alınabailcek en iyi işlemci i5 şuan ama ekonomi işin içine girdiğinde denklem içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

i3 de oyunlarda yeteri kadar performanslı ama adam başka bir iş yapmaya kalktığı zaman bu iki işlemci arasında da oyunlarda görülemeyecek yaklaşık %30luk fark söz konusu.

işlemci seçecek kişinin bütçesini ve oyun dışında ne yapacağını da hesabını yapıp ona göre hareket etmesi gerekiyor. bu noktada AMD eleştirilmeyi hak edecek bir işlemci değil 6000 serisi oyunlarda yeteri kadar iyi uygulama tarafında ise gayet yeterli bir performans sergiliyor.

testlere bakınca da i7 yi oyun için almanın hiç bir manası da yok...

i3 almaya parası yetecek adama da kimse kusura bakmasın 6000 serisi önermek gayet doğru fiyatı aynı çünkü üzüerine 150 -200 daha koy i5 al temenniden öteye gitmez ki zaten 150 200 daha koysa i5 mi 8350 mi deseler ben yine 8350 nin doğru tercih olacağını savunurum, bilgisayar denen şey oyundan ibaret değil çünkü...

herkes vray ile çalışacak değil ama salt işlemci gücünün etken olduğu için referans versin fiyatlar eşit sayılır
    8350 = 392 TL
    i5 3570k = 450 TL ( vatan fiyatları)

i5 3570 in render süresi 327 sn
    8350 nin redner süresi 231 Sn
    arada :96 saniye var ben bunu video için kullanacaksam 10 saniyelik bir bir animasyonda 250 kare render alınması gerekir ki aradaki süre farkı 24000 sn fark çıkar bu 400 dakika yani yaklaşık 6 saat 30 dakikaya tekbaul eder amd de 16 saat sürecek olan bir sahneyi 22,5 saatte render alayım ?

• quote:

quote:

AMD FX işlemciler arasındaki oyun performans farkları çekirdek sayısının fazla olduğundan değildir.
    Saat hızı yüksek olan AMD FX işlemciler oyunlarda daha fazla performanslıdır. ister 4 çekirdek olsun, ister 8 çekirdek

Core İ5 / İ7 işlemcilerin saat hızı düşük olan ile saat hızı yüksek (hızaşırtılmış) olan işlemciler arasında oyunlarda (fazla) performans farkı yoktur.

Core İ5 ile İ7 işlemciler arasındaki fark: İ7 işlemciler Hyper-Threading (işparçası) özelliği sayesinde 8 çekirdek gibi kullanılır

Güncel oyunlar çok (dört'ten fazla) çekirdekten yararlanmadığından işlemcinin Core İ7 olması, 8 çekirdekli (FX 83xx) olması önemli değildir.

Çoklu işparçası destekleyen (grafik tasarım, video düzenleme, render, profesyonel amaçlı vb) uygulamalar / yazılımlar kullanıyorsanız core İ7 veya FX 83xx alabilirsiniz.

Üst seviye ekran kartları ile Core İ5 3470

Orta seviye ekran kartları ile Core İ3 / Fx 6300

Giriş seviyesi ekran kartları ile Pentium G860

bu kadar

Hızaşırtma meraklıları Core İ5 3570K

özet

4.6ghz'de çalışan bir fx 4100 4ghz'de çalışan bir fx 8320 kadar performans veremez aradaki çekirdek farkıda oldukça önemli.
    Bu arada hızaşırtma merakı olan adam 3570k almaz 3570k 5ghz kullan bakayım gör sıcaklıkları Ama fx 8xxx bir işlemciyi 5ghz'de kullansan bile çok ısınmaz orta halli bir hava soğutma ile kullanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Pm attım hocam aklımdakileri.

çok süper olacak anladığım kadarıyla yok böyle bir test tabiki bu sabırı göstereceğin için tebrik etmek lazım dostum
  • İnşallah güzel olur aklımdakileri uygulayabilirsem. Zorda kalınca bir kaç kişinin kapısını çalarım zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

4.6ghz'de çalışan bir fx 4100 4ghz'de çalışan bir fx 8320 kadar performans veremez aradaki çekirdek farkıda oldukça önemli.
    Bu arada hızaşırtma merakı olan adam 3570k almaz 3570k 5ghz kullan bakayım gör sıcaklıkları Ama fx 8xxx bir işlemciyi 5ghz'de kullansan bile çok ısınmaz orta halli bir hava soğutma ile kullanılabilir.

4300 ile 8320 oyun performansları aynı

AMD işlemcileri, i5 işlemci oyun performansını almak için hızaşırtma yaparsın

Saat hızı düşük olan Core İ5 işlemciler ile saat hızı yüksek (hızaşırtılmış) olan Core İ5 işlemciler arasında oyunlarda (fazla) performans farkı yok ki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

4300 ile 8320 oyun performansları aynı

AMD işlemcileri, i5 işlemci oyun performansını almak için hızaşırtma yaparsın

Saat hızı düşük olan Core İ5 işlemciler ile saat hızı yüksek (hızaşırtılmış) olan Core İ5 işlemciler arasında oyunlarda (fazla) performans farkı yok ki

Ona bakarsan i3 ilede çoğu oyunda i7 performansı alırsın.
    Fx 4300 ve fx 8320'ye 2 tane 7970 veya gtx 680 takarsan anlarsın aradaki farkı aynı şekilde i3 içinde geçerli bu.

Fx 8350 + 7970
     !!!4.5 ghz Fx6100 vs İ7 2600k Default Mini Kullanıcı İncelemesi !!!

Fx 8350 + 7970 Crossfire
     !!!4.5 ghz Fx6100 vs İ7 2600k Default Mini Kullanıcı İncelemesi !!!

• Güncel oyunlar çok (dört'ten fazla) çekirdekten yararlanmadığından 4300 ile 8320 performansı aynı

Saat hızı düşük olan Core İ5 işlemciler ile saat hızı yüksek (hızaşırtılmış) olan Core İ5 işlemciler arasında oyunlarda (fazla) performans farkı yok

diyorum

sen İ7 den örnek veriyorsun
  • @Mystik sen sistem panelinin resmini atarmısın bu kadar atıp tutuyon işlemci ekran artı olarak ne kullanıyorsun merak ettim veya bir kaç güncel oyun testi yap istersen karşılaştırmalı olarak ta yazarız toplam sistem güç tüketim değerine kadar
  • şu sitede (linkte) 6 oyunun testleri var
    hızaşırtma testleri de var. ekran kartı 7970

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-fx-pentium-apu-benchmark,3120.html

yorumlarımı yazarken böyle sitelerden faydalanıyorum,
  • Aslında kendi yaşadığım deneyimlerden yola çıkarak akıcılık konusuna değindim, Daha önce değişik aralıklarda x4 965 Be ve x4 955Be kullandım. bir ara core duo e4300'ü saymazsak, Sandy Bridge çıkana kadar hep Amd kullandım. Amd'den i5 2400'e geçtim, sonta tekrar Phenom x4 platformuna geçtim. Bu konuda hatırı sayılır deneyimim var fakat tabiki profesyonel manada bir çok oyunla yapılan ve diğer kullanıcıların deneyimini yansıtan bir teste göre benim deneyimlerim sınırlı kalacaktır.. Ben kişisel olarak kafam rahat olsun, işlemci limitine takılmayayım diye i5 3570K kullanıyorum, yoksa Phenom yada Fx serisi FP olarak daha başarılıdr tabiki..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.