Şimdi Ara

4.5g full ama telefonla arama yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonum 4.5g interneti full çekiyor ama arama yapamıyorum. Birini aradığımda 3g yazıyor yukarıda ama arama yapamıyorum bağlanamıyor. Telefonu manuel 2gye alıp arama yapmam gerekiyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? Telefonum Xiaomi Mi 9t

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonun 4.5G Bağlantısına Rağmen Arama Yapamıyorsan İşte Yapman Gerekenler

4.5G bağlantısına sahip olmana rağmen telefonunla arama yapamıyorsan, bu sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsin:

• Cihazını Yeniden Başlat: Cihazını yeniden başlatmak, geçici hataları giderebilir ve sorunu çözebilir.
    • Ağ Ayarlarını Sıfırla: Ağ ayarlarını sıfırlamak, bozuk bağlantıları onarabilir. Ancak, bu işlemi yapmadan önce Wi-Fi şifrelerini ve diğer bağlantı bilgilerini not ettiğinden emin ol.
    • SIM Kartını Çıkar ve Yeniden Tak: SIM kartını çıkarıp yeniden takmak, kart ile cihazın bağlantısını yenileyebilir.
    • Operatörünle İletişime Geç: Sorun devam ediyorsa, operatörünle iletişime geçip şebeke arızası olup olmadığını kontrol etmelisin.
    • Cihazın Güncellemelerini Kontrol Et: Cihazın yazılımının en son sürüme güncellendiğinden emin ol. Güncellemeler genellikle hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler içerir.
    • Uygulamaları Kapat: Arka planda çalışan bazı uygulamalar arama yapmayı engelleyebilir. Tüm arka plan uygulamalarını kapatmayı dene.
    • Uçak Modunu Açıp Kapat: Uçak modunu açıp kapatmak, şebeke bağlantısını yenileyebilir.
    • Cihazını Güvenli Modda Başlat: Güvenli modda, yalnızca temel uygulamalar çalışır. Sorunun üçüncü taraf bir uygulamadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmek için cihazını güvenli modda başlatabilirsin.

Bu adımları takip ettikten sonra sorun devam ediyorsa, cihazının donanımsal bir sorunu olabilir. Bu durumda, cihazını yetkili bir servis merkezine götürmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İmei atarken şebeke ayarları ile oynamış olabilirler . yazılım atarak düzelebilir

*#*#4636 #*#* bu kod ile açılan sayfada telefon bilgilerine tıkla 1 ve 2 kısmında tercih edilen ağda ne görünüyor ona bak

lte/td-scdma/umts seçilimi bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

İmei atarken şebeke ayarları ile oynamış olabilirler . yazılım atarak düzelebilir

*#*#4636 #*#* bu kod ile açılan sayfada telefon bilgilerine tıkla 1 ve 2 kısmında tercih edilen ağda ne görünüyor ona bak

lte/td-scdma/umts seçilimi bakın
    hocam orada yazdığın şey seçiliydi. biraz araştırma yaptım td-scdma sanırım çinin 3g teknolokisiymiş. Sanırım sorun 3gde. Otomatikteyken arama yapınca 3gye atıyor ama sanırım 3g bu bölgede çekmiyor . Burayı lte/gsm olarak kullanma şansım var mı?
  • Bykclk kullanıcısına yanıt
    VoLTE açacaksın o zaman 4g üzerinden konuşacaksın operatörün hangisi bilmiyorum. Rom ile düzelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Turkcell hattim. Volte acmak icin musteri hizmetlerini aramK yeterli mi?

açık değilse HDSES yazarak 2200 yollayın kabul etmez ise sim kartınızı başka cihaza takın yollayın

ayarlar sim kartlar ve mobilağlar operatör adına tıkla volte kullan yazan yeri açın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bykclk

Turkcell hattim. Volte acmak icin musteri hizmetlerini aramK yeterli mi?
    volte açmak için hdses yazıp 2200'a göndereceksin ama bunu turkcellin volte desteği olduğunu bildiği bir telefondan yapman lazım, senin telefonun bunlardan biri değil. örneğin iphone 7 bir telefona hattını takıp SMS gönder aboneliğin başlayınca kendi telefonuna tak hattını öyle volte kullanabilirsin

Apple
    IPHONE 6
    IPHONE 6 PLUS
    IPHONE 6S
    IPHONE 6S PLUS
    IPHONE 7
    IPHONE 7 PLUS
    IPHONE SE
    IPHONE 8
    iPhone 8 Plus

General Mobile
    GM 5 PLUS

LG
    G4
    G5
    K10
    V20
    G6

Samsung
    GALAXY S7
    GALAXY S7 EDGE
    GALAXY S6
    GALAXY S6 EDGE
    GALAXY S8
    GALAXY S8 PLUS
    GALAXY NOTE 5

Turkcell
    T80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 29 Nisan 2020; 18:5:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Karsidakinin de volte acik olmasi gerekiyormus bu volte teknolojisinden haberdar olan az kimse var gene benim sorunun cozulmeyecek. 4g cekmiyorsa direk gsme baglansa telefon sorun cozulecek cunku 4g acikken arama yapmaya calisinca telefon 3gye baglanmaya calisiyor

hayır karşıdaki kişide volte olmasına gerek yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    O zaman iyi deniyeyim. Benim telefon mi 9t ama iphone kullanan yok etrafimda . Volte acmanin garantiyle bir alakasi yok degil mi

hayır garatiyle alakası yok
    bir şekilde hdses servisine abone oldun diyelim telefonunda Volte aktif etmek için ayarlara girip Sim kartlar ve mobil ağlar bölümüne gir Volte kullan seçeneği varsa aktif et yoksa *#*#86583#*#* tuşlayıp tekrar bak ayar gelmiş mi diye
    hatta şimdi de bakabilirsin öyle bir ayar var mı yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 29 Nisan 2020; 20:49:51 >
    Turkcellde mobil operator uzerinden aldim. Sonra tuslamayla ayarlar ekranina getirdim. Suan sag yukarida volte yaziyor

olmuş o zaman hayırlı olsun

Sagolasin. İs yerinde deneyecegim direk 4g uzerinden bu sekilde konusabilirsem olayi cozmus olurum. Bu sorundan muzdarip cok insan var onlara da volte varsa yardimci olurum

Senin sorunun telefon kaynaklı aslında 2g ye geçmesi lazım eğer ki çekiyorsa. Band20 yayını geliyorsa 3G de az da olsa gelmesi yoksa direk seni 2g ye atması lazım. .

Senin bulunduğun yerde bu sorunu yaşayan Turkcell kullanıcılarının telefonu hangi marka ?

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Bir tanesi xiaomi ama vodofonedeyken sorun yasamiyormuş turkcell e gectikten sonra sorun olmaya baslamis. Bana soylediginiz o ayar kisminda gsm secili degil o dikkatimi cekti lte/gsm olarak ayarlayabilseydim iyi olurdu.

VOLTE üzerinden HD ses ile görüşebilmek için iki tarafın da Turkcell kullanıyor ve VOLTE si aktif olması gerekiyor. Karşı taraf Turkcell değil ise görüşme 3G ye düşmez ama ses de kaliteli olmaz. Ayrıca TT Mobil ile Vodafone kendi araların da HD ses kullanarak görüşme yapabiliyor bu da bence büyük bir artı, ne yazık ki Turkcell diğer operatörlere konuşma da bu hizmeti vermiyor.
  • Hocam benim icin 3gye dusurmesin yeterli . Peki sorum şu aradigimda volte uzerinden gorusebilecegim peki arandigimda?

VOLTE aktif edildiyse sizin birini veya birinin sizi araması fark etmez 3G ye düşmeyecektir 4G de kalacaktır sürekli. Ama dediğim gibi Turkcell'li biriyle görüşürseniz ses kalitesi artacaktır, ama diğer operatörler ile görüşme yaparsanız ses kalitesi yüksek olmaz ama yine 4G üzerinden görüşme gerçekleşir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.