Şimdi Ara

4. çekirdek hayal mi oldu sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir sorum var, yardım/fikir verirseniz sevinirim.
    X3 720 BE kullanıcısıyım. Anakartım BİOSTAR 790GX. Sistem bu haliyle gayet iyi çalışıyor. ACC'yi Auto yapıpı 4. çekirdeği açtığımda sistem BIOS'u CPU'yu x4 olarak görüyor, fakat windows (Win 7 64 bit kullanıyorum) yüklenemiyor; ya açılış ekranında donuyor, yada mavi ekran geliyor.
    Sizce bu benim 4. çekirdek arızalı demek mi?, daha fazla denememe gerek yok mu?, ya da sorun 64 bit windows7'den mi kaynaklı. Ne dersiniz?

Teşekkürler, iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanbal -- 20 Ekim 2009; 10:53:41 >

• Anakartın biosuyla alakalı bir durum var. Son biosla bu çekirdek açma işini bitirdiler. Eğer hiç bios güncellemesi yapmadıysan aynı sorunu ben de yaşadım Vista kullanırken. Sanırım bu durumda 4. çekirdek mafiş. Bu arada çekirdek açmayan bios bu:

Ekleme: Benim Vista da 64 bitdi. Belki 64 bitle alakalı bir durumdur tam bilmiyorum. Çünkü 64 bit ile işlemci daha kapsamlı kullanılıyor diye biliyorum. Ama bu durumda da çekirdek açılsa bile sağlıklı kullanamayacağımız anlamına geliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimkim -- 20 Ekim 2009; 12:06:18 >
  • @Kimkim

Dediğinin aksine bende son bios (F5) u yükleyince 4. çekirdek dahada stabil oldu.. Aynı 3 çekirdekteki gibi oc yapabiliyorm tabi az bir voltaj takvisesiyle (+0,25v). Şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamadım,oyunlardada ve testlerde çok güzel artışlar oldu ve ilerideki işlemci masrafından kurtardı.

@tanbal

Arkadaşm malesef 4. çekirdeğin arızalı,forumda birçok konu takip ettim ama seninle aynı sorunu yaşayanlar için bi çözüm göremedm.

Bu arada işlemciyi x4 20 olarak görüyor,herkes de isimi bu şekilde mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.