Herkese hayırlı akşamlar MD101 MİD 2012 Macbook Pro cihazım var 4gb ram var üzerinde şu sıralar ssd takmış olmama rağmen çoklu işlemlerde sorun yaşamaktayım etkinlik monitorunden baktığımda 4 gb ram ın 3.40 ila 3.60 gb si kullanılıyor gözükmekte ram guncellemesi yapacağım sizce 8 gb ile 16 gb arasında herhangi bir performans farkı hissedermiyim aralarında 2 kat fark oynuyor o aradaki fark a değermi oyun oynayan birisi değilim aktif olarak internette dolaşırken arkada whatsapp ve i tunes vs açık ona rağmen ram kullanımım fazla
Etkinlik Monitöründen baktığınızda, en altta Kullanılan Takas ne durumda, kaç gösteriyor?
quote:
Orijinalden alıntı: JUNE8O
Etkinlik Monitöründen baktığınızda, en altta Kullanılan Takas ne durumda, kaç gösteriyor?
85mb görünüyor şu an 3.47gb de kullanılan bellek yazıyor şu an
kyazmaci468
kullanıcısına yanıt
Size 8 GB yeterli olacak gibi görünüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: JUNE8O
Size 8 GB yeterli olacak gibi görünüyor.
Peki 8gb ile 16 gb arasında fark görürmüyüm kullanımda bilgisayarımdan çok memnunum çünkü uzun sene oldu alalı değiştirmeyi düşünmüyorum bir bu kadar daha 2014 den beri aktif kullanmaktayım enaz bu kadar daha kullanmayı düşünüyorum
kyazmaci468
kullanıcısına yanıt
Oyun oynamıyor, Photoshop, Garageband, Logic Pro X gibi uygulamalar kullanmıyorsanız, veya ileride kullanmayacaksanız, 8 GB ve SSD yeterli olur. Ama takmışken 16 olsun diyorsanız o da size ve bütçenize bağlı bir durum.
kyazmaci468
kullanıcısına yanıt
Yanılmıyorsam şu anda iki slotta 2 GB + 2 GB modülünüz var. Önce 1 adet 8 GB modül alıp 8 + 2 = 10 GB olarak kullanıp, ileride eğer ihtiyaç olursa bir adet 8 GB daha alıp 16 GB yapabilirsiniz.
Yanılmıyorsam şu anda iki slotta 2 GB + 2 GB modülünüz var. Önce 1 adet 8 GB modül alıp 8 + 2 = 10 GB olarak kullanıp, ileride eğer ihtiyaç olursa bir adet 8 GB daha alıp 16 GB yapabilirsiniz.
Bugun 8x8 16 GB Ram taktım cihazıma şu an toplam kullanımım nedendir bilinmez dünkiyle aynı olmasına rağmen 6gb kullanılıyor gözükmekte 10gb boşta duruyor şu an enazından masraf etmişken tam olsun dedim
kyazmaci468
kullanıcısına yanıt
İyi günlerde kullanın. Şu kadarı boş, bu kadarı dolu gibi konulara kafayı takmayın. macOS, belleği boş tutmayı sevmez, boş buldukça kullanır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme