Şimdi Ara

4. Geleneksel 'Fantasy' Ligi || DH Fantasy08 (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
0
Favori
20.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

ama drafttaki ilk tur seçimimde Kaan Abi'nin "şu an için en kötü seçim" dediği D. Howard beklediğimden fazla katkı yaptı

d.howard ilk turda seçilecek en önemli isimlerden biridir. geçen sene bende ilk turda d.howard ı seçtiğimde arkadaşlar "ne yaptın?, hobaaaa" gibi şaşkınlık ifadeleri kullanmıştı ama geçen senede bu sene olduğu gibi süper bir performans göstermişti.
  • kaan abi howard konusunda FT yüzdesine takılıyor ama bence o kadar ribaund ve blok katkısı kapatır onu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuatturkrap

kaan abi howard konusunda FT yüzdesine takılıyor ama bence o kadar ribaund ve blok katkısı kapatır onu...

arkadaşlar olaya duygusal bakmayın. çok basit bir yöntem ver. ranking diye bir şey var. oyuncunun 9 kategoriye katkısını ölçüyor. ona bakın. evet ligin hem ribaund hem blok kralı ama hiç üçlük atmıyor ki normal. ama aşırı top kaybediyor. çok faul atıp düşük yüzdede kalıyor. çok az asist yapıyor. normal top çalıyor. ben howard değersiz demiyorum. elbette değerli ama en iyi sezonun geçirdiği bu yıl bile ilk tur adamı değil.

ha şöyle bir şey yaparsınız. en kötü faul atan oyunculara yönelir o kategoriyi hepten bırakırsınız. o zaman tamam ama dengeli bir kadro kurmak için howard ilk turda alınmaz. en iyi sezonunu geçirdiği bu yıl bile rank'i 44 olmuş. yani ondan iyi 43 oyuncu var. diyeceğim odur.

• quote:

Orjinalden alıntı: secondbest74

quote:

kaan abi howard konusunda FT yüzdesine takılıyor ama bence o kadar ribaund ve blok katkısı kapatır onu...

arkadaşlar olaya duygusal bakmayın. çok basit bir yöntem ver. ranking diye bir şey var. oyuncunun 9 kategoriye katkısını ölçüyor. ona bakın. evet ligin hem ribaund hem blok kralı ama hiç üçlük atmıyor ki normal. ama aşırı top kaybediyor. çok faul atıp düşük yüzdede kalıyor. çok az asist yapıyor. normal top çalıyor. ben howard değersiz demiyorum. elbette değerli ama en iyi sezonun geçirdiği bu yıl bile ilk tur adamı değil.

ha şöyle bir şey yaparsınız. en kötü faul atan oyunculara yönelir o kategoriyi hepten bırakırsınız. o zaman tamam ama dengeli bir kadro kurmak için howard ilk turda alınmaz. en iyi sezonunu geçirdiği bu yıl bile rank'i 44 olmuş. yani ondan iyi 43 oyuncu var. diyeceğim odur.

haklısın...

• quaking ve slam hergün bakıyorum maçınıza :) chris bosh ve maggete yi içeren bi takas yapmıştınız tam olarak neydi takas yazarsanız sevinirim.
    verdiklerinize karşı aldıklarınız için önemli bir hafta oluyor.
  • maggette-hawes / bosh-mcGuire şeklindeydi.

mcguire geçen haftaya kadar all around takılıyordu. şimdilerde duruldu biraz ama tek bosh için bile kabul ederdim aynı takası.

birde dillere destan bi gasol-blake (gordon-love) takasım var ki esas voleyi orada vurdum ben, sergen'e ne kadar teşekkür etsem azdır playoff'a kalmamı doğrudan etkilemişti bu takas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quak -- 28 Mart 2009; 8:41:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: quaking

maggette-hawes / bosh-mcGuire şeklindeydi.

mcguire geçen haftaya kadar all around takılıyordu. şimdilerde duruldu biraz ama tek bosh için bile kabul ederdim aynı takası.

birde dillere destan bi gasol-blake (gordon-love) takasım var ki esas voleyi orada vurdum ben, sergen'e ne kadar teşekkür etsem azdır playoff'a kalmamı doğrudan etkilemişti bu takas.

adam rookie tabi :))

ben o takası farkettiğimde engellemeye çalıştım ama geç kalmıştık...

• Gortat yine kadro dışı kaldığı bir günde iyi bir oyun oynamış.Bana garezi mi var bu adamın?? Benimki de bile bile lades aslında.Biliyordum böyle olacağını.Magic'in Bucks'ı farklı yeneceğini ve Gortat'nın da iyi süre alacağını tahmin etmiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: secondbest74

quote:

Kaan abiye sormuş olayım ama bile varsa cevaplasın lütfen.. yahoo fantasy'de bu oyuncu sıralaması belirlenirken tam olarak hesaplama nasıl yapılıyor.. fastbreak'te kullanılan (sayı+rib+asist+tç+blok-(kaçan s.atış+kaçan şut+tok kaybı)) formülü bence çok adil.. ama sanırım yahoo'da ağırlık katsayıları falan kullanılıyor.. howard'ın 44. sırada olması akıl alır şey değil.. ligin en çok ribaunt alan, en çok blok yapan, sayı ortalaması iyi olan, şut yüzdesi çok iyi olan bir adam 44. sırada olmamalı bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 28 Mart 2009; 17:43:05 >

• player rater denen bir sistemle. fast break'den çok daha mantıklı bir düzen bu. fast break kendi puanlamasına göre yapıyor hesabı. bu oyun da kendi puanlamasına göre. yani oyun neye önem veriyorsa ona göre yapıyor.

mesela bir istatistikte lig ortalamasını alıyor. sonra o oyuncunun o ortalamaya göre yarattığı artı veya eksi değeri hesaplıyor. artı ve eksi değerleri toplayıp buluyor.

bak burada detaylısı var. daha iyi anlatıyor. (gerçi to kullanmadığı için espn tam aynı değil 8 kategori üzerinden ama fikri anlarsın)

http://games.espn.go.com/fba/playerrater?

mesela bakarsan 1. sırada kris pol var. blok dışında her şeye katkısı var. howard bu listede 11. sırada. yani yahoo algoritması ile ve yahoo lig ortalamaları ile farklı elbette.

ama oyuncunun nereye katkı yaptığı önemli.

mesela howard'ın ft katkısı -6.30 onu dengelemek için hem billups, hem nowitzki olsa takımında ancak ortalama oluyorsun.

neyse çok uzun ve detaylı aslında. bakınca daha rahat anlaşılır oluyor.

• teşekkürler Kaan abi

olaya sadece bir "oyun" olarak bakmaya çalışıyorum ama yine de puanlama sistemi içime sinmiyor :) mesela troy murphy 6. tur 103. sıradan seçilmiş bizim draftta, adam şu anda genel listede 14. sırada.. keza brook lopez 11. turda 214. sırada seçilmiş ama şu anda 25. sırada :) muhteşem steal'ler olmuş gerçekten.. bu adamlar howard'la kıyaslanmazlar bile ama listede çok üstündeler.. madem "fg, ft, 3pm, pts, reb, ast, st, blk, to" almışlar kategori olarak, bunu gerçek değerlere en çok yakınsayacak şekilde ağırlıklandırmalılar..
  • Drexler'e karşı yine inanılmaz bir galibiyet aldım.Milli takımın Euro 2008 macerasına döndü benim takımın son haftalardaki performansı.Dün gece de maçlara bakıyordum nerdeyse hiç umudum yoktu.Ribaundda geçebileceğimi biliyordum ama bu durumda bile 4-5 yenik olacaktım.Belirleyici olan büyük ihtimalle ft olacaktı ki onda da dün gece bolca kullanıp %92 lik bir oran yakalamış benimkiler.Şimdi baktım da üçlük ve top kaybı kategorileri de başa başmış..Oyuncularımı teker teker tebrik ediyorum, hepsinin gözlerinden öpüyorum.

• tebrikler Mert hakikaten başabaş gitti tüm hafta boyunca.. cuma günü yaptığım morrow takviyesiyle bu turu geçersem gelecek turlar için de baya umutluydum.. ama ft kategorisini %0.2 fark belirledi.. bi oyuncum kaçırdığı bir atışı atsa seriyi ben geçecektim belki de ama üçlük kategorisini 1, top kaybı kategorisini 2 farkla kazandığım için fazla birşey söylemeye hakkım yok
  • chris paul yahoo sıralamasında birinci olabilir ama draftta ilk seçim hakkı benim olsa kesinlikle lebron u tercih ederim. yahoo nun sıralamasına bişey demiyorum ama benim sıralamamda lebron hepsinin üzerindedir. bunu sadece örnek olması açısından söyledim.

ligin başlarında center ın 1-2 olması konusunu konuşmuştuk. center olarak geçen oyuncu sayısı ligde az kaldıki kaliteli ve aldığında gözün arkada kalmayacak center sayısı oldukça az. d.howard bu center lar arasında alınacak ilk oyuncudur. istikrarlı, devamlı, sağlıklı kalabilme gibi çok özellikleri var. sayı, ribaund ve blok dallarında canavardır. draftın ilerleyen turlarında diğer oyuncularla eksik yönler zaten kapatılıyor.

draftta hekes kendi sıralaması ile oyuncu seçiyor, yahoo sıralaması ile değil. howard ın 44. sırada yer alması bence tam bir saçmalık. ilk 43 e baktım, howard ile mukayese edilmeyecek pek çok oyuncu var. 22 de nene ve 41 de nate robinson var. bunlardan bile mi daha az değerli?

vesselam bunca söz kalabalıklığına değmezdi ama uzunca zamandır yahoo sıralaması hakkında sahip olduğum bir düşünce idi, sırası gelmişken söylemek istedim.

• Şaka gibi ama 7.Lik maçı oynamaya doğru gidiyorum. Hakan'in kadrosuna bakınca hiç umudum yoktu, benim big loosers adlı elemanlar coştu ve şu ana kadar 7-2 ile geldim. Yarın 5-4'e yatabilirsem tamamdır.
  • Ben de şu ana kadar 6-3 öndeyim eastnbull'a karşı ama herşey olabilir kategoriler birbirine çok yakın.
  • gece online olamadığım için korkuyordum açıkçası kaan abi rotasyonu değiştirir diye ama korktuğum başıma gelmemiş neyse ki.

ştandartlarımın altında bi hafta geçirmeme rağmen finale kapağı atmış oldum. gümüş cepte en azından
  • sezon sonuna doğru dökülen takımım sezonun en az ribaund ve asist rakamlarında kalınca yenildik. neyse artık. normal sezonu kazanmak yeterince tatmin edici. kidd'in 20 asistini kaçırdık ama son gün tam kadro olsam da yine de rakibim de tam kadro olsa asistte 2 ile geçiliyormuşum. üzülecek bir durum yok. finaldekilere başarılar.
  • Yine sürpriz yapmaya devam ediyorum ve finale adımı yazdırmışım quaking ile beraberPlayofflarda ligi rakibine göre yukarıda bitiren takımlar hiç tur atlayamamış..ilginç gerçekten
  • ve evet 7'lik maçına geldik. Eşleşme 6-3 bitmiş, hiç fena değil. kader bizi @csb hocamla yeniden karşılaştırıyor. takasa girdiğimizde 19.sıradaydım 10.sırada bitirdim. takası dengelemek için eklediğim jarret jack harika bi katkı verdi. t-mac beklediğimden fazla maç kaçırdı ama idare ediyordum, bu sefer de amare sakatlandı ve iddiam kalmadı aslında. yine de en kötü sekizinci bitiriyorum, bu çok iyi. bol şans hocam. gelecek sene daha da güzel bi lig oynarız umarım...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.