Şimdi Ara

4 Kanallı DDR5 Belleklerde XMP açılmıyormuş, doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, şu an bilgisayarımda 2x16 7600 MHz DDR5 bellek kullanıyorum. Bir çift 16 GB daha bellek alıp 4 kanalda toplam 64 GB belleğe çıkartmak istiyorum ama öğrendiğime göre DDR5 belleklerde 4 kanal çok sorunlu çalışıyormuş. Eğer 4x16 bellek takıp XMP'yi açarsam görüntü alamayacağımı, mecburen XMP kapalı olarak kullanmam gerektiğini duydum. Haliyle XMP kapalıyken de frekans çok düşecek ve duyduğuma göre bu bütün anakartlarda böyleymiş. Böyle bir şey gerçekten de var mı? Tek çare elimdeki bellekleri satıp yerine 2x32 GB almak mı?

• 2x32 en temizi.
    Dual rank olmasina dikkat etmelisin.ki cogu dual ranktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen doğrudur. Son kullanıcılar olarak quad değil dual channel ram kullanımı yaygın ve stabildir. Anakartlar ne kadar desteklediğini söylese de belirli şartlar altında (xpm kapalı, hızlar düşük, gecikme yüksek vs.) 4 kanal çalışabiliyor.

Siz en iyisi elinizdekini satıp, 2x32 versiyonuna geçiş yapınız. Yoksa başınız ağrır, sinir stres olabilirsiniz. Hiç gerek yok maceraya.

• Anladım, yani duyduklarım doğru o zaman. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

• Bende 2x16 vardı 2x16 daha aldım 6000mhz olan rami 3600 mhz de çaıştırıyor başka türlü hayatta çalışmıyor malesef bende tecrübe etmiş oldum.

Araştırdıgımda anakart üreticilerinin bu sorunu bios güncellemeleri ile çözdügünüde okudum asusun bazı modellerinde çözülmüş mesela ama genel anlamda sorun oluyor malesef

• Dogru, istenilen kapasiteyi her kosulda 2 stickte tutmakta fayda var

• ben 4 tane takınca 3600 mhzde çalışıyor 2 tanede 6000 mhz peki gerçekten bu performansa ne kadar etki ediyor acaba çokmu farkeder bunu nasıl test ederim

• 4 tane ram taktın diye 4 kanallı olmaz. masaüstünde 4 kanal yok dual channel var istersen 50 tane ram tak. threadripper gibi sunucu işlemcilerinde olur 4 kanal. daha dual channel ne bilmiyorsun gelmişsin ram soruyorsun millet de ciddi ciddi cevaplıyor.

First lets get one straight and clear.

AM4 doesn't support quad channel, nor does intel's standard desktop platform

Quad channel is limited to threadrippers and intel's own HEDT/HPED platform and the epyc/xeon platforms for server/highend workstations.

For AMD - platforms and supported ram channel go as follows:

• AM4 (Ryzen / Mainstream) - Dual Channel.
    • TR4 (Threadripper / HEDT (or I suppose workstation)) - Quad Channel
    • SP3 (Epyc / Server) - Octa ( 8 channel)

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/kimqwy/dual_chanel_vs_quad_channel_question

there is no quad channel on AM5 boards. If you want to achieve high ram speeds like 6000, 4 sticks simply won't work no matter what, use 2 stick config.

You don't have quad channel, channels are phsyical to the motherboard and mainstream platforms only have dual channel. 4 sticks of RAM is just 2 sticks per channel.

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/17pyb71/any_success_on_quad_channel_64gb_6000mhz_ddr5_on

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam bilmediğimiz için soruyoruz zaten, terslemenize gerek yoktu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.