Şimdi Ara

4 Mevsim Lastik Önerileriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
1
Favori
34.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Michelin sessizlik ve yol tutuşu açısından çok başarılı..
    Bahsedılen yumuşak olmasından dolayı bozuk yolda hızlı aşınması ve en ufak bir çarpmada balon yapmasıda dezavantajı.
    Aracında asfalt sesi şikayeti olanlar tercıh edebılırler.
    Diğer taraftan işin en sağlamı yazın yazlık lastik, kışın kışlık lastik kullanmak.
    Ben 4 adet kara jant ayarlıyorum,kışlıkları onlara takıyorum.
    Kar yağınca evın onunde 20 dk da değiştiriyorum.
    Yer sorunu olmayanlar bunu deneyebılırler.

Kışlık lastik tercihim
    Goog year Ultra grip 500(üstüne kışlık lastik tanımam)
    Yazlık (her ne kadar 4 mevsım olsa da) michelin Energy

quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Dağa taşa bozuk köy yollarına sık giden biri olarak kesinlikle Michelin i önermiyorsunuz yani peki Nokian ???

• hamurunun yumuşak olmasından ötürü kesinlikle michelin çabuk aşınacak. O sebeple tercihinin biridgestone olmasından yanayım.

Ama bir daha lastik değiştireceğimde, erkenden lastik erise de tercihim yine michelin olacak.

Çünkü aracım getz ve çok sallıyor, bu sallantıyı inanılmaz derecede azalttığı için, araçta sanki 2. bir amortisör varmışcasına aracı yumuşattığı için tercihim yine michelin olacak. Varsın daha az ömürlü olsun. Yol tutuştan bahsetmiyom bile.

Okadar sık lastiğe para veremem diyorsanız bridgestone da kötü bir tercih değil.

Biridgestone kullanıcılarının yorumlarını inceleyin derim. Şimdi kullanmamış sadece nette araştırmış biri olarak atıp tutmak istemiyorum.
  • çoğunluk michelin energy den yana... ancak benim merak ettiğim bir husus daha var. sanırım bu lastiğin karakteristiği yaz şartlarına uygun. ben ankara'nın dikmen inde ikamet eden biri olarak, kış şartlarında beni zor durumda bırakmayacak 4 mevsimlik bir lastik arıyorum aynı zamanda. karlı yollarda michelin nasıl bir performans sergiliyor? ya da yol tutuşu iyi, kışın idare eder bir lastik öneriniz var mı?
  • Bu yazılan lastiklerin hiçbirisi 4 mevsim kavramını karşılamaz ve firmalar tarafından dört mevsim olarak konumlandırılmaz good year ın vector serisi gibi lastikler bu klasmandadır ve makul şartlar altında her mevsimde sizi tatmin eder ki yazılanlar hep yaz lastikleridir.
  • Ankarada hele hele dikmen de kış lastiği kullanmamak bence büyük risk.
    4 tane vakumlu(ama vakumlu) kış lastiği alın zincir mincir hikaye, alayı çi malı. Koptuğunda büyük hasara yol açıyorlar. Eskilerininde takılması zor.

Karda yol tutuşu kötü değil, sonuçta yeni lastik dişleri derin.ama buzlanma oldumu hiç bir işe yaramıyor michelin, ben sapıtıp yolun ortasında dururken millet vakumlu lastikler ile korna öttüre öttüre selam veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 14 Eylül 2009; 14:26:23 >
  • geolander de iyi yapıyor ama pek fikrim yok çeşitleri hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Dağa taşa bozuk köy yollarına sık giden biri olarak kesinlikle Michelin i önermiyorsunuz yani peki Nokian ???

Onuda önermiyoruz. Sert hamurlu olması şart.
    Bridgestone,Continental vs

Bulunduğu bölgeler ciddi kar yağan ve ben her daim araba kullanmam lazım diyenler elbette kışın kış lastiği alsın.Fakat Ankara için örnek vermek gerekirse Dikmen ve Gölbaşı yokuşlarında işin yoksa aşırı kar yağdığında,taksi ve toplu taşıma kullanırım diyen birisi için 3 senedir Ankara nın kışı çokta uzun sürmüyor.4 mevsim çok rahat işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 12 Ocak 2012; 20:22:22 >
  • Marka olarak Goodyear ve Fulda diyebilirim.
  • quote:

Bulunduğu bölgeler ciddi kar yağan ve ben her daim araba kullanmam lazım diyenler elbette kışın kış lastiği alsın.Fakat Ankara için örnek vermek gerekirse Dikmen ve Gölbaşı yokuşlarında işin yoksa kar yağdığı zamanda taksi ve toplu taşıma kullanırım diyen birisi için 3 senedir Ankara nın kışı çokta uzun sürmüyor.4 mevsim işini görür ama 4 mevsimle kar yağmış bir havada Gölbaşı yokuşunu örneğin zor çıkarsın.Belki de çıkamazsın.

evet haklısın kışın her koşulda kullanmak için mutlaka bir kış lastiği almak gerekiyor. bende 4 mevsim bir lastik alarak kuru yolda, yağmurda, karda kullanmayı düşünüyorum. şiddetli kar yağışlarında ve buzlu koşullarda doğayla başbaşa kalarak toplu taşıma araçlarını kullanabilirim.

geriye marka seçimi kaldı, halen kararsızım...

• Ankara Dikmen de yaşadığınızı söylüyorsunuz. Ankaranın yolları ne kadar kötü olabilir ki. Madem uzun biraz sert hamurlu lastik istiyorsunuz bence biridgestone alın.

Aracınızın marka model ve lastik ölçülerini bizimle paylaşırmısınız.

Direk model fiyat bakımından yardımcı olmaya çalışalım.
  • Aracım Fiat Linea, orjinal lastik ölçüleri 185/65/15 ancak ben lastiklerle birlikte yeni jant takıcam. 16'' veya 17'' için 195 tabanlı bir lastik düşünüyorum...
  • güncelll.....
  • Ülkemiz yollarının kendine özel durumundan dolayı en uyumlu lastiğin ülkemiz malı olan Lassa olabileceğini düşündüm. Piyasada Miratta ve Atracta olmak üzere iki modeli var. Lassa müşteri hizmetlerinden bana verilen bilgi; Miratta'nın kuru zeminler için uygun olduğu ve üretiminin durmuş olması. Atracta ise ıslak ve kuru zeminlere yönelikmiş, dört mevsim lastiği de diyebiliriz. Ben 165/70/13 Atracta aldım ve şu an memnunum. Önceki aracım 74 vosvos olduğu ve üzerindeki lastikleri 16 yıl kadar kullandığım için karşılaştırma yapamayacağım ama tecrübeli bir arkadaşım aracımı kullandığında beğendi.
  • Konforu (sessizlik) ve yol tutuşu nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: og-soulja

Aracım Fiat Linea, orjinal lastik ölçüleri 185/65/15 ancak ben lastiklerle birlikte yeni jant takıcam. 16'' veya 17'' için 195 tabanlı bir lastik düşünüyorum...

195 ve 16" tercihi için , tekrar düşünmelisiniz! Beş yıldır orjinal 195/55 R 16" 87V Dunlop kullanıyorum, artık değiştirmem gerekiyor ancak fiyatları oldukça pahalı gibi ...
  • 3 yaşında 2 Michelin Enerji yi yeni çıkardım attım. Yanaklar onormal şekilde çatlamıştı. Lastikçi bile hayret etti. Dış yüzeyde hadi dedik lastik parlatıcı ve deterjandan olsa iç yüzeylerde de vardı çatlama.

quote:

Orijinalden alıntı: jagler_78

michelin kullanan arkadaşlar

aslında benim arabanın önlerde de michelin var. araba önden çekişli. lastikler içten dıştan yırtılmaya başladı.
    bu bildiğiniz taş yırtığıdır.

rot balansçıya gittim ön takımda proplem yok dedi. bunlar lastiğin yumşaklığından kaynaklanıyor demişti

bu doğrumudur?

Not:iç yüzey derken içe bakan yanak kısmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_i -- 5 Ekim 2009; 0:42:28 >
  • 4 mevsim lastik artık yok!

Kış lastiği yazın kullanılırsa çabuk aşınır.
    Normal lastikle de kışın buzda 1 metre gidemezsiniz.
  • Pirelli P2500 4S kullanabilirsiniz.
  • Bu gün arkadaşımdan bir kampanya duydum.

Michelin 4 lastik alana 50 tl yakıt indirimi sağlıyormuş. Tüm Türkiyede yapılıyormuş. İnternet sayfasından bulamadım. Bayileri arayıp teyid etmek lazım.
  • bridgestone er300 kullanıcısı olarak, 2 yıl ve 16,000 km.de lastiklerde parça kopması, yanak ve üst kısmın birleşiminde çatlama, vb mevcut... ayrıca birininde balansı bozuldu. 205/55r16 91v lastikler. michelin var diğer araçta, oda aynı durumda... er300 yanlız istanbul içi, michelin istanbul antalya konya bilimum yolda kullanıldı... Asfalt kalitesi bozuk, çok sert lastikler hariç çoğunda benzer sorunlar yaşanacaktır....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.