Şimdi Ara

4 Mevsim Lastik Önerileriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
34.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya da paraya kıyıp Goodyear Eagle Vector EV 2 + alacaksınız. Tanesi R15 ler için 200 kağıttan başlıyor. 4 mevsim lastiğidir birçok testte başarılı olmuştur.Conti de biraz da yumuşak Michelin den serttir.Kış lastiği kadar performans beklemeyin ama yılda 2 defa yağacak kar içinde kış lastiği almam derseniz iyi bir seçenek.Çünkü kuru ve ıslak zeminde bütün kış lastikleri hava sıcaklığı ne olursa olsun yaz lastiklerine göre performansları düşüktür.
  • Bu konuyu geçen sene çok araştırdım ve sonunda GoodYear Vector 4 Seasons aldım. Ankarada peşin en ucuz 150*4 e bulabildim.

Kullanıcı olarak görüşlerim şöyle;

- Geçen kış Ankara'da karda yağmurda bir sorun yaşamadım, yol tutuşundan memnun kaldım.
    - Özellikle Ilgaz dağına tatile gittiğimde şaşırdım, otel dağın zirvesindeydi, yanıma lazım olur diye kauçuk zincir de almıştım( 180 lira verdim hiç kullanmadım pişmanım o konuda ). Karayolundan çıkıp tali otel yoluna sapınca ki bu yolda kaç metre kar vardı bilmiyorum her taraf bembeyazdı öyle diyim, ama maşallah hiç güvensizlik hissettirmedi yoksa en ufak bir şüphede zinciri takacaktım.

Sözün özü kış lastiğinin yerini belki birebir tutmaz ama benim tecrübelerime göre % 80-90 tutar, tabi bu biraz da ihtiyaca göre değişir, belki çok tehlikeli bir durumda kış lastiğinin farkı hissedilebilir ama benim başıma gelmedi. Bu arada yaz performansı da gayet iyiydi. Araç focusHB04.

• quote:

Orijinalden alıntı: severn

Bu konuyu geçen sene çok araştırdım ve sonunda GoodYear Vector 4 Seasons aldım. Ankarada peşin en ucuz 150*4 e bulabildim.

Kullanıcı olarak görüşlerim şöyle;

- Geçen kış Ankara'da karda yağmurda bir sorun yaşamadım, yol tutuşundan memnun kaldım.
    - Özellikle Ilgaz dağına tatile gittiğimde şaşırdım, otel dağın zirvesindeydi, yanıma lazım olur diye kauçuk zincir de almıştım( 180 lira verdim hiç kullanmadım pişmanım o konuda ). Karayolundan çıkıp tali otel yoluna sapınca ki bu yolda kaç metre kar vardı bilmiyorum her taraf bembeyazdı öyle diyim, ama maşallah hiç güvensizlik hissettirmedi yoksa en ufak bir şüphede zinciri takacaktım.

Sözün özü kış lastiğinin yerini belki birebir tutmaz ama benim tecrübelerime göre % 80-90 tutar, tabi bu biraz da ihtiyaca göre değişir, belki çok tehlikeli bir durumda kış lastiğinin farkı hissedilebilir ama benim başıma gelmedi. Bu arada yaz performansı da gayet iyiydi. Araç focusHB04.

Ses ve yıpranma konusunda da görüş yazarsanız sevinirim.
    Akşama bende goodyear vector 4 seaons 195/65/r15 taktıracağım. Zamanla görüşlerimi yazarım. 140 ytl 8 taksit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 16 Ekim 2009; 15:53:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eteksen
    Akşama bende goodyear vector 4 seaons 195/65/r15 taktıracağım. Zamanla görüşlerimi yazarım. 140 ytl 8 taksit.

O konularda tecrübeli değilim ama beni rahatsız eden bir ses olmadığını söyleyebilirim, yıpranma konusunda da arasıra bakıyorum lastiklere iyi durumdalar kopma açılma yırtık falan yok doğal eskimesi var sadece ama o da 1 yıl için güzel gibi.

Vadeli 140 tl fiyatı nerden aldınız merak ettim, fiyatları genelde mi düştü yoksa sizin tanıdık falan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: severn

quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

O konularda tecrübeli değilim ama beni rahatsız eden bir ses olmadığını söyleyebilirim, yıpranma konusunda da arasıra bakıyorum lastiklere iyi durumdalar kopma açılma yırtık falan yok doğal eskimesi var sadece ama o da 1 yıl için güzel gibi.

Vadeli 140 tl fiyatı nerden aldınız merak ettim, fiyatları genelde mi düştü yoksa sizin tanıdık falan mı?

Goodyear Çayyolu bayisinden almıştım. En hesaplı orası fiyat verdi. Lastik 2008 imalatı çoğu yerde. Sanırım stoklarda hep öyle.

• Stok olayına pek girmez çoğu lastikçi.Fabrikaya sipariş geçerler en geç 2 günde eline geçer.Kısacası 2008 diye size oldukça hesaplı vermiş.
  • Dün ben de 175/65/14 82T serisi Michelin Energy Saver aldım.Tanesi 100 tl den 6 taksit yaptılar.Ayrıca trafik seti de hediye ettiler ...
    ( Bu arada lastikler 34/09 üretimi )
  • 4 mevsim lastik sadece good year da vardır. geri kalan tüm markalar yaz ve kış olarak ayrılır. iki aracımda da kullandım ne yazın sıcağında ne de kışın karında yolda bıraktı. hatta ilk taktırdığım gün ani bir şerit değiştirmem gerekti. ben doblonun kesin spin atıp bir yere gireceğini düşünürken aracın arkasını öyle bir topladı ki resmen şaştım kaldım. araç üstündeki GT2 ler olsaydı köprüden aşağı uçmuştum. bulabilirseniz kesinlikle deneyin. pişman olmazsınız. modelin adı VECTOR 5
     4 Mevsim Lastik Önerileriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impress -- 19 Ekim 2009; 11:59:36 >
  • az önce hankookun dört mevsim lastik testine rastladım nette. Almanların yorumu; artık kış ve yaz lastiğine gerek kalmayacak, sadece performans araçları için özel lastiğe ihtiyaç duyulacak. ve bu yorumu yapan alman bağımsız dergisi autobild bahsedilen lastiği inceledim ama test sonuçlarına ulaşamadım.Tam ismi Hankook Optimo 4s ancak Türkiyeye girmemiş henüz
  • Goodyear Vector4Season ve Sava Adapto tam dört mevsim lastiktir.
    Özellikle Vector4Season hakkında deyalı bilgiyi buradan bulabilirsiniz

• arkadaslar yaklasık 10 gun once mıchelın energy saver 195/65/15 olculerınde lastık aldım yalnız lastıklerden zerre memnun olmadım

lastıkler ınanılmaz derece sert geldı at arabası tekerı taktırsam araba daha konforlu olurdu okadar yanı

arabanın uzerınden cıkan 5 yıllık good yaer lastıkler mıchelınden daha konforluydu

aldığım yer ıle konustum lastıklr ıcın ekspertız yaptıracaklarını soyledıler

sız bu durum neden kaynaklaıyo olabılır

bu benım 4. mıchelın lastığım daha once hıc boyle bısey yasamamıstım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 22 Kasım 2009; 12:31:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

arkadaslar yaklasık 10 gun once mıchelın energy saver 195/65/15 olculerınde lastık aldım yalnız lastıklerden zerre memnun olmadım

lastıkler ınanılmaz derece sert geldı at arabası tekerı taktırsam araba daha konforlu olurdu okadar yanı

arabanın uzerınden cıkan 5 yıllık good yaer lastıkler mıchelınden daha konforluydu

aldığım yer ıle konustum lastıklr ıcın ekspertız yaptıracaklarını soyledıler

sız bu durum neden kaynaklaıyo olabılır

bu benım 4. mıchelın lastığım daha once hıc boyle bısey yasamamıstım

E. saver 'in 4 mevsim lastiklerle alakası yok, normal yaz lastiği konusuna yazmanız uygun olur, ama aynısını ben de kullanıyorum ama size olan acayip bir durum yanlışlıkla 45 hava falan mı basıldı acaba, normalde bu lastikler gayet konforlu.

• 4 mevsim dedinizmi bunun içine en rahat örnek olarak goodyear eagle vector girerki diğerleri sadece yaz lastiğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Bu yazılan lastiklerin hiçbirisi 4 mevsim kavramını karşılamaz ve firmalar tarafından dört mevsim olarak konumlandırılmaz good year ın vector serisi gibi lastikler bu klasmandadır ve makul şartlar altında her mevsimde sizi tatmin eder ki yazılanlar hep yaz lastikleridir.

Kesinlikle katılıyorum ve naçizane ilave ediyorum..
    Bir lastiğin 4 mevsim olarak sınıflandırılabilmesi için üzerinde M+S (çamur-kar) ibaresinin olması gereklidir.
    Goodyear'ın vector serisi lastikleri bu konuda performans olarak rakipsizdir..Fiyat olarak malesef ki kış lastiklerinden bile pahalıya satılmaktadır..
    Pirelli P 2500 Euro da aynı vasıflara sahip bir lastikdir..Fiyatı da VECTOR serinden % 30 civarında uygundur..
    Performanslı bir araç kullanıyorsanız kesinlikle VECTOR 4 veya 5..
    A-B sınıfı araçlarda 2500 Euro da olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: aristo48

quote:

Bu yazılan lastiklerin hiçbirisi 4 mevsim kavramını karşılamaz ve firmalar tarafından dört mevsim olarak konumlandırılmaz good year ın vector serisi gibi lastikler bu klasmandadır ve makul şartlar altında her mevsimde sizi tatmin eder ki yazılanlar hep yaz lastikleridir.

Kesinlikle katılıyorum ve naçizane ilave ediyorum..
    Bir lastiğin 4 mevsim olarak sınıflandırılabilmesi için üzerinde M+S (çamur-kar) ibaresinin olması gereklidir.
    Goodyear'ın vector serisi lastikleri bu konuda performans olarak rakipsizdir..Fiyat olarak malesef ki kış lastiklerinden bile pahalıya satılmaktadır..
    Pirelli P 2500 Euro da aynı vasıflara sahip bir lastikdir..Fiyatı da VECTOR serinden % 30 civarında uygundur..
    Performanslı bir araç kullanıyorsanız kesinlikle VECTOR 4 veya 5..
    A-B sınıfı araçlarda 2500 Euro da olur..

195 65 r15 140 tl'ye aldım . goodyear vector 4 seasons. şimdilik memnunum. karda da iyi olacağına eminim.
    Desenleri de çok şık.

Kış lastiği alacaktım. 120 civarına bulmuştum. Ancak daha sonra yazlıkta almam gerecekti. 100 tl civarında yazlık 4 adet yine maliyetli olacaktı.

Goodyear vector 4 seasons inşallah işimi görecek. Yılda 25.000 km yapıyorum.
    (Piyasada 2008 üretimi lastik var benim gördüğüm. Avrupadan öyle geliyormuş. Goodyear'a sormuştum. Ancak önemi yok. Uzun süre kullanılabilir.)

4 Mevsim Lastik Önerileriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 24 Kasım 2009; 14:17:30 >

• Piyasada tespit edebildiğim iki tane "dört mevsimlik" bilindik marka var. Biri GoodYear Vector serisi, diğeri de Pirelli P 2500. Fakat bayiler, üretici açıkça yaz veya kış lastiği demedği sürece her lastiği dört mevsimlik sayabiliyorlar. Zaten yaz/kış kuzey ülkeleri veya İç ve Doğu Anadolu gibi karasal iklimler için anlamlı bir kategori. Türkiye'nin enleminde, karasal olmayan iklimlerde yaz lastiği eksik, kış lastiği de gereksiz kalabilir.

P 2500 aynı serilerde Vector'e göre biraz daha dar yanaklıdır. Ben Vector kullandım, gerçek buza denk gelmedim. Viyadüklerde hafif buzlanmanın olduğu sabahlarda gayet iyiyidi. Frenaj ve direksiyon çok iyi, konforsuz da değil. Arabam, sağolsun, lastiklerin dişleri bitmeden önce genellikle konstrüksiyonunu bozarak kendi kalite kontrolünü yapar. Vector de istisna olmadı ama diğer kullandıklarıma göre konstrüksiyon bakımından da sağlam bir lastik.

• Burada iletilen bilgilere istinaden bazı değerler aktaracağım ki bu test 2006 yılında bildde yapılan bir değerlendirme ki kış lastiklerini kapsayan bir karşılaştırma ve bunların içine farkları görmek için 1 adet goodyear eagle vector 4 mevsim lastiği ilave edilmiş ve yanına referans yaz lastiğide değerlendirmeye katılmış.Ebat olarak en çok kullanılan ölçü olan 195/65/15 alınmış golf5 kullanılmıştır, değerlendirme 6 ve yer yer 5 derecede gerçekleştirilmiş yani etkili olarak görüldükleri ideal sıcaklıklar ki michelinin ilanında 7m kadar avantajdan bahsediliyor.Bu arada bu dergiyi 87 den beri yani lise birden beri aksatmadan okurum ,genelde çok tutarlı ve gözümde güvenilirdirler.
    İlk olarak karda çekişte
    1.goodyear ultragrip7 --------------2920nm
    1.matador mp59 nordicca-------------2920 nm
    1.pirelli wnter 210 sottozero----------2920nm
    4.dunlop sp wintersport 3d-----------2903nm
    5.toyo snowprox s941-----------------2897nm
    6.conti wintercontact ts810------------2877nm
    7.nankang sv-1 snow viva-------------2857nm
    8.semperit speed-grip-----------------2851nm
    9.nexen win guard---------------------2828nm
    10.vredistein snowtrac 2--------------2805nm
    11.bridgestone blizzaklm 25----------2739nm
    12.tigar winter a-----------------------2727nm
    13.michelin pilot alpin pa2------------2722nm
    14.eagle vector(4 mevsim lastiği)---2713nm
    15.nokian WR--------------------------2678nm
    16.maxxisMA-W1 winter maxx-------2632nm
    17.fulda kristall supremo-------------2549nm
    16.yaz lastiği---------------------------1142nm
    yani 4 mevsim lastiği en iyi olan kış lastiğinden çekiş olarak yalnızca %7,5 daha iyi yaz lastiği ise bu fark neredyse %158 civarında yani dramatik ve beklenen.
    Frenajda ise 50km--0km
    1.pirelli---------23.4m
    2.bridgestone--23.6
    3.dunlop--------23.8
    4.nankang------23.8
    5.conti-----------24.3
    6.nokian---------24.4
    7.vredistein------24.5
    8.goodyear-------24.7
    9.matador--------24.7
    10.semperit-------24.8
    11.dört mevsim---24.9
    12.nexen-----------24.9
    13.maxxis--------------25.5
    14.fulda-----------------25.6
    15.michelin--------------25.6
    16.toyo-------------------25.7
    17.tigar--------------------25.9
    18.yaz lastiği-------------------------------------------45.9m
    sürüş özellikleri parkurunda en tepede
    1 semperit ----49,6km/h
    2conti
    3pirelli
    4goodyear
    5toyo

14dörtmevsim --47.3

16 michelin-----46,3
    17yaz lastiği---28.8
    olarak geçiyor .
    ıslak zeminde tüm soğuk havaya karşın yaz lastiği açık ara birinci
    Dairesel pist zamanında
    1 .yaz lastiği------------12,38 birim zaman
    2.vredstein--------------13,15
    3.conti--------------------13,16

6.dört mevsim ------------13.39

16.nankang---------------------14,43
    17.maxxis-------------------------14,47
    18.nexen-----------------------------14,79
    gibi cin lastikleri tehlikeli durumlara yol açıyor.
    su da kızaklamada yaz lastiği 1km farkla lider ki 95 km bu değer
    en alttaki nankang ----75,8
    nexen--------73,3km/h yapıyor dört mevsim lastiği ise
    92,8km ile 6. oluyor

Fren mesafesinde ies soğuk havaya rağmen
    1.yaz lastiği-------------- 47,5m
    2.dört mevsim lastiği---------49.9
    3.pirelli----------------------------51
    4vredistein---------------------------51,4
    5.conti---------------------------------51.6
    6.nokian--------------------------------52.4
    7.fulda-------------------------------------52.7
    8.dunlop-----------------------------------52.8
    9.goodyear---------------------------------53.1
    9.michelin-----------------------------------53.1
    11.matador-----------------------------------54.4
    12.semperit------------------------------------54.9
    13.toyo------------------------------------------55.6
    14.tigar-----------------------------------------------58.3
    15.maxxis-------------------------------------------------60.7
    16.nexen-----------------------------------------------------61.1
    17.nankang---------------------------------------------------------64.2m ile yaz lastiğinden 13 metre fark yiyor.

Sürüş özelliklerindeyse
    1.yaz lastiği------------74.1km/h
    2.coti---------------------70.4

5.dört mevsim------------69.9

16.maxxis------65.3
    17.nexen---------64.3
    17.nankang-------64.3km/h
    Yani hava soğuk bile olsa yaz lastiklerinin yanına bile yaklaşamıyor ki bu çin lastiklerinde devasa boyutlara ulaşıyor.

Kuru havadaysa sürüş özelliklerinde
    1.yaz lastiği-------------111km/h
    2.conti---------------------109.4

5.dört mevsim-------------108.9

16.tigar--------------------106.2
    17.nexen-------------------106.1
    18.nankang-----------------105.6km/h

fernajda yine
    1.yaz lastiği--------------37.6m
    2.dört mevsim-------------42.9
    3.nokian----------------------44.2
    4.pırelli--------------------------44.7
    5.michelin------------------------45

18.nankang-----------------------------49.2m

Ses disiplinindeyse 60km/h 80km/h
    1.nankang --------65.4db------70.4db

4.dört mevsim-----67.1----------70.8

16.Yaz lastiği------68.6db-------73db

18.nokian---------69.4db-----72.7db

Yuvarlanma direncinde

1.michelin---------------0,945
    2.nokian------------------0,966

13.yaz lastiği----------------1,134

15.dört mevsim------------------1,160

Yaylanma konforunda ise goodyear,pirelli ve matador en iyi sonucu veren ürünler.

Testin galibi ise
    1.coti
    2.pırelli
    3.verdistein
    4.dunlop
    5.goodyear
    6.bridgestone
    7.nokian
    8.semperit
    9.toyo
    10.fulda
    11.matador
    12.michelin
    alttaki lastikler önerilmiyor
    13.tigar
    14.maxxis
    15.nexen
    16nankang

Üstelik tigar ,nexen ,nankang hız testinde yani h sınıfı 210km/h da patlayarak tabanları sökülmüştür
    Bunun yanında Eagle vector ev-2 iyi bir alternatif olarak kesinlikle tavsiye edilir notunu almıştır.

• Goodyear Wrangler Hp All Weather modelini deneyen varmı 4x4 araçlar için üretilmiş yeni dört mevsim lastiği acaba nasıldır.( karda ve yolda)
  • froster2006, herhalde bu bilgileri aktarmak epey zamanınızı aldı. Paylaşım için teşekkür ederim. Istanbul'da yaşayanlar için bence önemli veriler çünkü kışın büyük kısmı 6°C ve ıslak zemin gibi şartlarda geçiyor.

Bu testlerden ucuz kış lastiği en iyi yaz lastiğinden daha iyidir sözü karın yerden kalkmadığı bölgeler için geçerli sonucu çıkıyor.
  • quote:

Burada iletilen bilgilere istinaden bazı değerler aktaracağım ki bu test 2006 yılında bildde yapılan bir değerlendirme ki kış lastiklerini kapsayan bir karşılaştırma ve bunların içine farkları görmek için 1 adet goodyear eagle vector 4 mevsim lastiği ilave edilmiş ve yanına referans yaz lastiğide değerlendirmeye katılmış.Ebat olarak en çok kullanılan ölçü olan 195/65/15 alınmış golf5 kullanılmıştır, değerlendirme 6 ve yer yer 5 derecede gerçekleştirilmiş yani etkili olarak görüldükleri ideal sıcaklıklar ki michelinin ilanında 7m kadar avantajdan bahsediliyor.Bu arada bu dergiyi 87 den beri yani lise birden beri aksatmadan okurum ,genelde çok tutarlı ve gözümde güvenilirdirler.
    İlk olarak karda çekişte
    1.goodyear ultragrip7 --------------2920nm
    1.matador mp59 nordicca-------------2920 nm
    1.pirelli wnter 210 sottozero----------2920nm
    4.dunlop sp wintersport 3d-----------2903nm
    5.toyo snowprox s941-----------------2897nm
    6.conti wintercontact ts810------------2877nm
    7.nankang sv-1 snow viva-------------2857nm
    8.semperit speed-grip-----------------2851nm
    9.nexen win guard---------------------2828nm
    10.vredistein snowtrac 2--------------2805nm
    11.bridgestone blizzaklm 25----------2739nm
    12.tigar winter a-----------------------2727nm
    13.michelin pilot alpin pa2------------2722nm
    14.eagle vector(4 mevsim lastiği)---2713nm
    15.nokian WR--------------------------2678nm
    16.maxxisMA-W1 winter maxx-------2632nm
    17.fulda kristall supremo-------------2549nm
    16.yaz lastiği---------------------------1142nm
    yani 4 mevsim lastiği en iyi olan kış lastiğinden çekiş olarak yalnızca %7,5 daha iyi yaz lastiği ise bu fark neredyse %158 civarında yani dramatik ve beklenen.
    Frenajda ise 50km--0km
    1.pirelli---------23.4m
    2.bridgestone--23.6
    3.dunlop--------23.8
    4.nankang------23.8
    5.conti-----------24.3
    6.nokian---------24.4
    7.vredistein------24.5
    8.goodyear-------24.7
    9.matador--------24.7
    10.semperit-------24.8
    11.dört mevsim---24.9
    12.nexen-----------24.9
    13.maxxis--------------25.5
    14.fulda-----------------25.6
    15.michelin--------------25.6
    16.toyo-------------------25.7
    17.tigar--------------------25.9
    18.yaz lastiği-------------------------------------------45.9m
    sürüş özellikleri parkurunda en tepede
    1 semperit ----49,6km/h
    2conti
    3pirelli
    4goodyear
    5toyo

14dörtmevsim --47.3

16 michelin-----46,3
    17yaz lastiği---28.8
    olarak geçiyor .
    ıslak zeminde tüm soğuk havaya karşın yaz lastiği açık ara birinci
    Dairesel pist zamanında
    1 .yaz lastiği------------12,38 birim zaman
    2.vredstein--------------13,15
    3.conti--------------------13,16

6.dört mevsim ------------13.39

16.nankang---------------------14,43
    17.maxxis-------------------------14,47
    18.nexen-----------------------------14,79
    gibi cin lastikleri tehlikeli durumlara yol açıyor.
    su da kızaklamada yaz lastiği 1km farkla lider ki 95 km bu değer
    en alttaki nankang ----75,8
    nexen--------73,3km/h yapıyor dört mevsim lastiği ise
    92,8km ile 6. oluyor

Fren mesafesinde ies soğuk havaya rağmen
    1.yaz lastiği-------------- 47,5m
    2.dört mevsim lastiği---------49.9
    3.pirelli----------------------------51
    4vredistein---------------------------51,4
    5.conti---------------------------------51.6
    6.nokian--------------------------------52.4
    7.fulda-------------------------------------52.7
    8.dunlop-----------------------------------52.8
    9.goodyear---------------------------------53.1
    9.michelin-----------------------------------53.1
    11.matador-----------------------------------54.4
    12.semperit------------------------------------54.9
    13.toyo------------------------------------------55.6
    14.tigar-----------------------------------------------58.3
    15.maxxis-------------------------------------------------60.7
    16.nexen-----------------------------------------------------61.1
    17.nankang---------------------------------------------------------64.2m ile yaz lastiğinden 13 metre fark yiyor.

Sürüş özelliklerindeyse
    1.yaz lastiği------------74.1km/h
    2.coti---------------------70.4

5.dört mevsim------------69.9

16.maxxis------65.3
    17.nexen---------64.3
    17.nankang-------64.3km/h
    Yani hava soğuk bile olsa yaz lastiklerinin yanına bile yaklaşamıyor ki bu çin lastiklerinde devasa boyutlara ulaşıyor.

Kuru havadaysa sürüş özelliklerinde
    1.yaz lastiği-------------111km/h
    2.conti---------------------109.4

5.dört mevsim-------------108.9

16.tigar--------------------106.2
    17.nexen-------------------106.1
    18.nankang-----------------105.6km/h

fernajda yine
    1.yaz lastiği--------------37.6m
    2.dört mevsim-------------42.9
    3.nokian----------------------44.2
    4.pırelli--------------------------44.7
    5.michelin------------------------45

18.nankang-----------------------------49.2m

Ses disiplinindeyse 60km/h 80km/h
    1.nankang --------65.4db------70.4db

4.dört mevsim-----67.1----------70.8

16.Yaz lastiği------68.6db-------73db

18.nokian---------69.4db-----72.7db

Yuvarlanma direncinde

1.michelin---------------0,945
    2.nokian------------------0,966

13.yaz lastiği----------------1,134

15.dört mevsim------------------1,160

Yaylanma konforunda ise goodyear,pirelli ve matador en iyi sonucu veren ürünler.

Testin galibi ise
    1.coti
    2.pırelli
    3.verdistein
    4.dunlop
    5.goodyear
    6.bridgestone
    7.nokian
    8.semperit
    9.toyo
    10.fulda
    11.matador
    12.michelin
    alttaki lastikler önerilmiyor
    13.tigar
    14.maxxis
    15.nexen
    16nankang

Üstelik tigar ,nexen ,nankang hız testinde yani h sınıfı 210km/h da patlayarak tabanları sökülmüştür
    Bunun yanında Eagle vector ev-2 iyi bir alternatif olarak kesinlikle tavsiye edilir notunu almıştır.

harika bir değerlendirme olmuş, bugün aracıma 4 mevsim aldım iyi ki almışım dedim:)

paylaşım da harika olmuş, o kadar araştırma yaptım bu kadar detaylı ve mantıklı veriler bulamamıştım, çok teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.