Şimdi Ara

4 Mevsim Lastik Önerileriniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
34.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dunlop lastik nasıldır arkadaslar . Aslında bridgestone alacaktık ama forumda yazılı olan bi yazıyı okuduktan sonra vaz gectik.

http://forum.donanimhaber.com/m_42112827/tm.htm

Dunlop SP Sport 300 - 195/65/15 fiyatıda iyi geldi 107 tl. sizce güzel bi lastik midir? Birde internetten alısveriş sanırım biraz sakıncalı. ( tarihi eski olabilir). Ankarada en uygun fiyat bilen varmı ?

http://www.lastix.com/pinfo.asp?pid=2911

• Forumda Mıchelin lastiklerini satan varmı acaba bana 185* 65*14 4 adet lastik gerekli acaba en uygun nerden bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evvela

dunlop lastik nasıldır arkadaslar . Aslında bridgestone alacaktık ama forumda yazılı olan bi yazıyı okuduktan sonra vaz gectik.

http://forum.donanimhaber.com/m_42112827/tm.htm

Dunlop SP Sport 300 - 195/65/15 fiyatıda iyi geldi 107 tl. sizce güzel bi lastik midir? Birde internetten alısveriş sanırım biraz sakıncalı. ( tarihi eski olabilir). Ankarada en uygun fiyat bilen varmı ?

http://www.lastix.com/pinfo.asp?pid=2911

valla bende araştırıyorum dunşlopu sağlam bir bilgi edinirsem buraya yazarım

• Goodyear vector 4 seasons kullanıyorum memmunum yanlız sıcak havalarda fren mesafesi pek iyi değil
  • Hem ADAC, Bild vb. sitelerin yorumlarını hem de buradaki arkadaşların güzel paylaşımlarını okudum. Sonuç olarak kar lastiği yerine Goodyear vector 4 mevsim (205 55 16 ebatında) almaya karar verdim. Goodyear'ın sitesinde 257 TL olan lastiği Ankara'da en uygun alabileceğim yer önerecek arkadaş var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksu -- 28 Temmuz 2011; 13:12:46 >
  • ben clio a ma 8000 km dir vector 4 seasons kullanıyorum ıslakta müthiş yoltutuşu var clio hb gibi bi arabayı virajlarda savurmuyo müthiş yapışıyo.Biraz Kar lastiği gibi bi görünümü var ve çok yumuşak..
  • Arkadaşlar benim merak ettiğim bu 4 mevsim lastiği Goodyear Eagle Vector(EV 2)'nin yaz performansı nasıldır? Genelde insanlar kış performansından memnun olduğunu belirtmiş. Acaba yazın bu lastiklerle araç çok fazla gürültü yapar mı özellikle yaz lastiklerine göre? Ankara'da oturuyorum. Ankara'da mevsimsel olarak uzun süre yaz lastiği kullanmak gerekiyor. Kış lastiğine para vermek istemediğim için bu modeli almak istiyorum, buna karşı 8-9 ay boyunca gereksiz gürültü can sıkabilir(eğer böyle ciddi bir ses farkı varsa). Bu arada teker ebatlarım 215-55-16 olduğu için bayilerde, bu model dışında 4 mevsim lastiği olmadığını öğrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feinman

Arkadaşlar benim merak ettiğim bu 4 mevsim lastiği Goodyear Eagle Vector(EV 2)'nin yaz performansı nasıldır? Genelde insanlar kış performansından memnun olduğunu belirtmiş. Acaba yazın bu lastiklerle araç çok fazla gürültü yapar mı özellikle yaz lastiklerine göre? Ankara'da oturuyorum. Ankara'da mevsimsel olarak uzun süre yaz lastiği kullanmak gerekiyor. Kış lastiğine para vermek istemediğim için bu modeli almak istiyorum, buna karşı 8-9 ay boyunca gereksiz gürültü can sıkabilir(eğer böyle ciddi bir ses farkı varsa). Bu arada teker ebatlarım 215-55-16 olduğu için bayilerde, bu model dışında 4 mevsim lastiği olmadığını öğrendim.

ben opti grip kullanıyorum şimdilik çok memnunum 3 ay oldu alalı
    hafta içi ankara-antalya(afyon üzeri), dönüş ise seydişehir konya üzeri yaptım,
    şükür bana mısın demedi, c4 sahibiyim sanırım lastik ölçülerimiz aynı,
    ankarada kar yağdığı zaman nihai kararımı bildiririm

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Arkadaşlar benim merak ettiğim bu 4 mevsim lastiği Goodyear Eagle Vector(EV 2)'nin yaz performansı nasıldır? Genelde insanlar kış performansından memnun olduğunu belirtmiş. Acaba yazın bu lastiklerle araç çok fazla gürültü yapar mı özellikle yaz lastiklerine göre? Ankara'da oturuyorum. Ankara'da mevsimsel olarak uzun süre yaz lastiği kullanmak gerekiyor. Kış lastiğine para vermek istemediğim için bu modeli almak istiyorum, buna karşı 8-9 ay boyunca gereksiz gürültü can sıkabilir(eğer böyle ciddi bir ses farkı varsa). Bu arada teker ebatlarım 215-55-16 olduğu için bayilerde, bu model dışında 4 mevsim lastiği olmadığını öğrendim.

ben opti grip kullanıyorum şimdilik çok memnunum 3 ay oldu alalı
    hafta içi ankara-antalya(afyon üzeri), dönüş ise seydişehir konya üzeri yaptım,
    şükür bana mısın demedi, c4 sahibiyim sanırım lastik ölçülerimiz aynı,
    ankarada kar yağdığı zaman nihai kararımı bildiririm
    Ben aracımı kışın Denizli'nin ilçesinde (Uşağa yakın) kullanıyorum. max-10 derece.

Yılda bir kaç kere kar yağar. Karda yola çıkmıyorum ama erimeye başlayınca çıkmak zorundayım.

Yazın ise Aydın sıcağında kullanıyorum. Max +45 derece

Şimdiki lastiğim michelin energy 60bin km oldu.

1)Bu lastiği bu koşullarda 60bin km kullanabilir miyim?

2)Yazın yol tutuş fren performansı michelinin çok gerisinde kalır mı?

Not: Araç getz/ 175 65 r14

3) Günce bayi fiyatını bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 4 Aralık 2011; 21:30:47 >

• Cevap için teşekkür ederim,bu arada 215-55-16 için uygun lastik pek bulunmuyor.Bir tane lastikçi 205-55-16'nın lastik yüzey alanı daha dar olduğu için kışın kullanımda daha avantajlı olduğunu söyledi. Bana göre ise yüzey alanı arttıkça sürtünmenin artacağından, yol tutuşun 215' te daha iyi olacağı fikri daha mantıklı geldi. Bu konuda sizin düşünceniz nedir?
    Bunun dışında lastik markalarıyla ilgili bir kaç şey soracaktım:
    Bir yerde 5,6 km kullanılmış Bridgestone Turanzo 205-55-16 lık lastikleri normal fiyatın yarısına bulduk. Sizce bu lastik kışın iş yapar mı?
    Sava'nın 4 mevsim lastiği nasıldır( fiyat olarak goodyear'ınkinin yarısı düzeyde)? Lastikçiler 4 mevsim için Sava'nın iyi bir tercih olduğunu söylediler.
    Bir de lastikçilerde, goodyear ürünü debica adlı lastiğin(kış lastiğinin) çok yaygın olarak bulunduğunu gördük.Fiyatı 180 TL civarı. Aynı zamanda lastik yapısı nedeniyle yazın da Debica kış lastiğinin kullanılabileceğini söylediler. Bu lastik hakkında ne dersiniz?

• quote:

Cevap için teşekkür ederim,bu arada 215-55-16 için uygun lastik pek bulunmuyor.Bir tane lastikçi 205-55-16'nın lastik yüzey alanı daha dar olduğu için kışın kullanımda daha avantajlı olduğunu söyledi. Bana göre ise yüzey alanı arttıkça sürtünmenin artacağından, yol tutuşun 215' te daha iyi olacağı fikri daha mantıklı geldi. Bu konuda sizin düşünceniz nedir?
    Bunun dışında lastik markalarıyla ilgili bir kaç şey soracaktım:
    Bir yerde 5,6 km kullanılmış Bridgestone Turanzo 205-55-16 lık lastikleri normal fiyatın yarısına bulduk. Sizce bu lastik kışın iş yapar mı?
    Sava'nın 4 mevsim lastiği nasıldır( fiyat olarak goodyear'ınkinin yarısı düzeyde)? Lastikçiler 4 mevsim için Sava'nın iyi bir tercih olduğunu söylediler.
    Bir de lastikçilerde, goodyear ürünü debica adlı lastiğin(kış lastiğinin) çok yaygın olarak bulunduğunu gördük.Fiyatı 180 TL civarı. Aynı zamanda lastik yapısı nedeniyle yazın da Debica kış lastiğinin kullanılabileceğini söylediler. Bu lastik hakkında ne dersiniz?

benim aldığım optigripler de 2-3 bin km idi, hiç kullanılmamış gibiydi, lastikçi bir arkadaşımdan aldım ve de 4 adetine 250 lira para ödedim,
    siz de bu tarz bir meblağa bulabiliyorsanız hiç kaçırmayın derim, ama turanza ile ilgili yorumları ayrıyetten okuyun, ben optigrip'i okuyup ona göre aldım,
    konya-antalya arası o dağ virajlarında donmalara rağmen sıkıntı yaşatmadı şükür, yaş yüzeyde performansı özellikle etkileyici

• http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s

4 mevsim lastik almadan önce bu videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oprema -- 5 Aralık 2011; 0:19:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oprema

http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s

4 mevsim lastik almadan önce bu videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim..

buzda zincir takmak gerek zaten bence, gerisi hikaye, testlerin tamamı buzda yapılmış zaten
  • adamlar ne güzel buzda kısa mesafede duran kaymayan lastik yapmış..daha ne zinciri hocam..kış lastiği arabanın normal şartlarda (arabanın kara oturma yüksekliğinin altı) gidebileceği her türlü karlı yolda zincire gerek duymadan götürür sizi..
    hala 4 mevsim diyorsunuz..kış lastiğini başka nerde test edecekler..ıslak zeminlerde de aynı sonucu veriyor..ilgili tonla video var..
  • 4 mevsim lastik konusunda ilgilenen arkadaşlara teşekkürler, bugün itibariyle lastikleri almış bulunuyorum.
  • 4 adet 185/60/15 lastik almak istiyorum. Michelin energy saver/bridgestone er300/Continantal premium contact2 hangisini tavsiye edersiniz, İst anadolu yakası için uygun fiyatı nerede bulabilirim. Telefonda fiyat alıp gidiyorum orada fiyat değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oprema

adamlar ne güzel buzda kısa mesafede duran kaymayan lastik yapmış..daha ne zinciri hocam..kış lastiği arabanın normal şartlarda (arabanın kara oturma yüksekliğinin altı) gidebileceği her türlü karlı yolda zincire gerek duymadan götürür sizi..
    hala 4 mevsim diyorsunuz..kış lastiğini başka nerde test edecekler..ıslak zeminlerde de aynı sonucu veriyor..ilgili tonla video var..

geçen sene ankarada bir kee adam akıllı kar yağdı, onun için de değmez.. zira kış lastiği olan da, dört mevsim olan da yolda kaldı, bakınız geçen sene arşivleri...
  • kar lastiği olarak önereceğim good year dır kabak kışlık lastiklerle (60. 000-80.000) km görmüş lastikten bahsediyorum boluya gittim geldim o kadar yola çıktım ankarada dikemn yokuşuna çıktım yazın kabak diye üzerinden çıkarmadım ankaraya geldim yağmur gördü üzerine kışa girerken dokunmadım dikmendeki yollardan geçtim 20011 de ha dersiniz yolda bıraktımı bırakmadı :D

şimdi arabanın üzerinde yazlık 60.000 -70.000 lik kabak performans lastikleri var artık lastik değiştirme zamanı geldiğini düşünüyorum pirelli P6000 kuru zeminde bile hafif kumlu arazide kayar araba altınızda gider yağmurlu zemini demiyorum bile (: ama işin güzel yanı kuru zemin otoban veya düz yolda altınızdaki araba ne ise gerçek hızını keşvediyorsunuz (: ama gel görki P 6000 kabak lastiklerimle ankarada karlı havadada kullandım 20 yi geçmediğin sürece kaymadı (:

şimdi lastik almayı düşünüyorum 4 mevsim çoğu yerde okudum goodyear vector 4 season biraz pahalı geldi ama heralde en doğru seçim bu lastik diye düşünüyorum başka önerisi olan varsa (: yardım lütfen 175 65 r 14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 12 Ocak 2012; 18:56:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.