Şimdi Ara

4 Mevsim Lastik Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
34.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem yaz hem kış sorunsuz kullanabileceğim, etkili bir 4 mevsim lastik düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

• bridgestone turanza er300...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametadali

bridgestone turanza er300...

Kışın karlı havalarda performansı nasıl peki?
  • Hiçbir lastik hem yaz, hemde kışın tam performanslı olmaz, sadece hem yazın hemde kışın idare eder :)
    Ben bridgestone turanza er300 kullanıyorum. idare ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: selimiye

Hiçbir lastik hem yaz, hemde kışın tam performanslı olmaz, sadece hem yazın hemde kışın idare eder :)
    Ben bridgestone turanza er300 kullanıyorum. idare ediyor.
  • yol durumu iyiyse michelin energy öneririm

yani şöyle ki; yollar taş toprak ise bu lastiklerde içten dıştan yırtıklar oluşabilir çünkü çok yumşak.

ben önden çekişli aracımda kullanıyorum, karda çok iyi diyebilirim
  • Hankook Optimo 4S nasıl? Kullananlar var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 Mevsim Lastik Mantıklı mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: og-soulja

Hem yaz hem kış sorunsuz kullanabileceğim, etkili bir 4 mevsim lastik düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Merhaba,

4 Mevsim Lastik ile ilintili yazımızı okumak için lütfen tıklayınız.
  • aslında 4 mevsim lastik üretilmesine ara verilmesine rağmen son yıllarda firmalar tekrar 4 mevsim lastik üretimine devam etmeye başladı.

başka tavsiye yok mu?
  • biraz serttir ama lassa atracta yı deneyebilirsin. hem diğerlerine nispeten ucuz
  • mıchelin egergy yol tutuşu çok güzel
  • Yaz lastiği kullanmayın da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 12 Ocak 2012; 20:20:52 >
  • Islak ve kuru zemni için bende michelin energy kullanıyorum.
  • michelin kullanan arkadaşlar

aslında benim arabanın önlerde de michelin var. araba önden çekişli. lastikler içten dıştan yırtılmaya başladı.
    bu bildiğiniz taş yırtığıdır.

rot balansçıya gittim ön takımda proplem yok dedi. bunlar lastiğin yumşaklığından kaynaklanıyor demişti

bu doğrumudur?
  • Michelinin hamuru yumuşak o sebeple, yol tutuşu, sessizliği, yedek bir amortisörmüşcesine yumuşaklığı harika. Ama dediğim gibi hamuru yumuşak olduğu için bozuk asfaltta hemen yıpranıyor.

Hep söylenen şudur michelin ile en az 60bin km yaparsın, ben köy yolunda kullandığım için 20bin km de lastiğin yarısı gitti.

Eğer bozuk yollda kullanacaksanız hamuru daha sert olan biridgestone u tavsiye ederim.

Vede ne olursa olsun lastiklerin 4 de aynı olsun.
  • Geçen hafta bidgestone B250 aldım iyi gibi lastikler kuru havada ve yağmurda kullandım gayet başarılı...
  • aracımda olduğu 13 jant için seçeneğim yoktu. aklımda micheilin energy ile nokian vardı. sonra piyasa arastırması yapayım dedim. continental 105tl,bridgeston b250,300 87,5tl nakit / 103tl taksit, michelin 95 peşin 105tl 5 taksit,michelin yan ürünü adını unuttum nakit fiyat 75,nokianda 105 tl nakit.

nokian dışında bütün lastikleri inceleme fırsatını buldum.içlerinde en yumuşak olanı micheilin ve yan ürünü olan lastikti.bide bu lastikçilerin satış yapmak için diğer markaları kötülemeleri yokmu o anda soğudum.yok o lastik yaramaz yok şu yaramaz. bir taneside petlası öve öve bitiremedi. abi bu lastik görürsün 2 yıla kalmaz piyasada ilk 3e girecek falan filan dedi....

bu kadar dolaştıktan sonra yılda 15bin km yol yapan ve bunun 2000kmsini ağva şile gibi eskisi kadar kötü olamayan yollarda gecirdigimi düşünürek ve daha önce beni yarı yolda bırakmayan,aracımın palio oldugunu düşünürek yol tutuşunun daha ii oldugu forumlardada bir cok kullanıcı tarafından belirtilen michelin energyde karar kıldım.micheilini tercih etmemdeki sebeplerden biriside satıcı yerin yaklaşımıydı,yan ürün önermesi fiyat konusunda net olmasıydı.

ürünü takırdıktan sonra belirgin derecede tutuşda artış oldu.100-120den itibaren başlayan direksiyondaki hafiflik artık güven verici bir histe size yola hakim olma hissi veriyor.şuanda gayet memnunum.

not: yukarıda yazdıklarım 13 inch jant için geçerlidir.fazla çeşit şansım olmadıgı için aracıma uygun olanı seçtim.marka fanatikliliğiyle alakası yoktur.istanbul içi kullanımda cabası. 14-15 jant olsaydı seçimim daha farklı olabilirdi.

• Araç sıcak asfalttan ya da otobandan çıkmayacaksa Michelin.30000 km'de yapmış Michelin'leri gördükten sonra benim görüşüm bu.Yanak ve temas yüzeylerinde parça kopmaları mevcuttu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Michelinin hamuru yumuşak o sebeple, yol tutuşu, sessizliği, yedek bir amortisörmüşcesine yumuşaklığı harika. Ama dediğim gibi hamuru yumuşak olduğu için bozuk asfaltta hemen yıpranıyor.

Hep söylenen şudur michelin ile en az 60bin km yaparsın, ben köy yolunda kullandığım için 20bin km de lastiğin yarısı gitti.

Eğer bozuk yollda kullanacaksanız hamuru daha sert olan biridgestone u tavsiye ederim.

Vede ne olursa olsun lastiklerin 4 de aynı olsun.

bende onu diyodum...

bizim buranın yolları da pek iyi değil.

aslında michelin diğerlerine bakarak daha iyi, zaten fiyatından da bu bellidir. yol yapısı iyiyse kesinlikle michelin tavsiye ederim. ben michelin taktırmadan 2 ay önce lassa almıştım, önlerde bu takılıydı. arabam önden çekişli. çok sert ve arabayı titretiyordu. lassaları arkaya aldım önlere sıfır michelin taktırdım. ve fark tamamen ortaya çıkmış oldu. tecrübeyle sabittir

• Dağa taşa bozuk köy yollarına sık giden biri olarak kesinlikle Michelin i önermiyorsunuz yani peki Nokian ???
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.