Şimdi Ara

4 Mevsim Lastik Mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
5.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayı genelde marmara ve ege bölgelerinde kullanıyorum. Kışın fazla kar yağdığına denk gelmedim ama yağmur bol tabi. Acaba 4 mevsim alsam mantıklı bir seçim olur mu? Yaz kış 2 set yapsam bir de jantlarını değiştirmesi var zarar gelebilir. gelmesin dersen yeni jant alman lazım öyle de maliyet çok artıyor. Arabayı çok fazla kullanan biri değilim yılda yaklaşık 10-15k km arası olabilir. Kullanan var mı ıslak zeminde tutuşu iyi mi, yakıt tüketimini arttırıyor mu, sessiz mi?

Bir de şeyi soracaktım kışlık lastiğin tek olayı karda kaymayı engellemesi mi yoksa yağmurlu havada da ıslak zeminin kaydırma etkilerini de azaltıyor mu?

• mevsimler bozuldu artık kar yağmıyor yağsa da eriyor hemen

fakat ıslak yol buzlanırsa kışlık lastik bile kurtarmayabilir

biz her yıl düzenli olarak yaz kış değiştiriyoruz bir problem yaşamadık

• aşağıya 3 tane test bırakıyorum yanyana sekmelere aç, kendi kullanım şartlarına göre kıyasla karar ver

mesela yağışlı havada test sonuçlarına baktım ben kışlık en kısa fren mesafesi, yazlık en uzun fren mesafesi çıkmış

kuru havada ise doğal olarak tam tersi sonuç çıkıyor 4 mevsim denilen lastiklerde hep ikisinin arasında

yazlık lastik testi

4 Mevsim Lastik Mantıklı mı?www.tyrereviews.com
    2023 Tyre Reviews Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Summer-Tyre-Test.htm

4 mevsim lastik testi

2023 24 Tyre Reviews All Season Tyre Test - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com/Article/2023-24-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm

kışlık lastik testi

2023 Tyre Reviews Winter Tyre Test - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_O_S -- 30 Kasım 2023; 11:9:6 >

• ne tam manasıyla kışlık lastiğin yerini tutar, ne de yazlık lastiğin yerini tutar. iki arada bir lastik. ben hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum.

• Ben kullanıyorum. Goodyear Eagle Sport 4 mevsim. Yazın en sıcak havalarda kullandım. Yazlık lastiğe göre sanki 1 tık fren mesafesi fazla geldi. Aslında testlere göre öyle zaten ama ben onu hisseder miyim yoksa psikolojik mi bilmiyorum? Bu arada 1 tık. Öyle uçan kaçan bir şey yok. Hatta bu lastiği alana kadar kışlık lastik vardı ona göre elbette çok çok iyiydi. Kışlık lastik yüzüyordu resmen.

Kışın, yani şu anda ise karda deneme fırsatım henüz olmadı. Soğuk havalarda bir sorun yok. Çok yağmur yağdı. Uzun yolda bir anda karşıma büyük su birikintileri denk geldi bir kaç defa. Hiçbirinde Aquaplaning'e düşmedi. Hatta hepsinden iyiydi sanırım. Karda kullananlar olmuş. Deseni yazlık gibi olsa da kılcallarının bol ve hamurunun tahmininen yazlık lastiğe göre daha yumuşak olmasından dolayı yolda bırakmamış. Ancak sanmıyorum ki çok yoğun karda veya buzda iyi bir sonuç versin. Buzda Nokian Wr D4 ile bile ciddi ciddi kaymıştım. O yüzden buzda hiç bir lastiğe güvenemem ama yazlıktan çok daha iyi olacağına eminim. Ben bu lastiği aldığımdan beri çok uçuk kaçık sürmüyorum arabayı. Sebep lastik değil. Çocuklarla gezdik hep. Ancak bir kez sorun çıkarmadı çok şükür. Umarım da çıkarmaz. Bu saatten sonra büyük ihtimalle gerçek 4 mevsim kullanırım artık.

• otoyollar bile her mevsim toz içinde, bir de ıslandı mı kardan farkı kalmıyor, şehir içi zaten tam bir felaket dolayısı ile dergilerin yaptığı yaz lastiği testlerinin geçerli olduğu zemin şartlarını yakalamak coğrafyadan da bağımsız olarak yılın büyük kısmında mümkün değil.

kar yoksa sizin ihtiyacınız olan 4 mevsim değil m&s ibareli, yağmur performansı yüksek bir yazlık lastik.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    4 mevsim de kullanılabilir mi bu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 kış lastiği yeter mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğinizin aksine 4 Mevsim lastik ıslak zemin de iyi değildir. Islak zemin için en iyisi Yaz lastiğidir. 4 Mevsim lastik sıcaklığın 0 ın altına düştüğü sıcaklıklarda ve hafif karda işe yarar ki, özellikle Ege bölgesin de böyle günler çok nadirdir. Ayrıca 4 mevsim lastik yüksek sıcaklıklarda da, kış lastiği kullanır gibi hem performansı düşer hem de çok yıpranır. Bence bu hususları düşünerek karar verin.

• tefennili kullanıcısına yanıt

Hava sıcaklığına bağlı bu dediğiniz. 7 derece altında yağmurlu ve soğuk havada 4 mevsim lastik çok daha iyi bir seçenek. Ancak kış lastiği karakterine yakın 4 mevsimler yağmurun ilk yağdığında rezalet olabiliyor. Nokian’in 4 mevsim lastiği beni çok zor durumda bırakmıştı eski aracımda. Yağmur ilk yağdığında asfalt yolda ESP olmasa çok ciddi kazalar yapabilirdim.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

ms olan yaz lastiği var mı? 4 mevsimde ms yazıyorsa kış lastiği olarak sayılıyor ve ceza yazılmıyor diye biliyorum. yaz lastiğinde ms yazıyosa ki çamur ve kar demek niye gerek duyulsun diğer lastiklere anlamadım.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Arkadaş saçmalamış boşverin.
  • bende istanbulda yaşıyorum yıllardır 4 mevsim kullandım memnundum.. son lastiklerim petlas 4 mevsim idi hiç memnun kalmadım.. önümüzdeki ay içinde continental 4 mevsim alacağım.. sonuç olarak bence 4 mevsim marmara bölgesi için mantıklı..

• istanbul da yıllardır 4 mevsim kullanıyorum şuna kullandığım (MICHELIN CROSSCLIMATE 2)

aracı limitlerinde kullanıyorsanız tavsiye ederim. aracı hızlı kullanırım, sert fren yaparım, karda yağsa çıkar gezerim derseniz tavsiye etmem.

4 mevsim benim için en büyük avantajı;

1. senede 2 kere yaptığım hamallıktan kurtarması
    2. Değişim zamanı lastikçilerdeki aşırı yoğunluk ve sıra beklemek artık yok
    3. Normalde sinek avlayan lastikçilerin o tarihlerde kendilerini alemin kralı zannetmesi :) ve baştan savma iş yapmaları. En son gittiğimde jantın göbek armasının tırnağını kırmışlar yolda düştü :(
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

m+s düşük bir standart, avrupada kanunen kış lastiği de sayılmıyorlar.

yaz lastiği hamuruna olup deseni itibariyle bu standartı karşılayabilen modeller mevcut.

gerçek kış lastiği 3pmsf etiketine sahiptir, hamurları farklıdır. Keza avrupa'da satılan 4 mevsim lastiklerde de 3pmsf mevcuttur.

4 Mevsim Lastik Mantıklı mı?www.ctyres.co.uk
    Are all M&S tyres suited for winter use
    https://www.ctyres.co.uk/tyre-article-detail/23

4 Mevsim Lastik Mantıklı mı?

• m+s lastik kış lastiği özelliklerini taşımaz, yaz lastiği ama kötü asfaltta- tozda çamurda- erimiş karda vs biraz daha iyi gibi değerlendirilmeli. dolayısı ile direkt karda kullanıma uygun değil.

4 mevsimin yaz odaklıları var mesela bridgestone a005 size uyar.

• yazın dondurma gibi kışın salep gibi bir his veren ürün icat olduğunda 4 mevsim lastik alınır

yılda 80bin km yol yapıyorum lastikten asla tasarruf etmem tamamen pazarlama ürünü kışlık lastiğin esas mevzusu su birikintisinde yapısı gereği suyu iyi tahliye eder hatta sırf o yüzden yağmur değeri a olan tek kış lastiği turanza lm 005 kullanırım yıllardır. Buzda ug 8 den nokiandan çok daha başarısız ama soğuk ve ıslak asfaltta en iyisi

çok inceledim 4 mevsim, yazlığa veya kışlığa dönük oluyor 4 mevsimlerde markaya göre yazlığa dönük alsanız kışın kayar kışlığa dönük alsanız yazın fren mesafeniz çok uzar

son pişmanlık asla fayda etmez

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    hocam ne zamandır kullanıyorsunuz 4 mevsim lastiği ömrü kısa diyorlar
  • vayanamvaybabam kullanıcısına yanıt
    Haziran ayından bu yana kullanıyorum hocam. Şu an için bir aşınma görmedim. 8 bin km falan yaptım.
  • Mantıklı.

1. M+S mud and snow. Kar ve çamurlu zeminlerde tutunma standardı. Kışın kullanıma uygundur. Tek resmi tutunma standardıdır.
    2. 3PMSF işareti. Üç tepeli dağ figürü içinde kar tanesi. Bu resmi bir standart değil, Amerikan lastik üreticilerinin bir standardı. Yüksek rakımlı bazı eyaletler resmi olarak da tanır. M+S lastiğe ek olarak sıkışmış kar üzerinde etkilidir.

İlgili standartlarda frenleme ve kalkış kontrol edilir. Viraj kabilyeti kontrol edilmez. İki lastik de buzda kontrol edilmemiştir. Silikalı hamura sahip lastikler buzda kısmen iyileşme sağlar ve bu lastikler piyasada neredeyse her zaman M+S etiketine sahip olur. Don zamanlarında bir patinaj zinciri bulundurmak gerekir.

Başka bir standart yok. Yaz, kış, dört-mevsimlik pazarlama kategorileri. Serbest testlerde zeminler standart olmadığı için bu bilgilieri kullanmak pek mümkün değil.

• Yaz lastikleri ile dört mevsimler hemen hemen aynı fiyatta neden dört mevsim almayım ki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.