Bildirim
4 tane mat. sorusu 7.sınıf
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Güncel hiçmi anlayan yok arkadaşlar! -
4-B dir çünkü 2 diye elemanı yoktursadece{2} vardır -
ilk soruda
(26+2x)/(46+x)=4/3 diceksin. çözüceksin. cocukların yaşları toplamı her sene 2 artıyor bu yuzden 2x anne de bir artıyor bu yüzden x
ikinci soruda mantık şu şimdi 5 er sayınca 2 artıyor 6şar sayınca 3 artıyor.
5-2=3 6-3=3 ikisininde 3 yani bunların ekoklarından 3 çıkarırsan buluyorsun.
misal ekok(6;5)=30
30 dan 3 ü çıkar 27. kontrol edince 2 ye 3 çıkıyor.
ama burda soruyu uzatmışlar 150 dn fazla demiş. bu yüzden 30x6-3 yaparız buda 180-3 olır 177dir -
3. soru hatalı yada eksik çünkü herşey olabilir misal a=500 b=497 c=492 yaptıgımızda bile birbirine uyuyor. sonuç 1489 çıkıyor tabi şu şekilde sonsuz sonuç olur.
4. sorunun cevabı c dir. -
Alp şıklarda var hocam 13 siz eminseniz ve açıklarsanız sevinirim -
3.soruda eksik bilgi var sanırsam.
13 13/2 veya 13/3 diye düşünüyorum cevabı.. -
en kücük diormuş yazmayı unutmuşum pardon
quote:
Orjinalden alıntı: celalcaner2
3. soru hatalı yada eksik çünkü herşey olabilir misal a=500 b=497 c=492 yaptıgımızda bile birbirine uyuyor. sonuç 1489 çıkıyor tabi şu şekilde sonsuz sonuç olur.
4. sorunun cevabı c dir.
-
Ulan işe bak çözemiyorum şu soruyu, tam olarak şıkları söylermisin. -
3 soruda en az mı diye soruyor? en az diyorsa 16 olur en az demiyorsa soruda bir hata var. eksik anlatılmış
4. soruyu açıklamadım
{1} ile 1 farklı şeylerdir ikiside A kümesinin bir elemanıdır. biri elma digeri armut gibi bişey. c şıkkında en dıştaki {} küme oldugunu belirtiyor liste yöntemi küme yazılışında {} kullanmak zorunlu geri kalanlar içindekileri belirtiyor. A kümesi {{10},1} kümesini kapsar çünkü A kümesinde zaten bunlar var -
evet en az diye soruyor...
quote:
3 soruda en az mı diye soruyor? en az diyorsa 16 olur en az demiyorsa soruda bir hata var. eksik anlatılmış
4. soruyu açıklamadım
{1} ile 1 farklı şeylerdir ikiside A kümesinin bir elemanıdır. biri elma digeri armut gibi bişey. c şıkkında en dıştaki {} küme oldugunu belirtiyor liste yöntemi küme yazılışında {} kullanmak zorunlu geri kalanlar içindekileri belirtiyor. A kümesi {{10},1} kümesini kapsar çünkü A kümesinde zaten bunlar var
3. sorunun şıkları
13
14
15
16 -
3. soru 16 olabilir mi? -
quote:
4-B dir çünkü 2 diye elemanı yoktursadece{2} vardır
yanlış
quote:
13 13/2 veya 13/3 diye düşünüyorum cevabı..
yanlış hepsi
3. soruyu anlatayım. hepsi pozitif ve tamsayı yani en az 1 olur. bu durumda c=1 olur en az bu durumda a otomatik olarak 8 oluyor. b de 3 oluyor.
mantıgını anlatmak zor ögrencinin kavraması lazım.
şimdi a-b=3
a-c=8 diyosa a yı en küçük almamız lazım bunu için c en küçük olcak yani 1. olay burda başlıyo. b yi en küçük alırsak ulaşamıyoruz sonuca -
hepinize teşekkür eder iyi akşamlar dilerim arkadaşlar -
kolay gelsin kardeşe başarılar. bnmkinede başarılar tabi -
quote:
quote:
yanlış
quote:
yanlış hepsi
3. soruyu anlatayım. hepsi pozitif ve tamsayı yani en az 1 olur. bu durumda c=1 olur en az bu durumda a otomatik olarak 8 oluyor. b de 3 oluyor.
şimdi a-b=3
a-c=8 diyosa a yı en küçük almamız lazım bunu için c en küçük olcak yani 1. olay burda başlıyo. b yi en küçük alırsak ulaşamıyoruz sonuca
Bende 7. Sınıf öğrencisiyim ancak şunu anlamadım
a=8
b=3
c=1
demişsin
a-b=3 diyor senin verdiklerine göre 8-3=5 olmalıdır
a-c=8 yine senin verdiklerine göre 8-1=7
Ben bunu anlayamadım açıkça anlatcak biri var mı?
-
quote:
Orjinalden alıntı: Kubilay
quote:
quote:
yanlış
quote:
yanlış hepsi
şimdi a-b=3
a-c=8 diyosa a yı en küçük almamız lazım bunu için c en küçük olcak yani 1. olay burda başlıyo. b yi en küçük alırsak ulaşamıyoruz sonuca
a=8
b=3
c=1
demişsin
c'ye 1 verilmesi doğrudur, çünkü en küçük (+) tamsayı 1, sorunun kalıbına göre herhangi birine 1 verip en küçük sonuca ulaşmaya çalışacağız. a'ya 1 verilmez çünkü b negatif çıkar, keza b'ye de 1 veremeyiz o zaman c negatif çıkıyor. O zaman c'ye 1 verirsek a=9, b=6 çıkıyor. Toplamları da 1+9+6=16 çıkıyor. Bir hatam varsa düzeltin lütfen.
-
quote:
Orjinalden alıntı: Kubilay
quote:
quote:
yanlış
quote:
yanlış hepsi
şimdi a-b=3
a=8
b=3
c=1
demişsin
pardon pardon haklısın dikkatsizlik a=8 yazdım ama denklemlere bakınca a=9 oluyor. b yede 3 dedim ama sonuç 3 . 6 düşündüm ama yanlış dedim kusra bakmayın.
ben 9+6+1 diye düşünüp 16 dedim cevaba ama a yi byi dikkatsizlik hatası yanlış yazmışım kafanızı karıştırdım özür dilerm ama gidişat dogru
-
@celalcaner2 @0nur1
Teşekkürler Şimdi düşünüyorumda ne kadar kolay bir soru bundada tereddüte düştüm yuh bana
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X