Şimdi Ara

4 TB Sağlam HDD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bana Sağlam Süreklilik Bakımından Dayanıklı Bir HDD Önerir misiniz Acaba

Torrent'in İçine İndirme Yapacağı Bilgileri Saklama Amaçlı Arşivlik Yani..

Hangi Marka Model Gider

• Soğuk depolama ise wd green. Devamlı 7/24 okuma yazma olacaksa red.

Seagateten yana yüzüm hic gülmedi, o yüzden wd önerdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wd Red serisi yada Seagate NAS HDD 4TB 3.5" 5900RPM Sata 3.0 64Mb 7x24 Nas Disk (ST4000VN000) seagate bu diskleri oldukça sağlamdır.
  • HMM TŞK Arkadaşlar Çok Yere Sordum Ama Fazla Cevap Gelmedi Tabi Model Belirleyerek ben 2 Model arasında kaldım Sizce hangisi

1. HDD- Seagate surveillence 4tb 3.5" 5900rpm sata 3.0 64mb güvenlik diski (st4000vx000)

2. HDD- 2. Seagate desktop sshd 4tb 3.5" 5900rpm + 8gb hybrid ssd sata 3.0 64mb sabit disk (st4000dx001)

Veya

WD 4 TB Red 3,5" IntelliPower 64MB SATA3 WD40EFRX

Ben De WD'Konusunda Sıkıntılar Olduğunu Gördüm, Van'da Bilgisayarcıyım Ama Kararsızım Akıl Akıldan Üstündür

Seagate'lerden kolay kolay sıkıtntı çıktığını görmedim ama genelde WD'nin Sıkıntı Çıkardığını Gördüm
  • 1. HDD- Seagate surveillence 4tb 3.5" 5900rpm sata 3.0 64mb güvenlik diski (st4000vx000) seagate harddisk için bu sağlam bir disk dm001 serisinden uzak dur.
  • Green serisi diskler 7/24 çalışmaya uygun şekilde üretilmiş diskler değildir, eğer diskler uzun süre kapanmadan çalışacaksa yani bir nas cihaz mantığı ile o zaman red diskler daha uygun olur ben nas cihazımda 2 tane 3 tb wd red kullanıyorum raid 1 modda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadsım western digıtal 4 tb ssd alabılırsın senı ucuuuruuur....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar WD Serisi HDD'lere Çok Sıcak Bakamıyorum Çok Sorun Çıkaran Hardisklerdir Benim Gözümde, Çok Rastlamışım WD'lerin Sorunlularına Bi Arkadaşta Da 2 Tb Vardı Kendi Kendine Bozulup 2 iken 1 tb oldu

Ve Onun Gibi Bir Çok WD'nin Sorunlusu Karşımıza Gelmiş

Özellikle Casper Kullanır WD'yi

Misal Elimizde Bir Sürü Seagate Var Halen Bile Çalışır Durumdalar Ve Çevremdeki Tüm Sistemlerde Bile

Ama İşte Sorun yüksek Kapasite Olunca Danışayım Dedim Ve Bir De SSHD'ye Daha Fazla Bilgimiz Yatkın Olmadığı için Kararsızlaştırdı beni

Ve Şimdi Öyle Yapmışlar Örneğin Araba Modellerinde Olduğu Gibi Megane'nin Nasıl Bir Sürü çeşidi Var model içinde özellikleri var hardiskleri de o hale getirdiler... beynimizi sulandırıp duruyorlar

Bende Şunu Dün Sipariş Ettim İnş Hayırlısı Olur Arkadaşlar İlgi Ve Alakanız için çok Tşkler
    Seagate 4 TB Surveillence 5900RPM 64MB ST4000VX000

İlgi Ve Alakanız için çok Tşkler....

• quote:

Orijinalden alıntı: By_UguR-X

Arkadaşlar WD Serisi HDD'lere Çok Sıcak Bakamıyorum Çok Sorun Çıkaran Hardisklerdir Benim Gözümde, Çok Rastlamışım WD'lerin Sorunlularına Bi Arkadaşta Da 2 Tb Vardı Kendi Kendine Bozulup 2 iken 1 tb oldu

Ve Onun Gibi Bir Çok WD'nin Sorunlusu Karşımıza Gelmiş

Özellikle Casper Kullanır WD'yi

Misal Elimizde Bir Sürü Seagate Var Halen Bile Çalışır Durumdalar Ve Çevremdeki Tüm Sistemlerde Bile

Ama İşte Sorun yüksek Kapasite Olunca Danışayım Dedim Ve Bir De SSHD'ye Daha Fazla Bilgimiz Yatkın Olmadığı için Kararsızlaştırdı beni

Ve Şimdi Öyle Yapmışlar Örneğin Araba Modellerinde Olduğu Gibi Megane'nin Nasıl Bir Sürü çeşidi Var model içinde özellikleri var hardiskleri de o hale getirdiler... beynimizi sulandırıp duruyorlar

Bende Şunu Dün Sipariş Ettim İnş Hayırlısı Olur Arkadaşlar İlgi Ve Alakanız için çok Tşkler
    Seagate 4 TB Surveillence 5900RPM 64MB ST4000VX000

İlgi Ve Alakanız için çok Tşkler....

Maalesef siz, ben, ahmet, mehmet tek başına istatistik oluşturmamakta.

https://www.backblaze.com/blog/best-hard-drive

4 TB Sağlam HDD Önerisi

4 TB Sağlam HDD Önerisi

• Ben Bildiğimi Gördüğümü dile getiriyorum tabi ki ben bahsettim yüksek kapasiteler için birşey diyemem diye belirttim yıllardır bilgisayar sektöründeyim Ama Konu Bilgi Olunca İnsan Terettütte kalıyor hitaci sağda solda satılan bir marka değil zaten bu analizin ne kadar doğru olduğunu bilemem

ama şu bir gerçek gelen olarak herkezin kullandığı bildiği marka seagatedir ve kalite olarak bilinen bir markadır bilenler bilir WD hiç İyi Değildi Zamanında Ama şimdi Bilemem Zaten 2 ay önce 4 TB Red Aldım Ve Pek Sağlıklı Bir Çalışma Stili Yok Sanki Sıkıntılı Çalışıyor İlk Aldığımda İyidi Şimdi Sanki Sorun Veriyor

Seagate De Gelsin Onu Da görücez Zaten bir Süre Sonra

Analizin için Sağol Arkadaşım İnş Yanıltmaz Beni seagate

Ama Toshiba Olsaydı piyasada 4Tb Hiç Düşünmeden Alırdım Hem 5 Sene Garantisi Varmış Ve Sağlam Üründür Yabancı Sitelerde Araştırma yaptım Kullanıcılar toshiba'yı daha çok tercih ediyor

• Bak Bu Da 2008 de Açılan Bir konu Herkez seagate Diyor Hitaci Resmen Yerlerde

http://forum.donanimhaber.com/m_20405581/tm.htm
  • By_UguR-X kullanıcısına yanıt
    DonanımHaber gibi forumlardaki geri bildirimler tabi ki önemlidir ama gerçek anlamda bir satılan adet/hata oranı konusunda bir istatislik aranıyorsa BackBlaze sunduğu istatistikten daha net ve detaylısını sunan yer şuan yok. Adamlar kullandıkları 40Bin Diskin tek tek SMART verisini bile arşivleyip, bize sunuyorlar.

Ben disk alacaksam BackBlaze kullandığı, önerdiği disk benim için önceliklidir. Adamlar şeffaf ve objektif olarak kendi deneyimlerini sunuyorlar. Sizin 1 tane almaya çalıştığınız 4TB diskten, şuan 40 adetini kendi makinemde, 100+ kadarını da kiralık sunucularımda kullanıyorum. 36 Diskli 1.5TB Seagte kullanan sunucularımda ne kadar sorun çıkardığını bilsemde, 4TB Seagate ler de bir o kadar sorunsuz.

Kısaca, bulabiliyorsanız HGST 4TB diskini, bulamıyorsanız Seagate ST4000DM000 diskini alacaksınız.

Genel bilgilendirme,
    Quantum'u Maxtor satın aldı. Sonra Maxtor'un, LaCie'in ve Samsung'un Mekanik Disk bölümünü Seagate satın aldı.

IBM'in Disk bölümünü Hitachi aldı ve adına HGST (Hitachi Global Storage Technologies) denildi. Sonra HGST'yi Western Digital aldı ama ayrı bir firma ve üretim bandı olarak tuttu.

Fujitsu'nun Disk bölümünü Toshiba satın aldı. Sonra Toshiba'nın Disk bölümünü HGST (dolaylı yoldan Western Digital) aldı. Fakat anlaşma gereği Toshiba adı altında SON KULLANICIYA YÖNELİK, Toshiba markası ile Disk satışına izin verildi.

Sonuç olarak şuan 2 büyük disk üreticisi firma ve bunlara ait 3 farklı Mekanik Disk Markası var.
    Seagte
    Western Digital
    HGST (Hitachi Global Storage Technologies)

Burada önemli nokta WD diskler ile HGST diskler aynı yerde aynı şekilde üretilmiyor. Üst yönetim olarak HGST WD bağlı ama ayrı bir firma ve üretim fabrikasına ait.

Bunlar benim yabancı kaynaklardan toparladığım bilgiler. Hatam varsa lütfen düzeltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elky

DonanımHaber gibi forumlardaki geri bildirimler tabi ki önemlidir ama gerçek anlamda bir satılan adet/hata oranı konusunda bir istatislik aranıyorsa BackBlaze sunduğu istatistikten daha net ve detaylısını sunan yer şuan yok. Adamlar kullandıkları 40Bin Diskin tek tek SMART verisini bile arşivleyip, bize sunuyorlar.

Ben disk alacaksam BackBlaze kullandığı, önerdiği disk benim için önceliklidir. Adamlar şeffaf ve objektif olarak kendi deneyimlerini sunuyorlar. Sizin 1 tane almaya çalıştığınız 4TB diskten, şuan 40 adetini kendi makinemde, 100+ kadarını da kiralık sunucularımda kullanıyorum. 36 Diskli 1.5TB Seagte kullanan sunucularımda ne kadar sorun çıkardığını bilsemde, 4TB Seagate ler de bir o kadar sorunsuz.

Kısaca, bulabiliyorsanız HGST 4TB diskini, bulamıyorsanız Seagate ST4000DM000 diskini alacaksınız.

Genel bilgilendirme,
    Quantum'u Maxtor satın aldı. Sonra Maxtor'un, LaCie'in ve Samsung'un Mekanik Disk bölümünü Seagate satın aldı.

IBM'in Disk bölümünü Hitachi aldı ve adına HGST (Hitachi Global Storage Technologies) denildi. Sonra HGST'yi Western Digital aldı ama ayrı bir firma ve üretim bandı olarak tuttu.

Fujitsu'nun Disk bölümünü Toshiba satın aldı. Sonra Toshiba'nın Disk bölümünü HGST (dolaylı yoldan Western Digital) aldı. Fakat anlaşma gereği Toshiba adı altında SON KULLANICIYA YÖNELİK, Toshiba markası ile Disk satışına izin verildi.

Sonuç olarak şuan 2 büyük disk üreticisi firma ve bunlara ait 3 farklı Mekanik Disk Markası var.
    Seagte
    Western Digital
    HGST (Hitachi Global Storage Technologies)

Burada önemli nokta WD diskler ile HGST diskler aynı yerde aynı şekilde üretilmiyor. Üst yönetim olarak HGST WD bağlı ama ayrı bir firma ve üretim fabrikasına ait.

Bunlar benim yabancı kaynaklardan toparladığım bilgiler. Hatam varsa lütfen düzeltin.

Doğrudur hgst ile wd nin üretim bantları farklı. Disklerde kullandıkları motor, plaka, devre kartında bile farklılıklar var. Hgst nin yeni serilerinde mesela disk içerisine helyum gaz oluyor bu da gürültüyi düşürüyor, ayrıca kafanın disk yüzeyinde daha seri işlem yapabilmesine imkan veriyor, fiziksel bad sector oluşma konusunda da henüz kesinliği kanıtlanmamış olsada avantajlar yarattığı söyleniyor.

Zaten wd hgst yi alırken hgst ürün gamını enterprise sınıfta kurumsal amaca yönelik pazarlayacaktı, bireysel kullanım ve giriş seviyesi kurumsal sınıf için kendi ürünlerini pazara sürmeye devam edecekti. Ki öyle de oldu, hgst yi bireysel kullanım amaçlı pazara çıkarmıyor. Birçok ülkede hgst disk bulamassınız, wd ürünleri pazara sunulur. Türkiyeden almak isterseniz ancak wd distirbütöründen kurumsal bazda toplu alım yapabilirsiniz, yurtdışından getirirler. Yada siz bireysel çabanızla amazon dan sipariş edebilirsiniz. Ancak wd türkiye yurtdışından aldığınız hgst diske garanti verir mi orası bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Temmuz 2015; 17:11:21 >

• Bahsettiğiniz HDD'yi Aldım 4TB ama Bir Süredir Bir Ses Geliyor Islık Sesi Gibi Bir Ses Her Zaman Gelmiyor Önceden Sık Sık Yapıyordu Şimdi Belli Olmuyor Çok Uzun Süreli Bir arada Yapıyor

Sizce Nedir Bu Yakalayabilsem Kayt Edecem Sesini Ama Yakalayamıyorum

ST4000DM000
    HDTune ile bir kaç kez benckmark yapın sonuçlarda tutarsızlık var mı bakın. Yani birden hızın düşüp çıkması gibi. Yine aynı yazılımda sağlık/healt bölümünde SMART verisine bakın, mümkünse buraya screen gönderin.

(Seagate ıronwolf Nass hdd 4 tb 5400 gpm) harddiskleri 2 adet geçen hafta aldık berbat ötesi sesi var sanki esaki disketlere dosya yazıyor daha önce aynı nas cihazında WD 2 tb normal harddisk leri vardı hiçbir sıkıntı yoktu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.