Şimdi Ara

4 Yıllık AÖF hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 4 Yıllık AÖF için ygsden 180 alsan 4 yıllık yere yerleşirsin rahat ol diyen var

2015 ten sonra kontenjan sınırı getirildi ygsden alabildiğin kadar yüksek alman gerek diyen var?

konu hakkında bilgisi olan var mı?

ygsden baraj geçer geçmez herhangi bir 4 yıllık bir yer yazabilir miyiz?

yoksa elimizden geldiği kadar yüksek puan mı almalıyız?

• AÖF Lisans bölümlerinde kontenjan sınırı 2011 yılında bile vardı. O nedenle yapabildiğiniz kadar çok puan yapmalısınız en başta.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/LYS/Yerlestirme_Tablo-4_MinMax_Lisans10082016.pdf
    Ayrıca bu tablodaki geçen yılın puanları incelendiğinde 250'den az puan yapmanın AÖF Lisans bölümlerine yerleştirme garantisi vermediği açıkça görülmekte.

Son olarak, bu yıl yapılan yeni bir düzenlemeyle AÖF bölümlerine yerleştirmede puan türü koşulu getirildiğinden dolayı AÖF Lisans bölümleri için LYS'ye de girmeniz gerekecek. AÖF Lisans bölümleri artık şu puan türlerine göre öğrenci alacak:

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri - TM-1
    Felsefe - TM-3
    Halkla İlişkiler ve Reklamcılık - TS-2
    Havacılık Yönetimi - TM-1
    İktisat - TM-1
    İşletme - TM-1
    Kamu Yönetimi - TM-3
    Konaklama İşletmeciliği - TM-1
    Maliye - TM-1
    Sağlık Yönetimi - TM-1
    Sosyal Hizmet - TM-3
    Sosyoloji - TM-3
    Tarih - TS-2
    Türk Dili ve Edebiyatı - TS-2
    Uluslararası İlişkiler - TM-3
    Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi - TM-1
    Yönetim Bilişim Sistemleri - TM-1

• quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

AÖF Lisans bölümlerinde kontenjan sınırı 2011 yılında bile vardı. O nedenle yapabildiğiniz kadar çok puan yapmalısınız en başta.
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/LYS/Yerlestirme_Tablo-4_MinMax_Lisans10082016.pdf
    Ayrıca bu tablodaki geçen yılın puanları incelendiğinde 250'den az puan yapmanın AÖF Lisans bölümlerine yerleştirme garantisi vermediği açıkça görülmekte.

Son olarak, bu yıl yapılan yeni bir düzenlemeyle AÖF bölümlerine yerleştirmede puan türü koşulu getirildiğinden dolayı AÖF Lisans bölümleri için LYS'ye de girmeniz gerekecek. AÖF Lisans bölümleri artık şu puan türlerine göre öğrenci alacak:

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri - TM-1
    Felsefe - TM-3
    Halkla İlişkiler ve Reklamcılık - TS-2
    Havacılık Yönetimi - TM-1
    İktisat - TM-1
    İşletme - TM-1
    Kamu Yönetimi - TM-3
    Konaklama İşletmeciliği - TM-1
    Maliye - TM-1
    Sağlık Yönetimi - TM-1
    Sosyal Hizmet - TM-3
    Sosyoloji - TM-3
    Tarih - TS-2
    Türk Dili ve Edebiyatı - TS-2
    Uluslararası İlişkiler - TM-3
    Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi - TM-1
    Yönetim Bilişim Sistemleri - TM-1

askerliğimi tecil ettirebileceğim
    herhangi bir 4 yıllık üniversiteye yerleşemem gerekiyor
    o zaman ygs puanıyla bunu yapmak istiyorsam
    galiba 4 yıllık örgün öğretimlerden başka şansım yok herhalde?

yada bu TS-TM dediğiniz puan türlerinden 180 almam yeterli olur mu AÖF e girmek için?
    yoksa alabildiğimin en yüksek puanını mı almam gerek?
    TM-TS den 180 alan girebiliyor mu?
    yoksa 180 alıpta açıkta kalan bile olabilir mi bilginiz var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetKoray -- 8 Ocak 2017; 11:22:8 >

• Örgün Lisans bölümleri için LYS zaten olmazsa olmazdı. Şimdi LYS şartı AÖF Lisans bölümlerine de geliyor. Yani artık YGS puanı tek başına yeterli olmayacak. Çünkü TM, TS gibi puan türleri girilen LYS oturumlarına göre hesaplanıyor.

Ayrıca yerleştirmede 180 puan barajını unutun. Çünkü sınırsız kontenjan yok ve dolayısıyla yerleştirmeler belli bir puan barajına göre değil, kontenjan doldurma usulüne göre yapılıyor. Yani puanı en yüksek olan aday ilk önce yerleştiriliyor ve yıllık tavan puanı belirliyor, daha düşük puanlı adaylar da kontenjan doluncaya kadar sırayla yerleştiriliyor. Kontenjanı dolduran son adayın puanı da yıllık taban puanı belirliyor. Yukarıda linkini verdiğim tabloda 2016 yılının taban ve tavan puanlarını incelemenizi özellikle istemiştim. Eğer inceleseydiniz, artık değil 180, 250'den az puanla bile AÖF'ye yerleştirilemeyip açıkta kalınabildiğini görürdünüz. Uzun lafın kısası, AÖF kazanmak artık eskisi kadar kolay değil!

• quote:

Örgün Lisans bölümleri için LYS zaten olmazsa olmazdı. Şimdi LYS şartı AÖF Lisans bölümlerine de geliyor. Yani artık YGS puanı tek başına yeterli olmayacak. Çünkü TM, TS gibi puan türleri girilen LYS oturumlarına göre hesaplanıyor.

Ayrıca yerleştirmede 180 puan barajını unutun. Çünkü sınırsız kontenjan yok ve dolayısıyla yerleştirmeler belli bir puan barajına göre değil, kontenjan doldurma usulüne göre yapılıyor. Yani puanı en yüksek olan aday ilk önce yerleştiriliyor ve yıllık tavan puanı belirliyor, daha düşük puanlı adaylar da kontenjan doluncaya kadar sırayla yerleştiriliyor. Kontenjanı dolduran son adayın puanı da yıllık taban puanı belirliyor. Yukarıda linkini verdiğim tabloda 2016 yılının taban ve tavan puanlarını incelemenizi özellikle istemiştim. Eğer inceleseydiniz, artık değil 180, 250'den az puanla bile AÖF'ye yerleştirilemeyip açıkta kalınabildiğini görürdünüz. Uzun lafın kısası, AÖF kazanmak artık eskisi kadar kolay değil!

örgün lisans eğitim için lys olmazsa olmazdı diyorsunuz
    aöf içinde artık lys şart diyorsunuz

yani ygs puanı ile 4 yıllık hiç bir bölüme yerleşemeyeceğimizi söylüyorsunuz
    ama o tabloyu incelediğim de

YGS ile alan lisans programları var bu söylediğiniz tam doğru olmuyor yani? yada benim bir yanlışım mı var

sizin verdiğiniz tabloyu 1 saattir inceliyorum bu tabloyu bulamamıştım sağolun ve paitte kendime en düşük ygs ile alan lisans programlarını derledim size de fotoğrafını atayım

benim bu derlediğim en düşük ygs ile alan bölümler 4 yıllık değil mi?

4 Yıllık AÖF hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetKoray -- 8 Ocak 2017; 12:45:19 >

• Doğru, YGS puanıyla öğrenci alan bazı örgün Lisans bölümleri var. Ancak o bölümler de dikkat ettiyseniz fakültelere değil, yüksekokullara bağlı. Yani fakültelere bağlı Lisans bölümleri için yine LYS gerekiyor. Derdiniz askerlikse sırf YGS puanıyla öğrenci alan yüksekokullara bağlı Lisans bölümlerini tercih edebilirsiniz. Ancak daha önce de belirttiğimiz üzere AÖF Lisans bölümleri için LYS gerekiyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 8 Ocak 2017; 12:58:35 >
  • quote:

Doğru, YGS puanıyla öğrenci alan bazı örgün Lisans bölümleri var. Ancak o bölümler de dikkat ettiyseniz fakültelere değil, yüksekokullara bağlı. Yani fakültelere bağlı Lisans bölümleri için yine LYS gerekiyor. Derdiniz askerlikse sırf YGS puanıyla öğrenci alan yüksekokullara bağlı Lisans bölümlerini tercih edebilirsiniz. Ancak daha önce de belirttiğimiz üzere AÖF Lisans bölümleri için LYS gerekiyor artık.

kafamda soru işareti kalmadı
    anladım çok sağolun gerçekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 YILLIK BÖLÜMLER
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Doğru, YGS puanıyla öğrenci alan bazı örgün Lisans bölümleri var. Ancak o bölümler de dikkat ettiyseniz fakültelere değil, yüksekokullara bağlı. Yani fakültelere bağlı Lisans bölümleri için yine LYS gerekiyor. Derdiniz askerlikse sırf YGS puanıyla öğrenci alan yüksekokullara bağlı Lisans bölümlerini tercih edebilirsiniz. Ancak daha önce de belirttiğimiz üzere AÖF Lisans bölümleri için LYS gerekiyor artık.

Sanırım bu Lys Ygs durumlarıyla alakalı epey bilginiz var. Ben de bir şey sormak istiyorum size. Açıktan işletme okuyabilmek için lys tm1 puanı gerekiyor. peki tm1in kapsamindaki lys1 ve lys3e ikisine birden girmek gerekiyor mu? Sadece lys3e girilse mesela, puan hesaplanmama durumu olabiliyor mu?

Şimdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mantıken iki oturuma birden girmek gerek. Yoksa yine TM-1 puanı hesaplanır, ama yeterli seviyede olmaz. Tercih dönemi geldiğinde işi riske atmamalı, değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 14 Nisan 2017; 19:46:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.