Selamlar Ne yaptıysam ne ettiysem 4 yıllık bölümlerde okunacak, karakterime ve yeteneklerime uygun hiçbir bölüm bulamadım. Mühendislik desem iyi okul çok önemli bir kriter, temel bilim desem kimya ve istatistik dışındakiler çok dar gibi geliyor onlar da zaten biri ağır bir müfredatı var biraz da kimyasal kaza korkusu vs var :D diğerinde ise çok matematik temelli ve ilgimi çekmiyor. Sağlık desem Tıp, diş dışındakiler çok sıkıntılı hemşirelik vs yorumları hiç iyi değil + benim hakkını verebileceğim bir meslek değil. Tıp ve diş de bana hiç uygun değil zaten kazanamama olasılığım kazanma olasılığımdan yüksek. Tıbbi sekreterliğe yatay geçişe başvurdum. En aklıma yatan o diye ancak onda da yükselebileceğim, kendimi ispatlayabileceğim bir kariyerim olmayacak diye kara kara düşünüyorum. Maaş çok tatmin edici olmasa da kamuda olduğu için mesleğim sağlam olacak. O sebeple şu anda en aklıma yatan o. Belki de 4 yıllık okumamak en iyisi, ne bileyim kariyerimde yükselebileceğim bir meslek arıyorum ama maalesef özel sektörün vasat durumundan dolayı bu risk alınabilecek gibi değil. İyi okul şart gibi. YKS olayında da maalesef vasat bir sıralama geldi bu sene. Kafam karmakarışık, önerileriniz ne olur tds devam mı sizce? |
Bildirim