Şimdi Ara

40.000-50.000 Liraya Sıfır Araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40.000-50.000 lira arasında sıfır dizel araç bakıyorum. Henüz 2. aracım olacak. Yarısı kredi vs. şeklinde almayı düşünüyorum. İkinci el araçlardaki aşırı yükseliş ve güven sorunu beni sıfır araç almaya itiyor.

Benim düşüncemde dacia stepway, fiat punto ve seat ibiza, renault clio hb gibi araçlar var.

Sizin önerileriniz nelerdir?

• kia rio fancy donanım tavsiye ederim.
  • kialar da son zamanlarda atağa kalktı denilebilir. Eski aracım bir getzdi ve motorundan acaip memnundum. Sanırım aynı motoru kullanıyorlar.

Bu arada natty modeli ile 4000 liralık farka değmez diye düşünüyorum. Artı olarak cruise sistem var. Çoğunlukla şehiriçi kullanılacağından pek işime yaramaz. digital veya analog klima da fark etmez. Veya yağmur sensörü vs. Tabiki tercih meselesidir. Yanıtınız için de teşekkür ederim.
  • Fiesta titanium geliyomu o paraya bilmiyorumda. Okursa kesin o olmalı.

Eğer fiyat yüksek gelirse ibiza ve bol donanım alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora_man

kialar da son zamanlarda atağa kalktı denilebilir. Eski aracım bir getzdi ve motorundan acaip memnundum. Sanırım aynı motoru kullanıyorlar.

Bu arada natty modeli ile 4000 liralık farka değmez diye düşünüyorum. Artı olarak cruise sistem var. Çoğunlukla şehiriçi kullanılacağından pek işime yaramaz. digital veya analog klima da fark etmez. Veya yağmur sensörü vs. Tabiki tercih meselesidir. Yanıtınız için de teşekkür ederim.

üstad bence de dijital klima farketmez sadece konforla alakalı. hız sabitleme aynı şekilde şehir içinde kullanmanız çok zor. yağmur ve far sensörü daha önce kullanmayan için pek bir eksiklik sayılmaz. ama katlanır yan aynalar şehir içinde olmazsa olmaz bir donanım. bluetooth keza öyle. sis farı yılın 364 günü işe yaramaz 1 gün ihtiyaç olur belki hayat kurtarır. yani aradaki 4200 tl lik farka diğer ekstra donanımlarla değer bence

• Peki bu ozellikler sonradan eklenemez mi? Misal sis fari? Yada katlanir ayna. Elle katlanmaz mi her ayna?(tam bilmedigimden soruyorum) Mesela iki modelde de park sensoru goremedim. Bence sehirici icin olmazsa olmaz.

• bora_man B kullanıcısına yanıt
    Sıfır ve dizel olacaksa,
    Rio Hatchback NATTY 90 bg 46000 lira.
    .
    ikinci el ve Lpg Li olacaksa,
    2011 Toyota avensis 1.6 Lpg Elegant Extra.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bora_man B kullanıcısına yanıt
    1.5 DCİ 90 CLİO 4 1.4 TDI 90 VW POLO OLUR.
  • Ben corolla derim, saydığın diğer arabalar sanayiden çıkmaz. Corollada insanı şaşırtan hoş sürprizler var, mesela beklenmedik anlarda beklenmedik şekilde hızlanıyor, sanki gizli beygirler var gibi. Git al bin sür gez.

• başta dacia yı geç ben seat ıbıza derim hatta stw al çokta şık duruyor ve şirin bir araba
  • Seçenekler çoğaldıkça kafa da karışıyor. Toyota almayı ben de isterim ama en düşük serileri bile 60000den başlıyor. Beni hayli aşacaktır. Düşük km ikinci elleri bile sıfır fiyatı neredeyse.
  • Nedenleriyle bir sıralama yapsanız bu fiyat aralığında alacağınız araç ne olurdu?
  • quote:

40.000-50.000 lira arasında sıfır dizel araç bakıyorum. Henüz 2. aracım olacak. Yarısı kredi vs. şeklinde almayı düşünüyorum. İkinci el araçlardaki aşırı yükseliş ve güven sorunu beni sıfır araç almaya itiyor.

Benim düşüncemde dacia stepway, fiat punto ve seat ibiza, renault clio hb gibi araçlar var.

Sizin önerileriniz nelerdir?

DACİA VE CLİO YERİNE megane3 veya 308 dizel bir yaşında tercih edilebilir.
    fransız olacaksa C sınıfı bari olsun.
    .
    FİAT PUNTO 7-8 yıl oldu, güncel değil. onun yerine de 1 yaşında fiat bravodizel mantıklı.
    .
    gelelim almanlara,
    vw grubu polo,ibiza,fabia enaz 5 yıl oldu, güncel değil. en gülceli polo bile 2009 da çıkmıştı ki sıfır dizelleri zaten çok pahalı.
    2015 de vw B sınıfını güncelleyecek.
    bence yakında güncellenecek olan golf platformunda üretilecek yeni fabia beklenmeli.
    http://www.ototeknikveri.com/icerik/2086/yeni-skoda-fabia-2015te-geliyor.html

.
    beklemem dersen,
    en güncel ve fiyat performans ürünü kia yeni rio dur. 46 yazıyor ama pazarlıkla daha aşağılara alınabilir.
    veya Yeni Rapid Spaceback Ambition 1.6 TDI CR 105 PS 52.900 TL . 50 ye alınır heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 16 Eylül 2014; 10:24:01 >

• Aslında bu fiyatlara sadece fiyat performans ürünleri alınabiliyor.

Güncellik konusunda ise hiç düşünmedim. Ben 4-5 yıl sonra aracı satmaya kalksam yüzüne bakan olmayacak yani.

Saydığınız C sınıfı araçların 2. elleri de pahalı. Benim max. limitimim 52-53000. Bu fiyata da Alman olsun dersem seat ibiza, f/p olarak bakıldığında kia gözükmekte.

Benim sıralamam şu şekilde:

1- Kia Rio hb
    2- Seat ibiza
    3-clio hb
    4- stepway
    5-grande punto
  • skoda da listeye girdi :)

Özellik bakımında bayağı gelişmiş gözüküyor. Biraz daha incelemem gerekli.
  • quote:

Aslında bu fiyatlara sadece fiyat performans ürünleri alınabiliyor.

Güncellik konusunda ise hiç düşünmedim. Ben 4-5 yıl sonra aracı satmaya kalksam yüzüne bakan olmayacak yani.

Saydığınız C sınıfı araçların 2. elleri de pahalı. Benim max. limitimim 52-53000. Bu fiyata da Alman olsun dersem seat ibiza, f/p olarak bakıldığında kia gözükmekte.

Benim sıralamam şu şekilde:

1- Kia Rio hb
    2- Seat ibiza
    3-clio hb
    4- stepway
    5-grande punto

seat ibiza 1.6 lt TDI CR 90 hp baz donanım > Reference 49.900 lira
    seat ibiza 1.4 lt 85 hp > Reference 33.700 lira, lpg ile 35 bine mal edilir. yani dizeline 45-50 bin vermek hiç mantıklı değil.
    vw grubunda sadece skoda Yeni Rapid Spaceback Ambition 1.6 TDI CR 105 PS 52.900 TL mantıklı.
    .
    şuanda sadece şu ikisi mantıklı:
    yeni Rapid Spaceback 1.6 dizel 105 ps
    yeni Rio hb 1.4 dizel 90 ps

• quote:

Peki bu ozellikler sonradan eklenemez mi? Misal sis fari? Yada katlanir ayna. Elle katlanmaz mi her ayna?(tam bilmedigimden soruyorum) Mesela iki modelde de park sensoru goremedim. Bence sehirici icin olmazsa olmaz.

ben 1 senedir rio 1.25 fancy kullanmaktayım. sis farı sonradan takılabilir herhalde ama natty de yeri yok ordaki plastik kısmın komple değişmesi gerekir. değer mi bence değmez. misal tek başınıza gidiyorsunuz dar bir sokağa girdiniz sağlı sollu araçlar park etmiş santim santim ilerliyorsunuz öyle bir noktaya gelirsiniz ki aynayı kapatma ihtiyacı duyarsınız o kritik noktadan geçersiniz yine tek tuşla aynalarınızı açarsınız. park sensörü yok ama büyük ihtimalle bayide hediye edebilirler. bu arada dün aracı bakıma soktum ilk yıl bakımı 275 tl. bence şartları zorlayın rio dan şaşmayın

• BENCE DİZEL YERİNE
    olumlu yanları
    1.2 tsi seat ibiza sporturer style DSG
    -donanım oldukça dolu(esp hid holder lastik basınç dijital klima hız sabitleyici)
    -güvenlik çok iyi
    -bagaj geniş
    -vergi düşük
    -konfor orta karar biraz üzeri
    -yol tutuş tatminkar
    -ses sistemi tek kelime ile muhteşem
    -performans süper
    -motor sesi yok denecek kadar az
    -rüzgar sesi 120 den sonra başlar gayet normal
    -kabin gürültüsü sınıfının standartlarında
    -yakıt dizel kadar olmasa da sakin kullnımlarda gayet az yakar
    -tüp takıp bagaj daralmayacak
    -dış görünüm bence B sınıfının clio ile birlikte en yakışıklısı
    -otomatik vites şehir içi rahat kullanım ve rahat vites geçişleri

olumsuz yanları
    -iç malzeme kalitesi yer yer vasatı aşamıyor ama b sınıfı ayarında diyelim.
    -diz mesafesi 1.90 üzeri için dar
    -süspansüyonlar biraz sert ama çok rahatsız edici şekilde değil yol tutuşa artısı çok.
    -yol sesi lastikten mi bilmiyorum biraz içeri alıyor.

FİYAT:46500 AMA İNDİRİMİ HESABA KATIN.
    DEĞERLENDİRİN ARAŞTIRIN GAYET GÜZEL MAKİNA.

• Araci hergun kullanacagimdan benzinli dusunmuyorum. Ayrica her ne kadar 1.2 mitor olsada otomatik vitesin yakit tuketimini artiracagi ortada.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.