Şimdi Ara

40.000 km de 1.2 TSI DSG ve yaşadıklarım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
3.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Skoda arac alsam bir tek superb e bakarım diyordum. Yazdıklarınızdan haksiz olmadığımı anladım. Sizin ilacınız kaliteli bir müzik sistemi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özercim geçmiş olsun öncelikle.sıkıntılar art arda gelmiş.bence garantiyi uzatman daha iyi olur
  • makyajlı yeti 1.6 tdi 5. nesil dsg ile takas yapın artık zamanı gelmiş

40.000 km de 1.2 TSI DSG ve yaşadıklarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tacox -- 4 Şubat 2014; 21:31:31 >
  • @epica Hocam bir randevu günü belirleyecektik servisle tekrar kontrol edeceklerdi ama dönen yok ama taleplerim belli ve bunu dile getireceğim

@ensnksr abi kusura bakma ilk haberdar etmem de seni de eklemiştim ama çıkmadı sonra diğer arkadaşları tekrar etiketledim o arada seni unuttum

@stand alone sonsuz teşekkürler.Burası bana çok şey kattı vede dost

@Panther Hocam 4. nesili duyunca bende şaşırdım anladığım kadarı ile MQB platformunda bu kavramadan kullanılıyor ama buda FOS çıkarsa daha da üstelemezlwer diye tahmin ediyorum

@ocean34 Abi biraz da benden kaynaklı galiba beklentim biraz yüksekti aslında 5 yıl sonunda yurtdışından MPV getirme ihtimalim de olabilir 2500 cc ye kadar sınır var Toyotanın bir modeli vardı gelmiyo şimdi aklıma o olabilir mesela ama o zaman da 10 yıl satamıyorum

@K.B.R.O hocam araç engelli aracı yani 5 yıl satamıyorum.SuperB e gelince firma ortağımızda var 47 bin km de devirdaim hortumunu patlattı

@icemy Abi düşünmüyorum açıkçası bilmiyorum nedenini ama içim o kadar parayı malum kişilere vermeye el vermiyor (gerçi 40 bini bayıldık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 4 Şubat 2014; 21:35:16 >

• Tacox kullanıcısına yanıt
    5. nesil geldi mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

İlk araç çalıştırmasında (soğuk) ses yapması tüm TSI motorlarda var diye biliyorum. Bir süre motorun kendine gelmesi gerekiyor. Zaten yakıt tüketimi 4.5-5 litreyi gösterecektir ancak 30-35sn bekledikten sonra kendine tamamen geliyor ve sessizleşiyor. Bu bir arıza değil.

DSG'li araçta ayağınızı frenden çektiğinizde azıcık bile eğim varsa titreyerek kalkması normal. Sonuçta aynı şey manuelde de oluyor. Araç yeterli gaz almazsa titreme yapar.

Yanlışım varsa düzeltin ancak söz konusu arızalar öyle araçtan soğutacak tipte büyük arızalar değil bence biraz abartmışsınız. Her markada oluşabilecek sorunlar bunlar. Ha olmaması gerekirdi ama olmuş yapacak bir şey yok ne yazıkki.

hiç alakası yok tamamen dandik dsg yi kitledikleri için böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

özercim geçmiş olsun öncelikle.sıkıntılar art arda gelmiş.bence garantiyi uzatman daha iyi olur

bence satıp vosvosa tövbe etmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

özercim geçmiş olsun öncelikle.sıkıntılar art arda gelmiş.bence garantiyi uzatman daha iyi olur

3.5 yıl daha var satamam ne yazık ki.

Ama aklımda olan diğer bir düşünce engelli bir vatandaşımıza satıp kalan süreyi farklı bir araç ile doldurmak.2. el farklı bir marka ve model daha doğrusu işimizi görebilecek bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

quote:

3.5 yıl daha var satamam ne yazık ki.

Ama aklımda olan diğer bir düşünce engelli bir vatandaşımıza satıp kalan süreyi farklı bir araç ile doldurmak.2. el farklı bir marka ve model daha doğrusu işimizi görebilecek bir araç

abi neden satamıyorsun ki ?

• jjuuddaass kullanıcısına yanıt
    Araç engelli aracı o yuzden 5 yılı doldurma zorunluluğu var.Eğer satmaya kalkarsam yani sıradan bir kişiye o zaman ÖTV yi ödemek zorunda kalıyorum satışı sadece başka bir engelli vatandaşımza yapabilirim ama her halükarda yeni bir araç almak için 5 yılı doldurmam gerek
  • quote:

Araç engelli aracı o yuzden 5 yılı doldurma zorunluluğu var.Eğer satmaya kalkarsam yani sıradan bir kişiye o zaman ÖTV yi ödemek zorunda kalıyorum satışı sadece başka bir engelli vatandaşımza yapabilirim ama her halükarda yeni bir araç almak için 5 yılı doldurmam gerek

oo o zaman iş kötü abi senin, tamam diyelimki arabayı engelli birisine sattın.
    o zaman 2. el almak içinde mı beklemek gerekiyor =
  • quote:

quote:

2.el istediğim zaman alırım ama indirim söz konusu değil.ÖTV indirimi sadece 0 km araçlar için geçerli.Yani sen 2.el bir araca ne kadar veriyorsan bende o kadar veririm aradaki tek fark ben MTV ödemem tabi 1.6 motor hacmine kadar (MTV konusunda eksik bilgi olabilir)

• quote:

Selamlar sevgili arkadaşlar;

Bir süre kafamı dinlemek ve bu forum ,kendi sitem ve otomobil dünyasına ne kadar zaman ayırdığımı irdelemek için kendimce bir süre uzaklaşmayı ,ailemin ve işimin önüne hiçbir şeyin geçemeyeceğini test edip garanti altına almayı böyle bir uzaklaşma ile uygun gördüm.

Her ne kadar burada tatsız ve istenmeyen olaylar yaşansa da bir şekilde burası insanı kendine bağlıyor ve olay içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Eğer böyle sorun yaşayan arkadaşlar var ise bir süre uzaklaşsınlar ve kafalarını dinleyip doğrusu ne ise ona karar versinler.

Konumuza gelirsek

Engelli yeğenimin okula gidişi ve hafta sonları gezmesinde ona rahat ettirebilmem için akülü sandalyesini yanında taşımam gerekiyordu ve akülü sandalyesinin bagajına rahatlıkla sığabildiği bir araç arıyordum ve alacağım araç 1.6 litre motor ve altı hacminde olmalı ve otomatik vites seçeneği bulunmalıydı.Tüm bu arayışlardan sonra sıra beklemeden en uygun olarak alabileceğim araç Skoda Yeti 1.2 seçeneği idi..Bundan yaklaşık 15 ay önce liste fiyatı yaklaşık 60.500 TL olan(bin lira daha fazla olabilir tam hatırlamıyorum) ÖTV indirimi ile 40.500 TL ye 2012 model cam tavan ve Bolero ekran opsiyonlu Skoda Yeti 1.2 TSI DSG Ambition aldım.

İlk etap ta yeni arabanın da verdiği hevesle her şey güzel başladı ilk olarak servisle tanışmam yaklaşık 4000 km de 3 . stop lambasından içeriye su kaçması ile başladı.Fabrika çıkışı yerine tam oturtulmayan sünger ve yapıştırıcı yüzünden yıkama esnasında içeriye su alıyordu.Hiç bir sorun çıkarılmadan tamir edildi.

Servisteki arkadaşları ikinci rahatsız etmem 6000 km civarlarında idi,ön konsoldan yada torpidonun herhangi bir yerinden gelen çıt çıt ses yüzünden oldu.Sesin tam olarak nereden geldiği kestirilemiyor ve ön konsolun(torpido) tamamen söküleceği bilgisi tarafıma iletiliyordu ve böyle bir şeye müsaade edemeyeceğimi söyleyip oradan uzaklaşıyordum.

Üçüncü olarak 10 bin km civarında geri vitese aldıktan ve harekete başladıktan sonra sağ önden ‘’TIK’’ diye çıkan bir ses yüzünden servise gittim.Yaptığımız testler sonucunda geri manevra esnasında hareket ettikten sonra birkaç milimlik oynama payı bulunan balatanın bu sesi yaptığına karar verildi.

Dördüncü servis ile görüşmem 13.500 km de dur kalk esnasındaki hafif hafif titreme yüzünden oldu ve servisten tarafıma iletilen cevap bunun normal olduğu idi.
    Sonrasında beşinci buluşmamız sunroofun takılarak ve titreşimle kapanması ve açılması yüzünden oldu.Sevgili @algebraic kardeşimde arızaya canlı tanıklık edenlerdendir. Kilometrem 25 bin civarlarını gösterirken sunroofun ayağının kırıldığı tespit edildi ve hiç bir ücret ödemeden ve bir zorluk çıkarılmadan arızam giderildi.

30 bin bakımına 590 TL bayıldıktan sonra mutlu ve mesut bir şekilde hayatımıza devam ederken bir şey dikkatimi çekti.35 bin km civarlarında ilk marş esnasında ‘’gırrrrrrrrr’’ diye aşırı ve yoğun titreşimli bir çalışma canımı sıkmaya başladı ve bunu sürekli değil ara ara yapması beni iyice düşündürüyordu.
    Bu arızayı servisle paylaşmanın planlarını yaparken kalkış esnasında vuruntu ile titreme 2. Viteste düşü devirde hareket etme esnasında aşırı bir vuruntu beni ‘’yok artık ali sami’’ moduna yavaş yavaş sokmaya başlamıştı.

Kilometrem 40 bindeyken aşırı vuruntu ,ilk marşta anormal titreşim ve ses şikayetleri ile yetkili servisle muhtemel arıza yüzünden 6. buluşmamızı gerçekleştiriyorduk.İlk etapta test sürüşümüzde arac hiçbir olası arıza göstermedi.Ne bir titreme ne bir arıza göstergesi.Bunun üzerine aracı alıp servisten ayrıldım ki 8 km gittikten sonra sıkışık (Trabzon’u bilenler için)Değirmendere trafiğine girdim ve vuruntunun bariz bir şekilde belli olduğunu fark ettim.Hemen servise dönerek 7 buluşmamızı diyeceğim ama kısa oldu ayrılığımız bu sayılmaz diyelim.Ustayı yanıma aldıktan sonra peşi sıra vuruntu ve titremeler ustanın kafasında sayısız soru işareti yakıyordu.1 gün aracım serviste kaldıktan sonra tarafıma verilen bilgi aynen şu şekildedir;

Araca en son yazılım yüklendiği,vuruntu ve titremelerin 1. Vites ile 2. Vites arasında olabilecek yağ basıncı düşmesinden kaynaklanabileceği ,yazılımla düzeltildiği ve ilk marş esnasındaki titreşimin zincir uzamasından kaynaklandığı söylendi.Bu arızayı sürekli yapmadığı test ler esnasında bir kere yaptığı için ve garantimin 9 ay daha olduğunu göz önüne alarak her hangi bir talepte bulunmadım.
    Servis her şeyi kontrol ettikten ve test sürüşünden sonra aracı tarafıma teslim etti.Dün itibari ile aynı vuruntunun ve titremenin aşırı bir şekilde yine devam ettiğini fark ettim.Servisten randevu günü bekliyorum bakalım neler çıkar.

Bugun yaptığım küçük bir araştırma neticesinde 1.2 TSI ler de bu problemin yaşandığı ve triger zinciri uzamasından kaynaklandığını netleştirmiş oldum.

Araçtan tamamen soğumuş olmamla birlikte yeğenimin hayatını kolaylaştırdığı için yinede kopamadığım bir ulaşım aracı benim için. İyi yönleri ve bize sağladığı kolaylık kesinlikle göz ardı edilemez.ma kardeşim bu 80 model araba değil ki silecek çalışma esnasında A sutununu şamarlasın.Eve giderken dikkatimi çekti seilecek en düşük ayarda olmasına rağmen A sütununu karpuz seçer gibi şamarlıyor ve anormal bir ses çıkarıyordu.Arka koltuklar birbirinden bağımsız bilindiği üzere mükemmel bir özellik ama gel gör ki parke yollarda titremesinden dolayı ses yapıyor ve ben teybin sesini açmama teşvik ediyordu.

Cam tavan düşünen arkadaşlar cam tavandan gelebilecek sesleri göz önüne alarak seçimlerini yapsınlar. Bagaj kısmından gelebilecek trim sesleri ve fitillerdeki gıcırdamaları asla unutmasınlar.
    Tüm bunlara rağmen yukarıda söylediğim gibi işimizi gördüğü için yine de kızamıyorum.Belki de benim yerimde olan ve 5 yıl sınırlaması bulunmayan normal bir kullanıcı aracını çoktan elden çıkarmıştı.
    Servis ile önümüzdeki buluşma umarım benim CONTA yakmam ile son bulmaz.Gelişmelerden haberdar ederim.Başınız ağırtmışsam da özür dilerim.

Bu arada 4. nesil kavrama servisler de gözümüz aydın...

Herkese keyifli forumlar….

Hocam hoşgeldiniz tekrar. Başınızdan geçenleri üzülerek okudum, cam tavan hikayenizide önceden biliyordum. Umarım tez zamanda feraha kavuşursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

2.el istediğim zaman alırım ama indirim söz konusu değil.ÖTV indirimi sadece 0 km araçlar için geçerli.Yani sen 2.el bir araca ne kadar veriyorsan bende o kadar veririm aradaki tek fark ben MTV ödemem tabi 1.6 motor hacmine kadar (MTV konusunda eksik bilgi olabilir)

o zaman bence bin cam tıkırtısı sanrum sıkırtısı falan bunlar çok basit şeylerde 5 yılı doldur en azından öyle sat derim ben

• Eyvallah hocam.Refaha kavuşacaz inşallah
  • jjuuddaass kullanıcısına yanıt
    Kafamda deli sorular mode on
  • Neyzen hocam merhaba, yarı otomatiklerde ne yazık ki bu tarz sıkıntılar olabiliyor, biliyorsun Haluk da EDC ile sorun yaşadı. Tek ya da çift kavrama fark etmez, benim tercih etmeyeceğim bir şanzıman oluyor kendileri.
    Bagajı Yeti'ye göre küçük müdür bilemiyorum ama 1.6 CVT XV öneirim sana, selamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, sıkıntılarınızı anlıyorum. Jazzdan önce corsa vardı, sahip olduğum 2.5 yıl zarfında araç kapımın önünden çok serviste yattı. Ben de sattım ve jazz aldım çok şükür şu anda yılda bir kez bakım için servise gidiyor.
    Passattan önce bilenler bilir focusum vardı 10 yıl sorunsuz kullandım. Biraz da zorunluluktan passat variant aldım. Kavrama değişti. Uzatılmış garanti yaptırmak istemedim. Şu anda pek sorun yok ama focus gibi 10 sene dayanacağını sanmıyorum. Bırakın 10 yılı 5 seneyi zor çıkaracak gibi geliyor. Bir daha da kolay kolay vag grubu araç almayı planlamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Neyzen hocam merhaba, yarı otomatiklerde ne yazık ki bu tarz sıkıntılar olabiliyor, biliyorsun Haluk da EDC ile sorun yaşadı. Tek ya da çift kavrama fark etmez, benim tercih etmeyeceğim bir şanzıman oluyor kendileri.
    Bagajı Yeti'ye göre küçük müdür bilemiyorum ama 1.6 CVT XV öneirim sana, selamlar.

Abi selamlar.

Beğendiğim ve sevdiğim bir araç ama belli bir zamanım olduğu için öncelikle bunu elden çıkarmam gerekiyor ve 3.5 yıl sonra muhtemelen XV kasa değiştirir...
  • Hocam Passat Variant dedin özel serviste yatan bir variant vardı aklıma geldi ,arabanın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir muhtemelen.Yarın sana PM den olayı özetlerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 4 Şubat 2014; 22:08:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.