Şimdi Ara

40-42' LCD ya da Plazma Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

40-42" arası LCD ya da Plazma TV almak istiyorum ancak bu konu sandığımdan daha karmaşıkmış :) forumu okudukça batıyorum sanki.
    Bir iki haftadır bu konuyu araştırıyorum ancak kafamda tam olarak bir model-marka belirleyemedim.

1. Televizyonu 3 metre mesafeden izleyeceğim.
    2. TV Pencerenin karşısında kalıyor.
    3. Merkezi Digiturk yayını var (Moviemax,ligtv vs. seçme kanallar - analog yayın) ancak uydu vb. bağlatma şansım yok (lojman)
    4. Ağırlıklı olarak film izlenecek SD, divx, dvd (blueray vs. evimize girmesi zaman alır tahmin ediyorum.)
    5. Bir ihtimal XBOX alacağım ancak kesin karar vermedim, oyunların grafikleri çok çok süper olmasa umursamam
    6. Bütçem 2500-2700 civarı (aslında fazla verebilirim ancak çok gerekli olmadığını düşünüyorum..)

Philips 42PFL (Kalanını hatırlayamadım) 100 HZ olduğundan görüntüsü güzel dedi teknosadaki görevli. Ancak sadece teşhirde varmış - süper fırsat ürünü olarak..

Samsung 40B651 (Mediamarkt 2700 TL)

LG 42LG5000 1920 TL Nakit.
    42LH4000 (Televizyonu görmeden kapışıyor sanırım insanlar, bu tv fiyat/performans olarak süper dedi teknosada görevli arkadaş.) 2429 Nakit
    42PQ6000 2100 civarı

Panasonic 42X10 - Bu cihazı Ankara'da görme fırsatım olmadı.

Sony W5500 sanırım bu cihaz için babama nakit 2900 TL fiyat vermişler (model no'dan tam emin değilim, 100 HZ, 100.000:1 kontrast demiş satıcı) gidip bakacağız.

Plazma benim aradığım özellikler için öneriliyor gördüğüm kadarı ile ama herhangi bir mağazaya gittiğimde de üvey evlat muamelesi gördüğünü görüyorum, kimse satmak ya da almak istemiyor sanki :)

Sonuç olarak sanırım biraz yönlendirilmeye ve de cesaretlendirilmeye ihtiyacım var :) gidip gözüme güzel görüneni alacağım sanırım bunun sonunda :)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcmurphy_ -- 30 Nisan 2009; 14:05:19 >

• 3. madde yüzünden tv dahi almayın diyecem o derece

Teknosada söylenen hiçbirşeye itibar etmeyin, süper fırsat ürünü diye kullanılmış ve sıfır fpiyasa fiyatının üzerinde cihaz satarlar.

Ağırlıklı sd için hd plazma en iyi tercih, 2700'e LG 50PQ6000 alabilirsiniz. Maçlarda vs.de 127 ekran keyfi başka olur. Ama yansıma problemi olacak. Ne kadar rahatsız olursunuz bilmem ama kriteriniz o noktaya koyduğunuz crt televizyon olsun. Oradaki crt'den rahatsız olmuyorsanız plazmadan hiç olmassınız. Cihazda eski lg plazma serilerindeki retention sorunu devam ediyor mu tam belli değil. Bu açıdan oyunlar sıkıntı olabilir ilerde. Gerçi 3 saat PS3 oynuyorum sorun yok gibi yorumlar vardı en son av forumsta.

İkinci nokta 40W5500 almanız, yansıma açısından problem yok. 3 metre için ideal. Sd yayını iyileştirdiği yazılıyor eski w4500'lere göre ama digitürk'ü iyileştirmek biraz zordur
    tek sorun incelemelerde yazılan oyunlardaki input lag'ın hassas oyuncuları etkileyebileceği konusundaki yorumlar. Buda W4000/4500'de yoktu yeni geldi W5500 ile.

B650'nin iyi tv olduğu aşikar. Ancak az bir yansıma problemi var bu cihazında. İnput lag kaygısı bunda yazılıyor. Birde sd yayını iyileştirdiği yazılıyor bununda önceki nesillere göre ama forumdaki bu cihazın kullanıcısı arkadaş digitürk'te izlediği maç için rezalet dedi Yani bu açıdan sd yayında W5500'ün de digitürke karşı fazla birşey yapmasını beklemeyin.

X10 konusunda ise pq6000 ile nerdeyse aynı, image retention konusunda kendini kanıtlamış bir cihaz diyebiliriz.

-------------------

Problemleri özetlersek
    pq6000 -- yansıma problemi, image retention soru işareti
    X10 -- yansıma
    W5500 -- digitürk ile sonuç ? oyunlarda input lag?
    B650 -- az yansıma sorunu, digitürk ile kötü sonuç...

--------------------

İsterseniz piyasada son kalmış pioneer 428xd plazmları 2500-2700 gibi fiyatlara alabilirsiniz.
    Digitürk ile en iyi sonucu bu cihaz verir. İnput lag yoktur, image retention yoktur. Ancak yansıma vardır.

---

Yansımayı çok problem etmiyorsanız, pioneer 428xd ile çok iyi bir cihaz (efsane ) alabilirsiniz, yada LG 50PQ6000 ile büyük ekranın keyfine sonuna kadar varabilirsiniz. Ha gündüzleri ne kadar ışık alıyor orası bilmiyorum ama, her daim kendimi görüyorum derseniz şu oyun konusunu araştırıp 40W5500 alın.

Ama ne alırsanız allın bilinki bu digitürk ile büyük ekran tv aslında yazıktır

• Önerileriniz için teşekkür ederim.

3. madde cidden çok kötü ancak bu konuda yapabileceğim birşey yok maaleasef

Teknosa'dan alışveriş yapmayı oldum olası sevmem zaten ama birçok tv yi birarada görmek ve fikir edinmek açısından iyi oluyor açıkcası.

Açıkcası 42" den büyük tv almayı pek düşünmüyorum. (Aldığım tv ünitesine de sığmaz büyük olasılıkla :)

Evim gündüzleri çok ışık almıyor, yansımanın (crt'den az olacaksa) çok büyük sorun olacağını düşünmüyorum açıkcası.

Bu yüzden seçeneklerim aşağıdaki gibi oluyor:

Plazma:

428xd
    42PQ6000
    X10

LCD
    W5500
    B650 (DT performansı kötü ise elenmesi mantıklı gibi)
    LH4000 (Piyasada olmayan ama özelliklerinden dolayı çok satılan Tv-LG de reklamı böyle yapsa satışı daha da artırabilir sanırım )

X10 sanırım mavi bilgisayarda satılıyor, gidip bakacağım bugün-yarın. Ankara'da 428xd'yi nerede bulacağım konusunda fikri olan var mı? :) olmazsa migros, cepa gezip bulmaya çalışacağım.

Bu h.sonu alabilirsem alacağım tvyi bakalım.

• umarım pioneer 428xd bulabilirsin.Gerisi yalan olur zaten yanında.
  • Ankamall Siemenste pio 428xd gördüm 3200 gibi bir fiyata teşhirdekini satıyorlar.

Sony ile de ilgilenebilirdim aslında ama Ankamall Sony mağazasındakiler kadar alakasız satıcılar görmedim. Adamların mal satmak gibi bir niyetleri pek yoktu açıkcası. sırf bu yüzden markadan da soğudum tvden de soğudum.. (Sony 40W5500 henüz gelmemiş zaten)

PQ 6000 e ciddi ciddi niyetlendim ancak yansıma ve image retention sorunlarını göze alamadım :) plazmalardaki enerji sarfiyatı sorununa karşın bu tvnin enerji tüketim değeri 180 watt olarak belirtilmişti. PG6000 modeli 380 watt :p :)

En son Samsung 40B550 - (2250 TL x 8 taksit) ve LG - 42LG5000 (1950 TL x 8taksit) modelleri arasında kaldım ve kararımı LG5000 den yana kullandım, yarın gelecek, heyecanla bekliyorum bakalım

Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mcmurphy_

Ankamall Siemenste pio 428xd gördüm 3200 gibi bir fiyata teşhirdekini satıyorlar.

Sony ile de ilgilenebilirdim aslında ama Ankamall Sony mağazasındakiler kadar alakasız satıcılar görmedim. Adamların mal satmak gibi bir niyetleri pek yoktu açıkcası. sırf bu yüzden markadan da soğudum tvden de soğudum.. (Sony 40W5500 henüz gelmemiş zaten)

PQ 6000 e ciddi ciddi niyetlendim ancak yansıma ve image retention sorunlarını göze alamadım :) plazmalardaki enerji sarfiyatı sorununa karşın bu tvnin enerji tüketim değeri 180 watt olarak belirtilmişti. PG6000 modeli 380 watt :p :)

En son Samsung 40B550 - (2250 TL x 8 taksit) ve LG - 42LG5000 (1950 TL x 8taksit) modelleri arasında kaldım ve kararımı LG5000 den yana kullandım, yarın gelecek, heyecanla bekliyorum bakalım

Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

42PQ6000 nin kullanma kılavuzunu indirdim, tüketim 320 W yazıyor. 42PQ6000 ana başlığında screen shot verdim.

• 42 ' almak istiyorsan kesinlikle plazma al tavsiye ederim sd yayınlar ve hızlı hareketli sahnelerde daha üstün görüntü alacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 42x10 veya 42s10 modeli alabilirsin hatta araştırmanı tavsiye ederim panasonic modelleri.
  • Belirttiğin bütçeye göre 42S10 en mantıklısı, eğer biraz daha çıkabilirsen 42G10 süper olur...

50PQ6000 ide mutlaka incele, fiyat çok iyi, iyi bir model...
  • Ben bir senedir LG 42PG3000 kullanıyorum. SD yayın,Dvd,Playstation 3,Bluray film,bilgisayar bağlantısı ne kadar kullandığım alan varsa hepsinde acaip memnunum helede bu TV yi 1399 e almıştım,para performans keyfi iyice yukarı taşıyor. Saatlerce PS3 oynuyorum 1080p de cihaz 1024x768 ama görüntü süper. Önerime gelince hiç uğraşma git LG nin uygun fiyatlı,özellikli Plasmalarından bir tane al,hem az parar verirsin hemde çok keyif alırsın. Benim gördüğüm halen tüm gelişimine rağmen 42 ve yukarısı LCD lerdeki görüntülerdeki yapaylık hissiyatı geçmemiş,plazma da ise görüntü çok doğal. Negatif taraflarıda vardır yok ömrü falan gibi diyeceklerdir ama boşver 5 seneye kalmadan bu Tv işinin neleri çıkacak hiç şimdiden çok fazla para vermeye gerek yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.