Şimdi Ara

40 inç veya 42inç mi? Yoksa 46 inç mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın bir tarihte yeni Tv alacağım. Ama bir türlü karar veremedim. Samsung tercih ediyorum fakat, oturacağım oda yaklaşık 20 metrekare olduğundan 46 inç çok büyük gelir, 40 ya da 42 inç tercih et dediler.
    Yani anlayacağınız güzel bir ses sistemi alıpta hani sinema salonlarında ki gibi olmasa bile o ambiansı yaşatabilecek ortam yaratmak istiyorum. Büyük görüntü de izlemek istiyorum herşeyi. Projeksiyon da düşündüm ama yeterli boş alan yok. Tv almaya karar verdim bu nedenle. Şimdi siz ne diyorsunuz. 46" (117cm.) çok mu büyük gelir. Oda 20 metrekare olduğundan çok büyük gelebilir mi ? Evinde 46" tv olan varsa beni biraz aydınlatabilir mi ? Bi yardım edin arkadaşlar, sizlerden haber bekliyorum. Ne olur bilenler yardım etsin. Çok kafama takıldı, kararsız kaldım. :)

Teşekkürler...

• eğerki hd ağırlıklı bir yayın içeriği izlemeyi düşünüyorsan kesinlikle 46 inç al pişman olmazsın bende kullanıyorum ama sd yayın izlerim diyosan bilemem
  • +46
  • İdeal TV izleme mesafesi bir tvnin ekran boyunun 3 ve 5 ile çarpılmasıyla elde ediliyor. Yani 106 ekran için 3.18m 117 ekran için de 3.50m azami yakınlık ön görülüyor. TV'yi duvara mı asacaksınız yoksa masaüstü mü olacak. Bunu da belirledikten sonra tv'ye olan oturma mesafenizi ölçerek karar vermelisiniz.
  • odanın küçüklüğüne yada büyüklüğüne niye bakılıyor anlamıyorum,tek önerim paran hangisine yetiyorsa onu alıcan arkadaş,odan nekadar küçük olursa olsun,televizyon büyük gözükünce daha mı kötü oluyo sanki...
  • bence 5 ve üzeri metreden izleyecekseniz 46 şart. ben mesela 5-6.metreden izleyeceğim için 46 alacağım.
    kaç metreden izleyeceksin hocam sen ?
  • bütçe müsait ise en az 46'' mümkünse 50'' tavsiyemdir ben 42 aldım 3 gün sonra 82 ekran gibi geldi ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 46g20e panasonic plazma düşünüyorum. bu tv beni 7-8 sene götürür gibime geliyor o yüzden 46 alacağım.
  • 7-8 sene zor ama 3-5 yıl idare edersin ayrıca biraz bekle teknosayı iyi takip et ellerinde cok panny g serisi var stok eritmeleri lazım kampanya yapacakları kesin demem oki biraz daha bekle 46 fiyatına 50 alabilirsin ...
  • kesinlikle 46 yada 59 al 42 lere girme derim ben 42 aldım pişmanım keşke 46 alsaymışım
  • quote:

Orijinalden alıntı: DELTA53

İdeal TV izleme mesafesi bir tvnin ekran boyunun 3 ve 5 ile çarpılmasıyla elde ediliyor. Yani 106 ekran için 3.18m 117 ekran için de 3.50m azami yakınlık ön görülüyor. TV'yi duvara mı asacaksınız yoksa masaüstü mü olacak. Bunu da belirledikten sonra tv'ye olan oturma mesafenizi ölçerek karar vermelisiniz.

aynen arkadaşın dediğini yapsan iyi olur, yoksa baş ağrısından kıvranabilirsin.
    test edildi onaylandı
  • Oda ölçüsü elbette önemli ama benim kullanmayı düşündüğüm alan 6*4=24 metrekarelik bir alan. Benim tv ile aramda bırakacağım mesafe 5mt haliyle 40 inç bana yetecek. 46 lık bir ekranın ciddi manada rahatsızlık vereceğine eminim. Odanın ölçüsü elbette en önemli etken ama herhangi bir showroom da deneyerek daha rahat karar vereceksin. Bazılarının dediği gibi paran yetiyor diye 150 ekran alacak değilsin umarım

Ayrıca 40 inç bir tv de aynı ms değerlerine sahip 1920/1080 mi iyi görüntü verir yoksa 46 inç olunca aynı keyfi mi alırsın? Plazma olsa 600 lük tarama hızı elbette keyif verir ama lcd lerde ve led aydınlatmalılarda durum başka. Tahminimce ghosting gibi sıkıntılarla da karşılaşabilirsin. Zira hafta sonu 2200 tl lik bir led ile 4000 tl lik bir led arasındaki farkı bizzat gördüm.

• Ben sana,kabaca örnek vermek isterim,5 metreden izleyeceksen,50 incte rahatsız etmez,uygun bir mesafe !

40-42 demişsin aralarındaki fark 5 cmdir,42-46 10 cmdir ,abartılıacak kadar büyüklük farkları yok,yani 40-42-46 mağazada görürseniz pek farkları olmadığını anlarsınız,50 inc ise daha ebat olarak her 3 üründen daha hacimlidir !

70 ekran eski Tüplü tv,kulandığınızı var sayarsak,size ekran farklarını resimlemek isterim !

40 inc,eflatun renk herkesin bildiği eski 70 ekran tüplütv boyutur,yeşil renk 16:9 panel tesmilidir !

70 vs 42 inc

50 inclik panel !

Bu resimde 40-42 inc arasında fazlada düşünmeye bence gerek olmadığı için ekledim !

Bu resimde ise 42 ile 50 inc arasındaki belirgin ebat farkı zaten kendini gösteriyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 2 Mayıs 2011; 12:18:57 >

• @andy1

hocam sadece birşey söylemek istiyorum nacizane görüşüm 42'' vermiş olduğu keyifi 40'' vermiyor ne kadar arada 5 cm fark olsada 42'' almak biraz daha mantıklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascall35

@andy1

hocam sadece birşey söylemek istiyorum nacizane görüşüm 42'' vermiş olduğu keyifi 40'' vermiyor ne kadar arada 5 cm fark olsada 42'' almak biraz daha mantıklı...

Elbettki göz alışınca kesinlike hele birde farklı paneller kullanmışsanız farkı hemen anlıyorsunuz,ama ilk kullanıcılar için genelde tatminkar oluyor elbetteki 1-2 ay süre sonra keşke daha büyük alsaydım pişmanlıkları yaşanıyor.

4 metre mesafe için bence 50 inc tercih edilmeli,sonuçta her zaman alınan ürünler değil,panel seçimi çok iyi düşünülmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Oda ölçüsü elbette önemli ama benim kullanmayı düşündüğüm alan 6*4=24 metrekarelik bir alan. Benim tv ile aramda bırakacağım mesafe 5mt haliyle 40 inç bana yetecek. 46 lık bir ekranın ciddi manada rahatsızlık vereceğine eminim. Odanın ölçüsü elbette en önemli etken ama herhangi bir showroom da deneyerek daha rahat karar vereceksin. Bazılarının dediği gibi paran yetiyor diye 150 ekran alacak değilsin umarım

Ayrıca 40 inç bir tv de aynı ms değerlerine sahip 1920/1080 mi iyi görüntü verir yoksa 46 inç olunca aynı keyfi mi alırsın? Plazma olsa 600 lük tarama hızı elbette keyif verir ama lcd lerde ve led aydınlatmalılarda durum başka. Tahminimce ghosting gibi sıkıntılarla da karşılaşabilirsin. Zira hafta sonu 2200 tl lik bir led ile 4000 tl lik bir led arasındaki farkı bizzat gördüm.

5metre ... kesinlikle 42 degil 47 alın..

tabi ki ne tur yayın izleyeceginiz onemlı bu durumda, yani oncelikle dıgıtal yayın izlemelisiniz kesinlikle..yani kablotv veya normal antenle degil.. sonra da genel olarak HD mi yoksa normal yayınları mı ızleyecegınız?

ama burda 5 metreden bahsediyorsunuz. 42 mi 47 mi diye sormaya bile gerek yok.. 42 az gelir Normal SD yayınlar icin bile! pişman olursunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Oda ölçüsü elbette önemli ama benim kullanmayı düşündüğüm alan 6*4=24 metrekarelik bir alan. Benim tv ile aramda bırakacağım mesafe 5mt haliyle 40 inç bana yetecek. 46 lık bir ekranın ciddi manada rahatsızlık vereceğine eminim. Odanın ölçüsü elbette en önemli etken ama herhangi bir showroom da deneyerek daha rahat karar vereceksin. Bazılarının dediği gibi paran yetiyor diye 150 ekran alacak değilsin umarım

5metre ... kesinlikle 42 degil 47 alın..

tabi ki ne tur yayın izleyeceginiz onemlı bu durumda, yani oncelikle dıgıtal yayın izlemelisiniz kesinlikle..yani kablotv veya normal antenle degil.. sonra da genel olarak HD mi yoksa normal yayınları mı ızleyecegınız?

ama burda 5 metreden bahsediyorsunuz. 42 mi 47 mi diye sormaya bile gerek yok.. 42 az gelir Normal SD yayınlar icin bile! pişman olursunuz..

Linkte verdiğim lcd sehpasını aldım. http://www.achill.com.tr/products/swivel/pla121/ Ölçülere bakınca 42 inç e kadar destekli. Ancak satıcı 46 yı da destekliyor. Neticede dışa taşma yapmıyor ve 65 kg a kadar destekli dedi. Duvara montaj düşünmüyorum bu sebeple sizce bu almış olduğum askı aparatlı sehpayı bahsettiğiniz 46 inçlik lcd de kullanabilir miyim?

edit: Bizzat bir showroom'da deneyip onayını aldım, kullanabilirmişim
    Salı günü için 46c650 olayını ben hallettim, darısı ihityacı olanlara diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 6 Mayıs 2011; 21:31:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.